Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal være Københavns nye hotte sted: Her er planerne for Turbinehallerne

Af Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Ørsted har søgt om tilladelse til midlertidigt at etablere madmarked, modeshow, loppemarked og spillested i Turbinehallerne i en periode på 3 år.

Turbinehallerne i Indre By er opført med et etageareal på 560 kvm, samt en kælderetage, der også udgør 560 kvm.

Elproduktionen i ejendommen ophørte i 1994 og fra 1998 til 2008 blev bygningen benyttet til scener for Det Kongelige Teater.

Nu har Sweco på vegne af Ørsted søgt om tilladelse til midlertidigt at anvende ejendommen som eventsted i en periode på 3 år. Det skriver Byens Ejendom.

“Ejer oplyser, at Københavns Kommune ved flere lejligheder har kontaktet ejeren og udtrykt ønske om, at bygningerne kom i anvendelse, idet de gav et kedeligt udtryk centralt i København.

Derudover kan det skabe utryghed i et byområde, når dele af området henligger øde, og der ikke er noget liv i hverken dag- eller nattetimer.

Derfor ønsker ejer at undersøge muligheden for at leje bygningen ud og nyttiggøre den i en periode, til koncernen igen har brug for den,” skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Tager stilling på mandag

Teknik- og Miljøudvalget skal på mandag d. 11. maj 2020 tage stilling til, om der skal gives dispensation fra den nuværende lokalplan for ejendommen på Adelgade 10 med henblik på, at Ørsted kan realisere planerne.

Bygningen er opført i 1894 som kedelhus og indgik oprindeligt som en del af Københavns Kommunes første kommunale elværk – Gothersgade Elektricitetsværk.

Bygningen har bevaringsværdi 5, og udgør i dag en del af det, der betegnes som Turbinehallerne. Bygningen består af 1 etage med indskudt dæk og gangbro samt kælder.