Skaldyrsfade, muslinger og fish n’ chips: Her ligger en ægte fiske-perle på Amager

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Restaurant H3
Foto Restaurant H3

Siden 1902 har Amager Fiskehus ligget midt i det travle kryds mellem Amagerbrogade og Holmbladsgade og forsynet folket med frisk fisk.

Ægteparret, Rikke og Lars, er nu femte generation af fiskehandlere og for et par år siden udvidede de den populære fiskehandler med en restaurant, H3.

Her er målet at inspirere især unge mennesker til at spise mere fisk, og vise dem hvor nemt de selv kan lave det derhjemme.

Læs også Succes gentages: Byens sidste fiskerkone fortæller historier på Krogs Fiskerestaurant

Foto Restaurant H3

118 år med fisk

For mange, mange år siden var Holmbladsgade på Amager primært en handelsgade med slagtere, ostehandlere – og rigtig mange fiskehandlere.

Faktisk så mange at Amager Fiskehus dengang var det tredje på gaden. Deraf navnet H3 til den nye restaurant – Holmbladsgade 3.

Kvaliteten og de friske fisk har altid været prioriteret højt i butikken, men det er især kendskabet til familier gennem flere generationer og den indbydende stemning, der er med til at gøre Amager Fiskehus til en integreret del af den lokale historie.

Udover at forsyne hele Amager med lækker og primært dansk fisk, så leverer de også til bl.a. Ida Davidsen og Husmanns Vinstue.

Læs også Fra fisk til kulturmagnet: Ikonisk bygning genopstår som nyt trækplaster

Foto Restaurant H3

Fra fiskehandel til fiskerestaurant

For knap tre år siden besluttede ægteparret, Rikke og Lars, at omdanne lagerlokalet til en lille, hyggelig restaurant. De har været gift i 23 år og arbejdet sammen i mindst lige så mange, og delte de samme ambitioner om den nye restaurant.

”Det skulle være et rart sted at komme. Et hyggeligt sted, hvor du føler dig set. Det skal næsten føles som at komme hjem,” forklarer Rikke.

Kendskabet til råvarerne kom dem i forkøbet, men det gjorde hele driften, der følger med en restaurant ikke. Det har de taget undervejs.

Hver dag henter kokkene frisk fisk inde ved siden af hos Lars, og Rikke er eneste tjener på gulvet. For hende handler det meget om værtskabet:

”Jeg glæder mig hver dag til at tage på arbejde – uanset hvor træt man kan være. Jeg elsker de gæster, der kommer og besøger os”.

Læs også Perfekt udsigt og fisk på grillen: Donda er Københavns nye lækre fiskebar

Foto Restaurant H3

Vil gerne inspirere gæsterne

”Inde i Fiskehuset har vi en masse stamkunder, som er kommet der i mange år. Næsten halvdelen af alle dem, der kommer er børn – for vi giver en gratis fiskefrikadelle til alle børnene,” fortæller Rikke.

For de vil gerne lære børn i en tidlig alder hvor lækkert fisk er.

Hos H3 er fish n’ chips og muslinger to store favoritter, og for Rikke betyder det meget at vise især unge mennesker, hvor lækkert fisk kan være:

”De skal selvfølgelig have en dejlig aften, men vi vil også gerne inspirere dem til at købe noget fisk med hjem til deres eget køkken”.

Menuen skifter en gang om måneden og tager altid udgangspunkt i sæson – lige nu er det især de store skaldyrsfade, der hitter.

Læs også Kaffe, kager og hjemmelavet is: Skjult perle på Amager udvider med en specialbutik

Foto Restaurant H3

H3 har i flere år holdt krebsegilde i restauranten – og med stor succes. Det er en fest for gæsterne, og der er fyldt alle weekender i september.

Faktisk er det de samme gæster, der kommer igen hvert år, og det er en stor del af det for Rikke og Lars .

”Lokalsamfundet meget for os, og vi kæler virkelig for det,” slutter de.

Hvad: Restaurant H3
Hvor: Holmbladsgade 3, 2300 København S
Hvornår: Åbent til frokost: Tirsdag til fredag fra kl. 11.30 til 15.00 og Lørdag 11.00 til 15.00 – åbent til aften: Torsdag og fredag fra kl. 17.00 til 20.45 og åbent for drikke og snacks frem til 22.00
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.

Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Formel B facebookside
Foto: Formel B facebookside

Danske restauratører og barejere fik i går en kæmpe lussing.

Der blev det nemlig påbudt at bære mundbind på alle serveringssteder og åbningstiden blev begrænset til kl. 22.

Det er ikke længe siden, at restauranterne rakte ud efter befolkningens hjælp – nu gør de det igen, og Migogkbh har snakket med en række københavnske restauratører, om hvordan du bedst kan hjælpe dem.

Læs også Nye Corona-restriktioner: Opholdsforbud i Kødbyen og advarselszoner i Indre By

Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Inviterer til maskebal

Hos Madklubben tager de ”ja-hatten” på og inviterer til maskebal, hvor de på deres Instagram opfordrer deres gæster til at finde deres mest farverige mundbind frem de næste 14 dage.

”Selvom vi selvfølgelig helst vil tage imod vores gæster med et synligt smil, så må vi få det bedste ud af det. Og jeg tror faktisk, at det bliver meget sjovt at lege grimasse-gætte-leg med gæsterne,” forklarer Kommunikation og PR Manager hos Madklubben, Stephen Haar.

”Egentlig er der ikke den store forskel på at gå ud at spise i dag modsat igår – oplevelsen er den samme, vi ligner bare nogle svejsere eller sygeplejersker, der har glemt at tage arbejdsuniformen af.

Og så er det altså kun cirka halvandet minut, at vores gæster skal have en maske på.”

Beskeden lyder i samme stil fra Morten Pedersen fra Diningsix, der bl.a. står bag Köd, Basso og Keyser Social.

”Lige nu handler det bare om, at vi skal have hverdagen til at fungere. Masker er blevet en del af virkeligheden.

Det fungerer i andre lande, så det skal det nok også gøre her uden problemer,” fortæller Morten.

Læs også Masser af øl og hotdogs: Bryghus holder Oktoberfest i Corona-klæder

Morten Pedersen, partner og direktør i DiningSix.

Rammer Michelin særligt hårdt

Det største problem i de nye restriktioner ligger i den begrænsede åbningstid til kl. 22, og det har de mærket hårdt hos den 1-stjernede Michelin-restaurant, Formel B, på Frederiksberg:

”Vi har måtte annullere alle reservationer efter kl. 19.30. Indtil videre har vi mistet 250 gæster,” fortæller medejer og chefkok, Kristian Arpe-Møller.

Formel B er klart én af de restauranter, som hører til i den bedre ende, og der er det simpelthen ikke muligt, at nå den fulde menu og den gode oplevelse på kortere tid.

For mange restauranter er det normalt at køre to ”seats”, hvor det samme bord bliver benyttet af flere hold gæster på én aften, men den nye 22-regel gør det umuligt for Michelin-restauranterne.

”Jeg tror simpelthen ikke på, at det her er vedtaget for ramme de bedre restauranter. Det er jo ikke her, at smitten spredes.

Selvfølgelig skal vi gøre noget, men 22-reglen ødelægger grundlaget for at drive en sund forretning,” lyder det fra Kristian Arpe-Møller fra Formel B.

Læs også Restaurant lancerer nyt koncept: Kom med til Burger & Banko

Formel B Foto Formel B Facebook

Spis tidligere end du plejer

Budskabet fra både Madklubben, Diningsix og Formel B er klart:

Brug byen. Gå ud at spise som du plejer – og kom gerne lidt før.

”Vi er fleksible. Men kommer du 1,5 tidligere end du plejer, så vil det gøre en kæmpe forskel for os,” fortæller Stephen Haar fra Madklubben.

Besøg stadig alle dine yndlings caféer, barer og restauranter, men husk masken og drik gerne en ekstra kop kaffe eller et glas vin.

Kristian fra Formel B er positivt stemt, og mener at det nok skal gå – så længe gæsterne husker stadig at komme forbi:

”Selvfølgelig skal vi tage det alvorligt og stoppe smitten. Lige nu handler det om at bruge byen inden for rammerne.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Man siger; mad lavet med kærlighed, smager bedre.

Ofte dækker ordet kærlighed over god tid.

Og lige præcis tid er noget, de går op i på et af Københavns nyeste pizza-joints – Luca. Mere præcist 72 timer.

”Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise,” fortæller Lasse Wiwe partner i Pizzeria Luca.

“Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Østerbro
Kort efter Pizzeria Luca åbnede på Gammel Strand i Indre By røg de ind som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer. Og i år blev de placeret som nr. 9.

Successen er selvfølgelig blomstret op med diverse Luca’er i byen, og nu får Østerbro også deres Luca.

Det sker på Rosenvængets Allé 6, hvor Luca Piccolo slår dørene op for sprød pizza og afslappet vin fredag 18. september.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Hvad: Luca Piccolo
Hvor: Rosenvængets Allé 6
Hvornår: Åbner fredag 18. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram