Skaldyrsfade, muslinger og fish n’ chips: Her ligger en ægte fiske-perle på Amager

Siden 1902 har Amager Fiskehus ligget midt i det travle kryds mellem Amagerbrogade og Holmbladsgade og forsynet folket med frisk fisk.
Ægteparret, Rikke og Lars, er nu femte generation af fiskehandlere og for et par år siden udvidede de den populære fiskehandler med en restaurant, H3.
Her er målet at inspirere især unge mennesker til at spise mere fisk, og vise dem hvor nemt de selv kan lave det derhjemme.
Læs også Succes gentages: Byens sidste fiskerkone fortæller historier på Krogs Fiskerestaurant

118 år med fisk
For mange, mange år siden var Holmbladsgade på Amager primært en handelsgade med slagtere, ostehandlere – og rigtig mange fiskehandlere.
Faktisk så mange at Amager Fiskehus dengang var det tredje på gaden. Deraf navnet H3 til den nye restaurant – Holmbladsgade 3.
Kvaliteten og de friske fisk har altid været prioriteret højt i butikken, men det er især kendskabet til familier gennem flere generationer og den indbydende stemning, der er med til at gøre Amager Fiskehus til en integreret del af den lokale historie.
Udover at forsyne hele Amager med lækker og primært dansk fisk, så leverer de også til bl.a. Ida Davidsen og Husmanns Vinstue.
Læs også Fra fisk til kulturmagnet: Ikonisk bygning genopstår som nyt trækplaster

Fra fiskehandel til fiskerestaurant
For knap tre år siden besluttede ægteparret, Rikke og Lars, at omdanne lagerlokalet til en lille, hyggelig restaurant. De har været gift i 23 år og arbejdet sammen i mindst lige så mange, og delte de samme ambitioner om den nye restaurant.
”Det skulle være et rart sted at komme. Et hyggeligt sted, hvor du føler dig set. Det skal næsten føles som at komme hjem,” forklarer Rikke.
Kendskabet til råvarerne kom dem i forkøbet, men det gjorde hele driften, der følger med en restaurant ikke. Det har de taget undervejs.
Hver dag henter kokkene frisk fisk inde ved siden af hos Lars, og Rikke er eneste tjener på gulvet. For hende handler det meget om værtskabet:
”Jeg glæder mig hver dag til at tage på arbejde – uanset hvor træt man kan være. Jeg elsker de gæster, der kommer og besøger os”.
Læs også Perfekt udsigt og fisk på grillen: Donda er Københavns nye lækre fiskebar

Vil gerne inspirere gæsterne
”Inde i Fiskehuset har vi en masse stamkunder, som er kommet der i mange år. Næsten halvdelen af alle dem, der kommer er børn – for vi giver en gratis fiskefrikadelle til alle børnene,” fortæller Rikke.
For de vil gerne lære børn i en tidlig alder hvor lækkert fisk er.
Hos H3 er fish n’ chips og muslinger to store favoritter, og for Rikke betyder det meget at vise især unge mennesker, hvor lækkert fisk kan være:
”De skal selvfølgelig have en dejlig aften, men vi vil også gerne inspirere dem til at købe noget fisk med hjem til deres eget køkken”.
Menuen skifter en gang om måneden og tager altid udgangspunkt i sæson – lige nu er det især de store skaldyrsfade, der hitter.
Læs også Kaffe, kager og hjemmelavet is: Skjult perle på Amager udvider med en specialbutik

H3 har i flere år holdt krebsegilde i restauranten – og med stor succes. Det er en fest for gæsterne, og der er fyldt alle weekender i september.
Faktisk er det de samme gæster, der kommer igen hvert år, og det er en stor del af det for Rikke og Lars .
”Lokalsamfundet meget for os, og vi kæler virkelig for det,” slutter de.
Hvad: Restaurant H3
Hvor: Holmbladsgade 3, 2300 København S
Hvornår: Åbent til frokost: Tirsdag til fredag fra kl. 11.30 til 15.00 og Lørdag 11.00 til 15.00 – åbent til aften: Torsdag og fredag fra kl. 17.00 til 20.45 og åbent for drikke og snacks frem til 22.00
Hvordan: Læs meget mere her
Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram