Smag på Refshalevej: Kom gratis med til årets vildeste markedsdag

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smag på Refshalevej -- Photo: Rasmus Flindt Pedersen, www.flindtpedersen.com --
Smag på Refshalevej -- Photo: Rasmus Flindt Pedersen, www.flindtpedersen.com --

Refshalevej er blevet internationalt berømt.

Den engang så industrielle vej har de seneste år fået fuldkommen nyt liv og blevet omtalt i alt fra New York Times til Washington Post.

Det hænger selvfølgelig sammen med, at klassesteder som Amass, Alchemist, Broaden & Builde, Aamanns, Lille Bakery og La Banchina allesammen holder til herude i Københavns gastronomiske vilde vesten.

De serverer allesammen så god mad, at journalister fra nær og fjern har Refshalevej som et must-visit stop på den kulinariske rute gennem København.

Læs også: Vildt program: Skynd dig hvis du vil have de populære oplevelser på Copenhagen Cooking

Gratis madmarked

Lørdag 24. august kl. 11-16, i forbindelse med Copenhagen Cooking & Food Festival, bliver plænen foran Amass omdannet til årets vildeste madmarked, når Smag på Refshalevej løber af stablen fra kl. 11-16.

Alle de kendte restauranter har nemlig inviteret deres egne leverandører til markedsdag – og du kan komme med ganske gratis.

Søren Wiuff kommer med Frøsamlerne, Cathrine Østerberg med sin vilde is, Frederiksdal kommer med verdens bedste kirsebærvin, Æblerov med verdens bedste cider – jamen, det er simpelthen en perlerække af producenter, du kan møde, tale med og smage hos.

Der vil være masser af lokale råvarer – grøntsager, mel, tang og charcuteri – og naturligvis drikkevarer. Der er cider og øl brygget på Refshaløen og spiritus destilleret i de gamle lagerhaler.

Læs også: Vildt sted: Kendt topkok åbner kæmpe restaurant med stort bryggeri på Refshalevej 

Anderledes hotdog

Hos Aamanns kan du møde smørrebrødskongen Adam Aamann, der gør dig klogere på snapsens verden, og du kan selv prøve at lave en snaps med tørrede urter og bær.

Hos MiniTaste, som er en del af Alchemist, kan de mindste madører deltage i “Pølsemageriet og de forsvundne ingredienser”, som er en skattejagt, der involverer gul ketchup, helt særlige Læsø-løg – og en hotdog.

Smag på Refshalevej bliver næsten også et bondegårds-brag, når dygtige landmænd fra Birthesminde, Langebjerggaard, Seerupgård, Hedeagergaard, Østagergaard og Søtoftes Have viser varene frem.

Her er også tekstiler, buketter, honning og masser af andre sjove små producenter at udforske.

Se hele listen af producenter lige her

Læs også: Spoiler-alert: Få det første kig indenfor hos Restaurant Alchemist

Hvad: Smag på Refshalevej
Hvor: Refshalevej (ved Plænen overfor Amass)
Hvornår: Lørdag 24. august kl. 11-16
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere her