Smags-challenge for børn: Her er det perfekte event til madglade børn

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Neurogastronomi - forståelsen for hvordan hjernen opfatter smagsindtryk. PR Foto
Neurogastronomi - forståelsen for hvordan hjernen opfatter smagsindtryk. PR Foto

Hvorfor smager rødt mere sødt?

Hvorfor smager mad bedre, når man spiser med fingrene?

Og hvorfor smager persille af græs, når man holder sig for næsen?

Dét ved Rasmus Bredahl, medforfatter til bogen Neurogastronomi, alt om.

Og han er i gang med at udvikle et neurogastronomisk sansecirkus til nysgerrige børn, som får premiere i Kogebogeriet på Nørrebro.

Det betyder med andre ord, at Rasmus ved, hvordan hjernen opfatter smag og alt der hører sig til.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Sansecirkus

Sansecirkuset henvender sig til børn fra 8-12 år, og bliver en oplevelse ud over det sædvanlige for madglade børn.

Alle børn får en smagstallerken med ca. 15 spændende smagsprøver som indeholder grundsmagene og andre sanseudfordringer.

Desuden vil der være en smagschallenge med mærkelige madvarer fra insekter til blåskimmelost og en følekasse med hemmelig mad, børnene skal gætte hvad er.

OBS: Sansecirkus er kun til børn, men forældre er velkomne til at sidde i cafeen imens.

Efterfølgende er der fællesspisning, som hele familien kan købe billet til.

Begge ting kan prøves for 75,-

Læs også: Ekspert har studeret vores brunch-vaner: Nu serverer restaurant den ‘perfekte’brunch

Hvad: Sansecirkus for børn
Hvor: Kogebogeriet, Guldbergsgade 10, Nørrebro
Hvornår: Tirsdag den 17. september 2019 kl. 17.00-20.00
Hvor meget: Billet til børn: 75 kr. Billet til fællesspisning: 75 kr.
Hvordan: Læs mere her

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram