Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Træd ind i malerierne: Snart åbner interaktiv Monet-udstilling tæt på København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Monet's Garden, PR
Foto: Monet's Garden, PR

Hans malerier er blandt de mest kendte i verden.

Claude Monet, der blandt andet blev berømt for sine åkander, var en sand mester og kunne i den grad noget med farver.

Snart har du mulighed for at opleve den franske impressionists kunst på en helt ny og topmoderne måde, når en interaktiv udstilling åbner tæt på København.

Udstillingen hedder “Monet’s Garden”, og hvis du vil se den, skal du tage en tur over sundet, for det er i Malmø, det sker.

Nærmere bestemt er det den store Malmömässan, der lægger lokaler til udstillingen, og alt tyder på, at der venter stedets gæster en unik oplevelse.

Foto: Monet’s Garden, PR

Rejser rundt i Europa

I “Monet’s Garden”, som er en omrejsende udstilling, der blandt andet også besøger London, München og Stockholm, bruges særlige teknikker.

Gennem skærme, store projektioner, interaktive installationer og musik dykker man dybt ned i Monets malerier og bliver draget af kunstnerens fascinerende farveuniverser.

Udstillingen er endda skabt sådan, at man selv kan være med til at forme den, mens man bevæger sig rundt mellem værkerne.

Den består af tre rum med hver sin oplevelse, og til sammen har de tre rum et fælles formål – nemlig at give de besøgende nye perspektiver på Monets liv, arbejde og mesterværker.


Man begynder i kunstnerens værksted og bliver klogere på hans begivenhedsrige liv og kunstneriske udvikling.

Monet arbejdede især med lys, skygger, vind og vandets reflekterende overflade, og det er også disse elementer, der er brugt til at sammensætte kunstoplevelsen i “Monet’s Garden”.

Kunsten vækkes til live

Fra værkstedet går man videre til malerens have, hvor farverne stråler på både gulv, vægge og loft, mens man begiver sig over broen og kigger ned på åkanderne i vandoverfladen.

Det sidste rum er udstillingsrummet, som fungerer som den store finale og er fyldt med digitale versioner af nogle af Monets mest berømte værker.

Værkerne vækkes til live, og du kan interagere med dem.

Foto: Monet’s Garden, PR

“Monet’s Garden” indeholder ikke fysiske udgaver af Monets oprindelige malerier, men her er altså tale om digitaliserede versioner af billederne og de kendte motiver.

Det tager cirka en time at opleve hele udstillingen, men man er velkommen til at opholde sig i rummene så længe, man har lyst.

“Monet’s Garden” åbner 1. marts og kan opleves i Malmömässan til og med 26. maj.

Åbningstiderne er tirsdag til torsdag klokken 10.00-20.00, fredag og lørdag klokken 10.00-21.00 og søndag klokken 10.00-20.00.

Læs mere og book billet her.

Hvad: Monet’s Garden
Hvor: Malmömässan, Mässgatan 6, 215 32 Malmö
Hvornår: 1. marts til 26. maj 2024

Del artikel

Andre læser også