MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sølv: Københavnsk Michelinrestaurant har nu verdens næstbedste sommelier

Af Rasmus Kramer Schou
PR Foto
PR Foto

Dengang for mange år siden, da restauranten Sommelier åbnede i Bredgade (den er nu overtaget af dejlige Salon), var det bestemt ikke alle, der vidste, hvad ordet overhovedet betød.

Det er der siden blev gjort godt og grundigt op med.

I dag ved næsten alle, at en sommelier er den tjener, som har sin ekspertise indenfor vin og andet drikkeligt.

Nu har København endda fået verdens næstbedste sommelier.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Ungt talent
Det er 26-årige Nina Højgaard Jensen, som til dagligt arbejder som chefsommelier på Kong Hans Kælder, som er løbet med sølvmedaljen.

Så Kongen har nu Dronningen af vin.

Hun er som første dansker nogensinde finalist ved verdensmesterskabet og slog altså europamesteren Raimonds Tomsons fra Letland, og blev kun overgået af tyske Marc Almert fra hotel Baur au Lac i Zürich.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Vinkarriere
Nina Højgaard Jensen startede selvfølgelig sin vinkarriere på netop Le Sommelier, inden hun kom til Anarki på Frederiksberg, hvor Christian Thorsholt Jacobsen er en eminent læremester og nu altså på Kong Hans Kælder.

”Vi ønsker Nina Højgaard Jensen stort tillykke med placeringen og håber det vil inspirere andre unge til at blive sommelier”, siger Præsidenten for Dansk Sommelier Forening, Christian Aarø.

“Vi er dygtige i Danmark, og der er mange restauranter med internationalt niveau.”

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails