Solide burgere til en skarp pris: Louis Burger stiller din burgertrang på Vesterbro

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Louis Burger
Foto Louis Burger

I slutningen af 2019 slog Louis Burger på Istedgade dørene op.

Deres mission er at servere smagfulde, originale burgere lavet fra bunden – men til en rigtig god pris.

Og til de flestes overraskelse kommer inspirationen fra danskeren, Louis Lassen, der opfandt burgeren tilbage i 1886.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Louis Lassen bag desken i hans lille restaurant. Foto Louis Lunch.

Den originale burger

Ikke mange ved, at det var en dansker, der opfandt burgeren – men det er faktisk sandt.

I hvert fald hvis man skal tro USA’s eget nationalmuseum, Library of Congress.

Den 21-årige danske smed Louis Lassen emigrerede i 1886 til USA, og solgte i starten smør og æg fra en lille vogn (lidt ala en food-truck).

Han parkerede den siden permanent og lavede den om til caféen Louis’ Lunch i New Haven – 120 km nord for New York – hvor den stadig ligger og køres af femte generation af Louis Lassen.

Det var dog travlhed, der opfandt burgeren for knap 135 år siden.

Her kom en stamgæst nemlig en dag ind og ville gerne have en frokost, han kunne tage med på farten.

“Louie! I’m in a rush, slap a meatpuck between two planks and step on it!”

Og den gode Louis Lassen gjorde som befalet og smækkede en flad kødbolle imellem to stykker toastbrød, og vupti – en gastronomisk verdenssensation var født.

Dengang mindede den mest om det vi i dag kalder en cowboy toast, men i dag kan du finde den i alverdens varianter over hele verden.

Læs også Lækkerier på Vesterbro: Kokkelandsholdets anfører åbner ny restaurant

Foto PR

Louis Burger på Vesterbro

Er du ikke lige i nærheden af New Haven og føler du stadig burgertrangen melde sig, så skal du kigge forbi Istedgade.

Her ligger nemlig Louis Burger, der er blevet populært på rekordtid.

De brugte tre måneder inden deres åbning på at smage sig igennem 400 burgerbøffer for at finde den helt rigtige.

Kødet er dansk, bøfferne bliver flammegrillet og alle ingredienserne er overvejende økologiske.

Hos Louis Burger går det meget op i at bruge de rigtige råvarer, og de har bl.a. udviklet deres egen dip. Derudover er al emballage til deres takeaway bionedbrydeligt.

Du kan stadig få en burger med toastbrød som Louis Lassen opfandt den, men de laver dem også med briocheboller, kylling eller i en vegetarisk udgave.

Læs også Vesterbros nye luksushotel åbner kontrastfyldt restaurant

Foto PR

Kampen om den perfekte burger

På trods af den evige burgerkrig i København har Louis Burger alligevel valgt at tage kampen op.

De mener nemlig ikke, man skal blive fattig af en burgermenu, og de sælger dem derfor til 59 kr. til frokost mandag-fredag og blot 85 kr. på alle andre tidspunkter.

Råvarerne er der ikke gået på kompromis med, men Louis Burger tror stærkt på, at burger skal være for alle.

Atmosfæren er afslappet og hyggelig, og det er både muligt at slå sig ned på de farverige bænke ude på Istedgade eller tage menuen med dig på farten.

Lige nu kan du kun besøge Louis Burger på Istedgade, men de arbejder på at udvide konceptet til flere bydele.

Hvad: Louis Burger
Hvor: Istedgade 42B, 1650 København V
Hvornår: Mandag-torsdag kl. 11-23, fredag-lørdag kl. 11-01 og søndag kl. 11-23
Hvor meget: 85 kr. pr. person for burgermenu med fritter, dip og sodavand. 59 kr. til frokost.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her