MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Solskinshistorie under Corona: Nye hoteller med næsten fuld belægning

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Pia Simms
Foto Pia Simms

Mens størstedelen af de Københavnske hoteller har stået gabende tomme siden starten af marts, så findes der mindst én solskinshistorie blandt de mange triste nyheder.

Fire seje, unge iværksættere startede nemlig for tre år siden NORD Collection, som idag er lejlighedshoteller uden en fysisk reception.

De har haft næsten fuld belægning på deres nye Aperon Apartment Hotel siden åbningen, og det går faktisk så godt, at de snart åbner endnu et nyt hotel på Østerbro.

Læs også Staycation guide 2020: Her kan du bo på et lækkert hotel i København

Foto Pia Simms

Hotellernes solskinshistorie

Der findes ikke frygtelig mange solskinshistorier fra hotelbranchen under Corona.

Men vi har fundet én.

MigogKbh møder to af medstifterne af NORD Collection, Peter Foskjær og Christian Eriksen, på Aperon, som er deres nyeste hotel i Pustervig blot et stenkast fra Kultorvet.

For tre år siden startede de med at drive en Airbnb-service, hvor de varetog alt det praktisk vedrørende udlejning på Airbnb for privatpersoner.

Det tog dog hurtigt fart, og snart stod vennerne med deres egen ejendom.

”Vi kunne jo godt se, at vi ville stå med et bedre produkt, hvis vi selv havde lejlighederne og derudover havde dem samlet,” fortæller Peter Foskjær.

Der er ingen tvivl om ambitionerne er store, og snart åbner de endnu et lejlighedshotel på Østerbro.

Man kan sagtens vælge en enkelt overnatning eller to, men konceptet er også især populært for folk, der mangler en bolig for en længere periode.

Alle lejlighederne på Aperon er nemlig udstyret med fuldt funktionelt køkken.

Foto Pia Simms

Corona har ramt hårdt

Vi behøver ikke snakke meget om, at Corona har ramt branchen hårdt, men alligevel har NORD Collection har omkring 80% belægning på deres nye Aperon Apartment Hotel siden åbningen.

Men hvad har de så gjort anderledes?

”Vi har faktisk slet ikke behøvet at fyre nogle ansatte under hele perioden. Faktisk har vi jo kun fået flere hoteller,” forklarer de.

”Mens mange andre hoteller har måtte nedskalere deres omkostninger, så er vi kommet igennem det rigtig fint. Vi har jo ingen reception, morgenmadsrestaurant eller sådan noget, så vores omkostninger har været minimale i forvejen.”

Hos NORD Collection har du nemlig værelset, eller lejligheden om man vil, for dig selv, du kan tjekke ind hele døgnet og concierge servicen er online ligesom meget andet.

”Jamen, vi er tilgængelige for gæster hele døgnet – bare online. Du bestemmer selv hvornår du vil tjekke ind med en kode, så der er ikke noget med at stå i kø.

Og så tilpasser vi hele tiden vores priser. Man får generelt bare virkelig meget for sine penge,” forklarer Christian Eriksen.

Foto Pia Simms

Og noget tyder på, at folket kan lide konceptet.

NORD Collection har nemlig intet mindre end 3 hoteller i top 10 hos Booking.com, og mens alle andre hoteller har ligget øde hen siden marts – så har drengene her spurtet rundt.

”Vi er ovenud taknemlige for vores glade gæster. Det har virkelig været en blåstempling af vores koncept, og de bekræfter os bare i, at vi nok har fat i noget af det rigtige,” slutter Peter Foskjær.

Hvad: NORD Collection lejlighedshoteller
Hvor: Flere lokationer i byen
Hvor meget: Mellem 1-1.200 kr. pr. overnatning eller 18-20.000 kr. for en hel måned.
Hvordan: Læs mere og book her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også