Sommer-getaway til Fyn: Bo eventyrligt og midt i centrum

Skrevet af: Henriette Drustrup Christensen

Coronaen tvinger mange af os til at aflyse udlandsferien, og selvom København er en skøn by, skal man jo gerne ud at opleve andre, nye ting i sin ferie.

Og er sommerferie i Danmark et helt nyt og ukendt begreb for dig, så er her et eventyrligt tip, hvis turen går til Odense.

Hotel Odeon byder nemlig på helt unikke sommeroplevelser i Odenses mest charmerende og hyggelige kvarter.

Hvis du læser anmeldelser, inden du booker hotel til sommerferien, så vil du meget hurtigt opdage, at Hotel Odeon rangerer som byens bedst anmeldte hotel på samtlige bookingsider.

Gæsterne er vilde med designhotellet og dets Instagram-venlige interiør, der byder på luksus til skarpe priser. Og netop nu har hotellet lanceret tre skønne sommerpakker, der inspirerer til oplevelser i hjertet af Odense.

Sikkerheden i top

Hotellet er nu genåbnet efter landets corona-nedlukning, og det betyder, at hotellet ikke kun er skønt – det er også sikkert.

“Vi har gjort meget for, at du som gæst føler dig tryg og i helt sikre, afsprittede hænder.

Sikkerhed er en af vores helt store prioriteter, og vi sørger for god afstand, masser af håndsprit og portionsanrettet morgenmad, når restauranten er fyldt,” fortæller værtinde og hotelchef, Tinna Larsen.

“Trods sikkerheden har det stadig været vigtigt for os at bibeholde den atmosfære, som Hotel Odeon er kendt for. Som en afslappende oase midt i byen er vi et fristed, hvor du kan sænke dig i bløde møbler og få pulsen helt ned,” uddyber Tinna Larsen.

Eventyrlige omgivelser i centrum

Det er med god grund, at hotelchefen beskriver Hotel Odeon som en oase – et eventyrligt åndehul midt i storbyen. Med sin unikke beliggenhed kan hotellet tilbyde det bedste, Odense har at byde på.

Som gæst på hotellet bor du nemlig i det hyggelige H.C. Andersen Kvarter fyldt med små, velbevarede huse, hvor en gåtur sender dig tilbage til digterens barndom i byen.

Samtidig er midtbyens pulserende liv med shopping, caféer og seværdigheder lige om hjørnet, og der er masser af transportmuligheder, hvis du vil på opdagelse og opleve resten af Fyn.

Smagen af Fyn

Er du kun på smuttur til storbyen, kan du stadig nyde resten af øen – i hotellets skønne restaurant H.C. by Meyers. Her kan du forkæle dig selv med god gastronomi og smagen af Fyn fra friske råvarer og lokale specialiteter.

H.C. by Meyers er især kendt for sin moderne morgenbuffet og skønne søndagsbrunch. Sæt tænderne i lokale lækkerier, sunde snacks, delikatesser kendt fra Meyers og årstidens fynske fristelser. Det er en smagsoplevelse uden lige.

Sommer i storbyen – til de bedste priser

Skal du på opdagelse i H.C. Andersens Kvarter? Og nyde smagen af Fyn? Så er Hotel Odeon dit helt perfekte match.

En stor del af danskerne kommer i år til at nyde sommeren herhjemme, og det har fået Hotel Odeon til at sammensætte tre helt særlige sommerpakker. Uanset om du er på smuttur eller snupper et par ekstra dage i byen, så er der et ophold, der passer til dig.

“Vi glæder os til at se en masse danskere i løbet af sommeren. Det er noget af det positive, som corona-krisen trods alt har bragt med sig.

Nu kommer vi danskere virkelig til at gå på opdagelse herhjemme. Og her er jo skønt – især på Fyn,” slutter Tinna Larsen med et smil.

Planlægger du en tur til Odense i løbet af sommeren – og vil du bo på byens bedste hotel?

Så bør du allerede nu tjekke de tre skønne sommerpakker og booke et dejligt værelse med udsigt på hotelodeon.dk.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Prøv 1 meter lang Durum: Umut åbner Guldkebab i Valby

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Hvis der er noget kendis-kokken Umut Sakarya kan, så er det at tænke ekstraordinært.

På fredag d. 25. september udvider han sammen med sine trofaste partnere “imperiet” med endnu en kebabshop.

Det sker i Valby på Toftegaards Alle 38, og der er 200 gratis kebab til de første 200 gæster.

Valby-filialen hedder også Guldkebab by Guldkroen, og er således en tro kopi af deres første Guldkebab, som åbnede på Nørrebro i februar.

Læs også: Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet cowboytoast

Vild – vildere

Som alt andet med Umut er Guldkebab selvfølgelig ikke en klassisk kebabrestaurant.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som andre foretrækker at kalde det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen bydes der på gratis kebab til de 200 første.

Læs også:  Ny burgerjoint på Vesterbro opkaldes efter dansk opfinder af burgeren

Hvad: Åbning af Guldkebab Valby
Hvor: Toftegaards Alle 38, Valby
Hvornår: 25. September 2020 kl. 16.00
Hvor meget: 200 gratis kebab

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram