Sommer i København: Mr. Copenhagen tipper om yndlingssteder i byen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Manon Les Suites Foto PR
Manon Les Suites Foto PR

Sommeren står for døren, og efter alt at dømme er feriedestinationen i år intet ringere end ”Danmark”.

Så hvorfor ikke udforske din egen by på ny, og få en lille bid af den store verden under egne himmelstrøg?

MigogKbh er teamet op med Henrik Thierlein, international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år og i dag rådgiver inden for turisme, presse og gastronomi.

Han kender om nogen København som sin egen bukselomme, og har været med til at sætte en solidt aftryk på den internationale presses omtale af vores elskede hovedstad.

Mr. Copenhagen guider dig til hans yndlingssteder i byen med et internationalt twist, der alle giver dig det udenlandske, vi drømmer om i København lige nu.

Læs også Gratis østers i weekenden: Populær fiskerestaurant åbner deres tredje sted i byen

Henrik Thierlein Foto PR

Spisesteder

Få en lille bid af Thailand på Nørrebro hos Kiin Kiin. Det er den eneste Thai Michelin stjerne udenfor Thailand, og Henrik Yde og Dak Wichangoen er de ypperste værter. Kig forbi for en skøn aften nu hvor man desværre ikke kan besøge deres thailandske filial i Bangkok.

Skal du have lidt til den søde tand, så sving forbi landets fineste konditori La Glace fra 1870’s. Nyd Napoleonshatte & Sarah Bernhardt – selv om disse meget fransk-klingende kager slet ikke findes i Paris.

Er du sulten for mere bagværk skal du besøge Meyers første bageri på Jægersborggade. Kager med lakrids, kokostoppe og kanelsnurrer – alle ingredienser vi betragter som danske men slet ikke kan dyrkes under vores himmelstrøg.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Kiin Kiin Foto PR

På Amagetorv ved Storkespringvandet finder du byens franske café klassiker over dem alle – nemlig Café Europa 1989, hvor landes første verdens mester i baristaens kunst blev kåret. Kaffen er stadig god her på den legendariske adresse.

For at blive i det franske skal du smage Pariserbøf på byens nyeste smørrebrøds Restaurant Møntergade hos teamet Simon, Rasmus og smørrebrødsdronningen, Karina. Værtskabet findes ikke bedre, og det samme kan man nok også godt sige om maden.

Kan du ikke få nok af smørrebrød, så ligger Aamanns 1921 ikke mange gader derfra med smørrebrødskongen Adam Aamanns koldrøgede islandske laks – også hans Deli på Østerbro er også klart et besøg værd.

Tilbage til old-School fransk af den bedre bistro stil, så ligger Restaurant Maison i en sidegade til Kongens Have med franske østers, Confit de Canard, Crepes Suzette og Profiteroles – stedet for alle frankofile.

Læs også Sæsonen er startet: Her er fem bud på Københavns bedste skaldyrsfade

Bistro PanPan Foto PR

Skal det være mere eksotisk, så skal du en tur forbi den nye Bistro PanPan med udsigt til pandaerne i Zoo. De byder på plukket and med hoisinsauce og pandekager (som ikke findes bedre i London China Town).

En anden eksotisk oplevelse får du også hos Madklubbens mauriske Restaurant Bazaar. Her kan du forkæle dine smagsløg med fladbrød, tzatziki og spicy falafel i allerbedste delestil. Eller vælg de 10 retters “Bazaaren rundt”.

Kommer du til at savne det danske lidt for meget efter sådan en omgang, så få det bedste af begge verdener og prøv det berømte mix mellem smørrebrød og sushi kaldet Smushi.

Læs også Hver søndag hele sommeren: Rosé og grill ad libitum på byens fedeste Rooftop

Restaurant Bazaar Foto PR

Drinks og andre drikkevarer

Smut forbi Brønnum Cocktailbar på Kongens Nytorv, der byder på en Cosmopolitan eller en Ellis Island Highball, hvis du savner flyturen til the the Big Apple aka Manhattan.

Er du mere til et glas champagne, så har byens Grand Dame Hotel d’Angleterre en Champagnebar ved navnet Balthazar med over 42 forskellige producenter. Og så er Balthazar navnet på en 12 liters Champagne flaske.

Skal det være noget uden alkohol, så skal du have boliviansk kaffe på Coffee Collective, der har kaffebarer over hele byen. Kaffen er fantastisk, og stemningen mindst lige så god.

Læs også Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Brønnum Cocktailbar Foto Brønnum PR / Facebook

Kunst og kultur

Nyd en solskinsdag og gå en tur i Kongens Have tæt på Rosenborg Slot og læg mærke til deres eksotiske løver (som for øvrigt findes både ude og i Riddersalen, samt en enkelt elefant i Elefantkæden i Skatkammeret i kælderen), hvis du savner safarituren til Afrika.

Skal videre du på safari i egen by, må du endelig ikke snyde dig selv for et besøg hos elefanterne eller de nye pandaer i Zoo på toppen af Frederiksberg.

Rosenborg Slot er sammen med Davids Samling er en del af Park Museerne.

Davids Samling overfor Kongens Have har tre faste kunstsamlinger, der går helt tilbage til d. 7. århundrede. Foruden europæisk porcelæn – en af de ti væsentligste islamiske samlinger i den vestlige verden. Dette museum minder om de fantastisk samlinger (Collections) som London huser.

Læs også Rejs ud i verden lige her i København: Her er 5 eksotiske spisesteder i byen du skal prøve

Rosenborg Foto PR

Besøg Orientområdet i Tivoli eller ta en tur gennem det kinesiske område – en stor verdensrejse i Carstensens gamle have fra 1843.

Skal det være vildere end Tivoli, så er skibakken på Amagerforbrændingen kaldet Copenhagen Hill stedet for turen til Alperne. Lej eller tag dit eget ski-udstyr med.

Transport i byen

Kom rundt mellem de forskellige steder her i byen med Metroringen og dens helt utroligt flotte 17 nye arkitektoniske perler af stationer. Drøm dig lidt væk og det er næsten som den velkendte Subway i New York City.

Du kan også tage ”the Danish way” med el fra vindmøllerne i byen med bycyklen til de forskellige bydele eller hop på en kanal- og havnerundfart om du skal have hvilet fødderne.

Læs også Masser af events hele sommeren: Nyt stort Drive-in koncept starter i juni

Frederiksberg Allé metrostation Foto PR

Overnatning og spa

Bo eksotisk med himmelsenge på Manon Les Suites, hvor du kommer så tæt på Bali, som det er overhovedet er muligt lige nu eller besøg et af deres fem andre hoteller i byen  –  hold især øje med det nye Guldsmeden Bryggen, som er sat til at åbne senere på året.

Du kan også bo på Nimb i hjertet af København med usammenlignelig maurisk inspiration. Her møder skandinavisk designtradition maurisk æstetik på Nimb Hotel med antikviteter fra Fjernøsten. Det er et eksklusivt boutique-hotel med 38 unikt indrettede værelser og suiter. Den 1300 m2 store tagterrasse forbeholdt Nimb Hotels gæster, der har adgang til mini-swimmingpool, bar og solterrasse med udsigt over Tivoli.

Forkæl dig selv med en tur på et orientalsk vandtempel hos Hotel Kong Arthur Spa. Det orientalsk-inspirerede spa byder på boblebad, dampbad, koldtvandsspand og sauna. Man lukkes ind i hold af to og to, så er er rigtig gode (og sikre) rammer.

Læs også Smørrebrød i topklasse: Restaurant Møntergade har fået en flyvende start

Manon Les Suites Foto Facebook

Hvad: Sommer i København med Henrik Thierlein
Hvordan: Følg Henrik Thierlein på hans helt nye Instagram-profil med tips og tricks til København og omegn

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Insta-darling udvider: The Organic Boho åbner på Østerbro

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto The Organic Boho Instagram
Foto The Organic Boho Instagram

Er du glad for plantebaseret og økologisk mad, så kender du formentlig allerede The Organic Boho.

Maden er ikke bare virkelig velsmagende – den er også yderst fotogen og hermed et selvskrevet hit på Instagram.

Nu udvider de butikken med endnu en restaurant på Østerbro.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

The Organic Boho Torvehallerne PR Foto

Det bedste vegansk kan byde på

Det er ærgerligt, at sidde til et måltid og tænke: ”her mangler bare et eller andet”.

Heldigvis – så er det slet ikke tilfældet hos The Organic Boho.

Du kan både få en stor brunch, farverige bowls og lækre burgere, mens du kan spise løs med god samvittighed helt uden at mangle kød eller andre animalske produkter.

Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-, så det er endda også godt for pengepungen.

Læs også Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Foto The Organic Boho Instagram

Boho = boheme

Boho er en forkortelse for boheme – en fri type med en afslappet livsstil, som ikke er bundet af samfundets normer og regler.

The Organic Boho åbnede for første gang på Christianshavn og siden hen i Torvehallerne.

Konceptet blev opfundet på chillede Ibiza af de to danske søstre Maria og Karina Bruun, og det har lige siden gået sin sejrsgang på Instagram med masser af farver og smukke mønstre.

Læs også Cofoco-kæden udvider: Populære Corsa Pizza åbner restaurant på Østerbro

Foto The Organic Boho Instagram

”We are so proud of our new space at Østerbro – Nordre Frihavnsgade 7.

Thanks Palm Deco for styling with all the interior,” skriver The Organic Boho på Instagram.

Og indretningen forstår man godt, at de er glade for.

Hos begge restauranter afspejler den nemlig konceptet rigtig fint.

Hvad: The Organic Boho åbner ny restaurant
Hvor: Nordre Frihavnsgade 7, 2100 København Ø
Hvor meget: Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Gribende foredrag i København: Ser du månen, Daniel?

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel

Kom med til foredrag med Daniel Rye, når han fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel.

En på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Læs også Gratis rejseforedrag hjemme i sofaen: Få gode tips til din næste rejse ud i verden 

Historien om Daniel Rye

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én.

Heriblandt amerikaneren James Foley, som du også kommer til at høre historien om.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Læs også Service; ja tak: Nomas restaurantchef holder foredrag om god og dårlig service

Foto PR/Tikko

Et sjældent indblik i en gribende historie

Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie.

Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie.

Daniel vil fortælle mere om, hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.

Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud.

Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større.

Og meget, meget mere.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Gode rammer skaber gode oplevelser

Tikko sætter en ære i at give dig gode foredragsoplevelser.

De har derfor sat god tid af til arrangementet, holder det i gode, professionelle og behagelige rammer.

Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for at tilkøbe Daniel Ryes bog ”Ser du månen, Daniel”.

Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget.

Hvad: Foredrag med Daniel Rye
Hvor: København
Hvornår: 20. august på Bremen Teater, 22. september i Amager Bio, 30. november på Bremen Teater, 9. december på Nørrebro Teater
Hvor meget: 299 kr. (+ gebyr 30 kr)
Hvordan: Køb billet og læs mere lige her

Kun få ledige pladser tilbage: Relæ holder sommer pop up i populært område

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Christian Puglisi Restaurant Relæ Nørrebro. Her fanget på hans Farm of Ideas PR Foto
Christian Puglisi Restaurant Relæ Nørrebro. Her fanget på hans Farm of Ideas PR Foto

Sommeren står for skud, og langt de fleste af os skal tilbringe vores sommerferie i det danske ferieland.

Det samme gælder for Relæ, der normalt holder til på Nørrebro. Fra 1. juli og seks uger frem flyttede de nemlig hele biksen til Tisvildeleje.

Det nye koncept er allerede blevet meget populært, og du skal skynde dig, hvis du skal nå at have plads.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Relæ som man kender det – men i nye rammer

”Efter måneder i forskudt vinterhi og med sommerens snarlige kommen drager Relæ fra stenbroen og nordpå.

Kokkene skal strække benene og hive lidt frisk luft og inspiration ind så fra 1. juli og 6 uger frem vil Relæ slå sine økologisk-gastronomiske folder med en sommerrestaurant på Frændekilde ved Tisvildeleje,” skriver Relæ på deres hjemmeside.

Den gastronomiske stil bliver den samme, men tilpasset områdets landlige og afslappede rammer.

Meget af maden vil blive tilberedt over bål, og grøntsagerne fra Farm of Ideas vil være grundlaget for menuen – præcis som man kender det fra Relæ inde i byen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Luksus camping

Skulle man have den tanke, at det er så frygtelig ærgerligt at køre hele vejen i bil til  fra København Tisvildeleje for at kunne drikke ét glas vin til middagen – så frygt ikke.

Frændekilde har nemlig opstillet smukke “Glamping” faciliteter indrettet af Rabens Saloner og Ferm Living.

Glamping er en luksuriøs campingform og sammensat af ordene ”glamorous” og ”camping” og koster 1.500 kr. for to personer.

Teltene vil kunne bookes til overnatning i sammenhæng med middagen, så man næste morgen også vil kunne nyde Frændekilde og dets omgivelser.

Læs også Sommer i Nordjylland: Få ultimativ wellness ved Vesterhavet

Frændekildegård Glamping Foto Frændekildegård

Taget godt imod

“Vi er så glade for at bruge sommeren her i Tisvilde med smilende ansigter og god sommerstemning,” skriver Relæ på Instagram.

“Det største skulderklap må nok være, at vi næsten allerede er fuldt bookede, og alle vores gæster ser ud til at forlade deres midlertidige hjem hos Frændekilde glade og veltilfredse.”

“Men vi tager glædeligt imod al den anerkendelse vi kan få – for teamet arbejder benhårdt for den og de fortjener den virkelig!”

Ud over den faste daglige menu på sommer pop-up’en vil der også være mulighed for at droppe forbi fra kl. 15 til et glas naturvin og en Manfreds Tatar til solnedgangen over de rullende bakker.

Hvad: Relæ sommer pop-up
Hvor: Frændekildegård, Askemosevejen 30, 3210 Vejby
Hvornår: Fra 1. juli og seks uger frem
Hvor meget: Menu for 625 kr. og vinmenu: 475 kr.
Hvordan: Book bord her og læs mere om overnatning her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram