Sommer i København: Mr. Copenhagen tipper om yndlingssteder i byen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Manon Les Suites Foto PR
Manon Les Suites Foto PR

Sommeren står for døren, og efter alt at dømme er feriedestinationen i år intet ringere end ”Danmark”.

Så hvorfor ikke udforske din egen by på ny, og få en lille bid af den store verden under egne himmelstrøg?

MigogKbh er teamet op med Henrik Thierlein, international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år og i dag rådgiver inden for turisme, presse og gastronomi.

Han kender om nogen København som sin egen bukselomme, og har været med til at sætte en solidt aftryk på den internationale presses omtale af vores elskede hovedstad.

Mr. Copenhagen guider dig til hans yndlingssteder i byen med et internationalt twist, der alle giver dig det udenlandske, vi drømmer om i København lige nu.

Læs også Gratis østers i weekenden: Populær fiskerestaurant åbner deres tredje sted i byen

Henrik Thierlein Foto PR

Spisesteder

Få en lille bid af Thailand på Nørrebro hos Kiin Kiin. Det er den eneste Thai Michelin stjerne udenfor Thailand, og Henrik Yde og Dak Wichangoen er de ypperste værter. Kig forbi for en skøn aften nu hvor man desværre ikke kan besøge deres thailandske filial i Bangkok.

Skal du have lidt til den søde tand, så sving forbi landets fineste konditori La Glace fra 1870’s. Nyd Napoleonshatte & Sarah Bernhardt – selv om disse meget fransk-klingende kager slet ikke findes i Paris.

Er du sulten for mere bagværk skal du besøge Meyers første bageri på Jægersborggade. Kager med lakrids, kokostoppe og kanelsnurrer – alle ingredienser vi betragter som danske men slet ikke kan dyrkes under vores himmelstrøg.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Kiin Kiin Foto PR

På Amagetorv ved Storkespringvandet finder du byens franske café klassiker over dem alle – nemlig Café Europa 1989, hvor landes første verdens mester i baristaens kunst blev kåret. Kaffen er stadig god her på den legendariske adresse.

For at blive i det franske skal du smage Pariserbøf på byens nyeste smørrebrøds Restaurant Møntergade hos teamet Simon, Rasmus og smørrebrødsdronningen, Karina. Værtskabet findes ikke bedre, og det samme kan man nok også godt sige om maden.

Kan du ikke få nok af smørrebrød, så ligger Aamanns 1921 ikke mange gader derfra med smørrebrødskongen Adam Aamanns koldrøgede islandske laks – også hans Deli på Østerbro er også klart et besøg værd.

Tilbage til old-School fransk af den bedre bistro stil, så ligger Restaurant Maison i en sidegade til Kongens Have med franske østers, Confit de Canard, Crepes Suzette og Profiteroles – stedet for alle frankofile.

Læs også Sæsonen er startet: Her er fem bud på Københavns bedste skaldyrsfade

Bistro PanPan Foto PR

Skal det være mere eksotisk, så skal du en tur forbi den nye Bistro PanPan med udsigt til pandaerne i Zoo. De byder på plukket and med hoisinsauce og pandekager (som ikke findes bedre i London China Town).

En anden eksotisk oplevelse får du også hos Madklubbens mauriske Restaurant Bazaar. Her kan du forkæle dine smagsløg med fladbrød, tzatziki og spicy falafel i allerbedste delestil. Eller vælg de 10 retters “Bazaaren rundt”.

Kommer du til at savne det danske lidt for meget efter sådan en omgang, så få det bedste af begge verdener og prøv det berømte mix mellem smørrebrød og sushi kaldet Smushi.

Læs også Hver søndag hele sommeren: Rosé og grill ad libitum på byens fedeste Rooftop

Restaurant Bazaar Foto PR

Drinks og andre drikkevarer

Smut forbi Brønnum Cocktailbar på Kongens Nytorv, der byder på en Cosmopolitan eller en Ellis Island Highball, hvis du savner flyturen til the the Big Apple aka Manhattan.

Er du mere til et glas champagne, så har byens Grand Dame Hotel d’Angleterre en Champagnebar ved navnet Balthazar med over 42 forskellige producenter. Og så er Balthazar navnet på en 12 liters Champagne flaske.

Skal det være noget uden alkohol, så skal du have boliviansk kaffe på Coffee Collective, der har kaffebarer over hele byen. Kaffen er fantastisk, og stemningen mindst lige så god.

Læs også Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Brønnum Cocktailbar Foto Brønnum PR / Facebook

Kunst og kultur

Nyd en solskinsdag og gå en tur i Kongens Have tæt på Rosenborg Slot og læg mærke til deres eksotiske løver (som for øvrigt findes både ude og i Riddersalen, samt en enkelt elefant i Elefantkæden i Skatkammeret i kælderen), hvis du savner safarituren til Afrika.

Skal videre du på safari i egen by, må du endelig ikke snyde dig selv for et besøg hos elefanterne eller de nye pandaer i Zoo på toppen af Frederiksberg.

Rosenborg Slot er sammen med Davids Samling er en del af Park Museerne.

Davids Samling overfor Kongens Have har tre faste kunstsamlinger, der går helt tilbage til d. 7. århundrede. Foruden europæisk porcelæn – en af de ti væsentligste islamiske samlinger i den vestlige verden. Dette museum minder om de fantastisk samlinger (Collections) som London huser.

Læs også Rejs ud i verden lige her i København: Her er 5 eksotiske spisesteder i byen du skal prøve

Rosenborg Foto PR

Besøg Orientområdet i Tivoli eller ta en tur gennem det kinesiske område – en stor verdensrejse i Carstensens gamle have fra 1843.

Skal det være vildere end Tivoli, så er skibakken på Amagerforbrændingen kaldet Copenhagen Hill stedet for turen til Alperne. Lej eller tag dit eget ski-udstyr med.

Transport i byen

Kom rundt mellem de forskellige steder her i byen med Metroringen og dens helt utroligt flotte 17 nye arkitektoniske perler af stationer. Drøm dig lidt væk og det er næsten som den velkendte Subway i New York City.

Du kan også tage ”the Danish way” med el fra vindmøllerne i byen med bycyklen til de forskellige bydele eller hop på en kanal- og havnerundfart om du skal have hvilet fødderne.

Læs også Masser af events hele sommeren: Nyt stort Drive-in koncept starter i juni

Frederiksberg Allé metrostation Foto PR

Overnatning og spa

Bo eksotisk med himmelsenge på Manon Les Suites, hvor du kommer så tæt på Bali, som det er overhovedet er muligt lige nu eller besøg et af deres fem andre hoteller i byen  –  hold især øje med det nye Guldsmeden Bryggen, som er sat til at åbne senere på året.

Du kan også bo på Nimb i hjertet af København med usammenlignelig maurisk inspiration. Her møder skandinavisk designtradition maurisk æstetik på Nimb Hotel med antikviteter fra Fjernøsten. Det er et eksklusivt boutique-hotel med 38 unikt indrettede værelser og suiter. Den 1300 m2 store tagterrasse forbeholdt Nimb Hotels gæster, der har adgang til mini-swimmingpool, bar og solterrasse med udsigt over Tivoli.

Forkæl dig selv med en tur på et orientalsk vandtempel hos Hotel Kong Arthur Spa. Det orientalsk-inspirerede spa byder på boblebad, dampbad, koldtvandsspand og sauna. Man lukkes ind i hold af to og to, så er er rigtig gode (og sikre) rammer.

Læs også Smørrebrød i topklasse: Restaurant Møntergade har fået en flyvende start

Manon Les Suites Foto Facebook

Hvad: Sommer i København med Henrik Thierlein
Hvordan: Følg Henrik Thierlein på hans helt nye Instagram-profil med tips og tricks til København og omegn

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.

Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Formel B facebookside
Foto: Formel B facebookside

Danske restauratører og barejere fik i går en kæmpe lussing.

Der blev det nemlig påbudt at bære mundbind på alle serveringssteder og åbningstiden blev begrænset til kl. 22.

Det er ikke længe siden, at restauranterne rakte ud efter befolkningens hjælp – nu gør de det igen, og Migogkbh har snakket med en række københavnske restauratører, om hvordan du bedst kan hjælpe dem.

Læs også Nye Corona-restriktioner: Opholdsforbud i Kødbyen og advarselszoner i Indre By

Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Inviterer til maskebal

Hos Madklubben tager de ”ja-hatten” på og inviterer til maskebal, hvor de på deres Instagram opfordrer deres gæster til at finde deres mest farverige mundbind frem de næste 14 dage.

”Selvom vi selvfølgelig helst vil tage imod vores gæster med et synligt smil, så må vi få det bedste ud af det. Og jeg tror faktisk, at det bliver meget sjovt at lege grimasse-gætte-leg med gæsterne,” forklarer Kommunikation og PR Manager hos Madklubben, Stephen Haar.

”Egentlig er der ikke den store forskel på at gå ud at spise i dag modsat igår – oplevelsen er den samme, vi ligner bare nogle svejsere eller sygeplejersker, der har glemt at tage arbejdsuniformen af.

Og så er det altså kun cirka halvandet minut, at vores gæster skal have en maske på.”

Beskeden lyder i samme stil fra Morten Pedersen fra Diningsix, der bl.a. står bag Köd, Basso og Keyser Social.

”Lige nu handler det bare om, at vi skal have hverdagen til at fungere. Masker er blevet en del af virkeligheden.

Det fungerer i andre lande, så det skal det nok også gøre her uden problemer,” fortæller Morten.

Læs også Masser af øl og hotdogs: Bryghus holder Oktoberfest i Corona-klæder

Morten Pedersen, partner og direktør i DiningSix.

Rammer Michelin særligt hårdt

Det største problem i de nye restriktioner ligger i den begrænsede åbningstid til kl. 22, og det har de mærket hårdt hos den 1-stjernede Michelin-restaurant, Formel B, på Frederiksberg:

”Vi har måtte annullere alle reservationer efter kl. 19.30. Indtil videre har vi mistet 250 gæster,” fortæller medejer og chefkok, Kristian Arpe-Møller.

Formel B er klart én af de restauranter, som hører til i den bedre ende, og der er det simpelthen ikke muligt, at nå den fulde menu og den gode oplevelse på kortere tid.

For mange restauranter er det normalt at køre to ”seats”, hvor det samme bord bliver benyttet af flere hold gæster på én aften, men den nye 22-regel gør det umuligt for Michelin-restauranterne.

”Jeg tror simpelthen ikke på, at det her er vedtaget for ramme de bedre restauranter. Det er jo ikke her, at smitten spredes.

Selvfølgelig skal vi gøre noget, men 22-reglen ødelægger grundlaget for at drive en sund forretning,” lyder det fra Kristian Arpe-Møller fra Formel B.

Læs også Restaurant lancerer nyt koncept: Kom med til Burger & Banko

Formel B Foto Formel B Facebook

Spis tidligere end du plejer

Budskabet fra både Madklubben, Diningsix og Formel B er klart:

Brug byen. Gå ud at spise som du plejer – og kom gerne lidt før.

”Vi er fleksible. Men kommer du 1,5 tidligere end du plejer, så vil det gøre en kæmpe forskel for os,” fortæller Stephen Haar fra Madklubben.

Besøg stadig alle dine yndlings caféer, barer og restauranter, men husk masken og drik gerne en ekstra kop kaffe eller et glas vin.

Kristian fra Formel B er positivt stemt, og mener at det nok skal gå – så længe gæsterne husker stadig at komme forbi:

”Selvfølgelig skal vi tage det alvorligt og stoppe smitten. Lige nu handler det om at bruge byen inden for rammerne.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Man siger; mad lavet med kærlighed, smager bedre.

Ofte dækker ordet kærlighed over god tid.

Og lige præcis tid er noget, de går op i på et af Københavns nyeste pizza-joints – Luca. Mere præcist 72 timer.

”Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise,” fortæller Lasse Wiwe partner i Pizzeria Luca.

“Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Østerbro
Kort efter Pizzeria Luca åbnede på Gammel Strand i Indre By røg de ind som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer. Og i år blev de placeret som nr. 9.

Successen er selvfølgelig blomstret op med diverse Luca’er i byen, og nu får Østerbro også deres Luca.

Det sker på Rosenvængets Allé 6, hvor Luca Piccolo slår dørene op for sprød pizza og afslappet vin fredag 18. september.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Hvad: Luca Piccolo
Hvor: Rosenvængets Allé 6
Hvornår: Åbner fredag 18. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram