Sommerferie i Danmark 

Skrevet af: Martin Jørgensen

I år er der rigtig mange danskere, der ufrivilligt har fået ændret deres sommerferieplaner. En opgørelse fra Dansk Erhverv viser, at over halvdelen af alle danskere plejer at holde deres sommerferie i udlandet, men i år kommer tallene til at se helt anderledes ud. Rigtig mange har fået deres rejse til udlandet aflyst eller udskudt, som følge af Covid-19, og derfor skal der altså tænkes i alternativer, når sommerferien skal planlægges.  

Når sommerferien skal holdes herhjemme 

Udenrigsministeriet fraråder stadigvæk alle ikke-nødvendige rejser til udlandet, medmindre man har ønske om at rejse til enten Tyskland, Island eller Norge hvor rejsevejledningerne lempes pr. 15.06.2020. Hvis sommerferien ikke skal gå til et af disse tre lande, så er der heldigvis masser af både skjulte og kendte ferieperler herhjemme, som bestemt er et besøg værd.  

Generelt er vi danskere glade for at holde ferie herhjemme, det ses i Erhvervsstyrelsens opgørelse fra 2019, hvor 73% af alle danskere havde planer om at holde en eller flere ferier herhjemme, men for mange er sommerferien alligevel ensbetydende med en udlandsrejse. 
I år har rigtig mange været nødt til at finde på alternative sommerferie planer, og hvis du endnu ikke har ferieplanerne på plads, så er der heldigvis tid endnu. 

Hvert år besøger tusindvis af turister vores lille land, men det er måske de færreste, der er vant til at være turister i eget land. Med situationen som den er nu, er der altså god grund til at udforske, hvad vores kære land har at byde på, og det er faktisk ikke så lidt endda. 

Sommerferie i Danmark 

Den danske sommer er kendt for at være uforudsigelig, og selvom vi ikke kan regne med at få 30 grader og sol hele sommeren, så er en sommerferie i Danmark alligevel et godt alternativ til udlandsrejsen.  

Danmark har mere at byde på, end man måske skulle tro, hvis man ikke er vant til at holde sommerferien herhjemme. Rundt omkring i landet findes der masser af ferieperler, som hvert år er hyppigt besøgt af både danske og udenlandske turister. De danske feriebyer summer af liv om sommeren, og her finder man rigtig sommerferie-stemning. Der er altså god grund til at leje et sommerhus i Danmark, hvor man kan få sommerferien til at gå med solbadning og en tur på stranden.  

Hvis du forbinder sommerferien med sol og strand, så er det heldigvis heller ingen sag at holde sommerferie herhjemme. Danmark har nemlig et stort udvalg af naturskønne og badevenlige strande, som hele familien vil kunne få masser af timer til at gå ved. Hvis du er på udkig efter et sommerhus i nærheden af en af strandene, så får du rabat på sommerhus – fra 2000 kr/uge + rabatkode i perioder. Det er endnu ikke for sent at booke sommerferien herhjemme, selvom der er stor efterspørgsel på danske sommerhuse i år, og hvis du synes at de ovenstående områder er for dyre, så se her, for nogle af de mindre kendte områder, hvor du bl.a. finder Danmarks oversete naturperler.