Ugens tip: Her tager vi hen når vi skal spise godt til næsten ingen penge
Det er ikke mange steder, at man kan bestille en hovedret til under 100 kroner.
Særligt ikke hvis det skal være mere end en sandwich eller på et pizzeria-lignende sted.
Vil du også gerne have et glas vin og måske et bord med dug oveni?
Så begynder mulighederne altså at snævre ind.
Sidste år åbnede manden bag Cofoco, Torben Klitbo, restauranten Bouillon, som på mange måder har været med til at ændre den københavnske restaurantscene.
Nej, det er ikke et sted, du tager hen, hvis du gerne vil sidde og knevre med vennerne i fire timer og snakke om gamle dage til langt ud på natten eller forventer gourmetmad samt en sommelier til at betjene dig.
Men kommer du med en agenda om et godt måltid mad uden så mange dikkedarer, og vil du gerne undgå at smide hele pensionsopsparingen i døren – så er du kommet til det rette sted.
Siden Bouillon åbnede på Frederiksberg, er flere andre store og kendte restaurantkæder kommet med deres bud på en billig restaurant.
Bouillon har vi besøgt ad flere gange, men i denne omgang af Ugens tip har vi lagt vejen forbi en af byens andre muligheder, hvis du gerne vil spise både godt og billigt.
Med kendt kok bag
På Kristen Bernikows Gade 9, lige ved Magasin i Indre By, finder du restauranten Le Petit Rouge.
Den er ejet af Sovino Brands, der bl.a. også har restauranterne Esmée, Ambra, PS Bar & Grill samt Café Victor.
Sovino Brands har en tidligere historik med at alliere sig med dygtige kokke, når de udvikler nye restauranter, som det for eksempel er set med Andreas Bagh, der står bag menuen på Esmée og Ambra.
Med Le Petit Rouge er det kokken Claus ’Røde’ Christensen, der har været med til at udvikle konceptet.
Røde Claus har tidligere været på Gammel Mønt i 28 år og Salon i Bredgade i 8 år, og på Le Petit Rouge er grundtanken klassisk fransk brasseriemad pakket med smag, som alle har råd til.
Klassisk, godt og til en fin pris
Hos Le Petit Rouge går de helt klassisk til værks, og på menuen finder du retter som Chèvre Chaud, landpaté med cornichoner, kalve ribeye med fritter, porretærte au Gruyère og rørt tatar.
For en forret slipper du fra bare 35,25 kr., mens hovedretter begynder fra 92,25 kroner.
Vi skulle naturligvis smage lidt forskelligt, og alle retter smagte lige præcis, som de skulle, og det var samtidigt nogle pæne, store portioner.
Nej, det er ikke Noma eller nytænkende – men det er, som det skal være.
Betjeningen er sød og opmærksom under hele din booking, som ligesom på Bouillon ikke er fire timer lang.
Det er simpelthen ikke sådan, at konceptet er tænkt.
Du kommer, spiser og hygger dig – og går igen når du er færdig.
Din reservation gælder som udgangspunkt i 1 time og 45 minutter.
Så kan nogle nye, glade gæster overtage bordet, og derfor kan priserne holdes så langt nede – formentligt i kombination med nogle stordriftfordele, når der skal handles råvarer og vin ind.
Apropros vin kan du til maden få et glas til bare 39 kr., og du bestemmer selv, om det skal være rosé, hvid eller rød.
Drinks koster fra 49 kr. og fadøl 25 kroner.
Herligt koncept, og klart et besøg værd, hvis du er med på præmissen.
Så skal du helt sikkert nok få en skøn aften eller frokost med vennerne.
Læs mere på www.lepetitrouge.dk.
Åbningstiderne alle ugens dage fra kl. 12-24.
Hvad: Le Petit Rouge
Hvor: Kristen Bernikows Gade 9, 1112 København K
Hvornår: Åben alle ugens dage fra kl. 12-24