Spis luksus-nutella og Vor Frelsers kugler: 10 gode chokoladebutikker i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Frederiksberg Chokolade
Foto: PR, Frederiksberg Chokolade

Har man en sød tand, kan det være svært ikke at blive fristet, når man cykler gennem København. Byen har nemlig en lang række gode chokoladeforretninger, som kan få tænderne til at løbe i vand.

Her får du MigogKbh’s favoritter, som lokker med alt fra flødeboller med gods i til klassiske trøfler og byens bedste varme chokolade.

Foto: PR, Confecture Copenhagen

Confecture Copenhagen

I 2018 fik Christianshavn en ny chokoladeforretning i luksusklassen. Navnet er Confecture Copenhagen, og i den lille, elegante biks bugner disken af håndlavede chokolader.

Mange af dem har navne, som hylder lokalområdet, og du kan således sætte tænderne i både Vor Frelsers Kugle, som er en trøffel med nougat, cognac og nødder, og en Ama’rretto med karamel og likør.

Hjernen bag Confecture Copenhagen tilhører Patrick Pörtner, der tidligere har været i chokoladekøkkenet hos både Frederiksberg Chokolade og Hotel Chocolat, inden han valgte at åbne sin egen forretning.

Se mere på Facebook.

Hvad: Confecture Copenhagen
Hvor: Overgaden Oven Vandet 40 A, København K
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag-søndag kl. 10-17

Foto: PR, Social Foodies

Social Foodies

Er du flødebollefan, kan vi varmt anbefale et besøg hos Social Foodies, som har butikker på både Østerbro og Frederiksberg samt i Tivoli og flere steder nord for byen.

Som navnet antyder har Social Foodies fokus på social ansvarlighed. Det vil sige, at virksomheden blandt andet støtter småbønder i Afrika og lægger vægt på økologi og bæredygtighed.

Flødebollerne, som fås med blandt andet hindbær, lakrids og klassisk kokos, er næsten et helt måltid i sig selv, men hvis man kan spise mere, kan man kaste sig over myslibarer, is og meget andet.

Se mere på socialfoodies.dk.

Hvad: Social Foodies
Hvor: Tivoli, Frederiksberg, Østerbro, Hellerup m.fl.
Hvornår: Se åbningstider her

Foto: PR, Alida Marstrand Chokolade

Alida Marstrand

Københavns ældste chokoladeforretning finder du på adressen Bredgade 14 i Indre By.

Forretningen Alida Marstrand har eksisteret siden 1930, og i dag følger man stadig de gamle traditioner med stolthed, når der laves marcipanbrød og fyldte fristelser.

Blandt kunderne er Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, og rygtet siger, at Alida Marstrand, som oprindeligt åbnede butikken, havde lært håndværket af sin mor, der kendte den russiske zars chocolatier.

Se mere på alida-marstrand.dk.

Hvad: Alida Marstrand Chokolade
Hvor: Bredgade 14, København K
Hvornår: Tirsdag, onsdag og fredag kl. 11-17, torsdag kl. 11-17.30 og lørdag kl. 10-14

Foto: PR, Ro Chokolade

Ro Chokolade

I den mere moderne ende af chokoladeskalaen ligger Ro Chokolade, der siden 2010 har boet på hippe Jægersborggade på Nørrebro.

Rasmus Olsen, som er chokolademageren bag forretningen, er ikke bange for at lege med utraditionelle smagskombinationer, og de knivskarpe chokoladestykker pyntes gerne med pangfarver – dog helt uden syntetiske tilsætningsstoffer.

Udover små mundrette chokoladebidder består sortimentet blandt andet af nougat- og chokoladesmørepålæg, der minder om en luksuriøs udgave af Nutella.

Se mere på ro-chokolade.com.

Hvad: Ro Chokolade
Hvor: Jægersborggade 16, København N
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-18, lørdag kl. 10-16 og søndag kl. 12-16

Foto: PR, Peter Beier

Peter Beier

At blande sin egen æske med chokolader fra Peter Beier kan være tidskrævende, for her er meget at vælge imellem – lige fra de karakteristiske pyramider med nougat til de hvide hjerter med Grand Marnier.

Peter Beier er en favorit hos mange, og den danske chokoladekæde er at finde mange steder i landet.

Seneste skud på stammen er den kombinerede forretning, lounge og vinbar i Axel Towers, hvor man ikke bare kan shoppe chokolade, men også drikke afternoon tea eller spise chokolade-brunch.

Se mere på pbchokolade.dk.

Hvad: Peter Beier
Hvor: Vesterbro, Frederiksberg, Indre By m.fl.
Hvornår: Se åbningstider her

Hos Hotel Chocolat kan du vælge mellem flere forskellige varianter af varm chokolade. Foto: PR

Hotel Chocolat

Chokolade skal ikke nødvendigvis spises – det kan også drikkes, og hos Hotel Chocolat har de byens bedste varme chokolade, som laves i varianter som saltkaramel og hasselnød og serveres med chokoladeflødeskum.

Den engelske chokoladekæde har en afdeling i den pæne ende af Strøget og en i Frederiksbergcentret, og de fungerer begge som både forretning og café.

På hylderne finder du såvel chokolade-gin som gaveæsker og sjove figurer af chokolade, og slår man sig ned i caféen, kan man blandt andet bestille en omgang chokolade-tapas.

Se mere på hotelchocolat.com.

Hvad: Hotel Chocolat
Hvor: Frederiksbergcentret og Østergade 13, København K
Hvornår: Strøget: Mandag-lørdag kl. 10-19 og søndag kl. 11-18. Frederiksbergcentret: Mandag-fredag kl. 10-19 og lørdag-søndag kl. 10-17

Foto: PR, Summerbird

Summerbird

Siden 1986 har Summerbird lavet chokolade af høj kvalitet, og de fleste chokoladefans kender den populære kæde.

Familien, som grundlagde Summerbird, har både Falsled Kro, Kong Hans og Løgismose på CV’et, og der er således tale om seriøst håndværk og sans for detaljerne.

I København har Summerbird butikker i både Torvehallerne, Magasin, Kronprinsensgade og på Værnedamsvej. Alle steder bydes man som kunde velkommen på fornemmeste vis og tilbydes smagsprøver, mens man beslutter, om det er miniflødeboller, overtrukne mandler eller de klassiske sommerfuglechokolader, der skal med hjem.

Se mere på summerbird.dk.

Hvad: Summerbird
Hvor: Torvehallerne, Magasin, Kronprinsensgade og Værnedamsvej
Hvornår: Se åbningstider her

Foto: PR, Frederiksberg Chokolade

Frederiksberg Chokolade

Fra Frederiksberg Allé kan man kigge ind i forretningen Frederiksberg Chokolade og se, hvordan søde sager bliver til.

Siden 1996 har Tina Wilstrup Jacobsen stået i spidsen for den gamle butik, og for hende er det vigtigt at videreføre traditionerne, så derfor bruger hun stadig antikke forme til at lave chokolader.

I forlængelse af forretningen ligger Frederiksberg Chokolades café, hvor man kan drikke kaffe og købe hjemmelavet is.

Se mere på frederiksbergchokolade.dk.

Hvad: Frederiksberg Chokolade
Hvor: Frederiksberg Allé 64, Frederiksberg
Hvornår: Mandag-søndag kl. 10-18

Foto: PR, Frellsen

Frellsen

I Field’s på Amager og på Købmagergade i Indre By holder Frellsen til.

Det familieejede foretagende har fremstillet chokolade gennem generationer, og dine bedsteforældre har højst sandsynligt spist både flødeboller og drukket varm chokolade her.

Vi kan anbefale, at man slår sig ned ved et af cafébordene foran butikken på Købmagergade og gør det samme.

Chokoladerne produceres på Frellsens fabrik i Roskilde og leveres til forretninger på både Sjælland og Fyn samt i Jylland.

Se mere på frellsenchokolade.dk.

Hvad: Frellsen Chokolade
Hvor: Field’s og Købmagergade 31 C i København K
Hvornår: Se åbningstider her

Foto: PR, Friis-Holm Chokolade

Friis-Holm Chokolade

En ny og moderne chokolade-pusher har netop indtaget Torvehallerne med prisvindende godter. Mikkel Friis-Holm har gennem flere år lavet chokolade til restauranter, og nu har han endelig åbnet sin helt egen butik.

Her kan man prale af at have verdens  bedste mælkechokolade på hylderne, og flere af de andre chokoladevarianter har ligeledes hevet priser hjem.

Friis-Holm Chokolade har stort fokus på ansvarlighed og bæredygtighed, og kakaobønnerne, som bruges til produktionen, købes derfor direkte fra bønderne.

Se mere på friis-holm.dk.

Hvad: Friis-Holm Chokolade
Hvor: Torvehallerne, København K
Hvornår: Mandag-torsdag kl. 10-19, fredag kl. 10-20, lørdag kl. 10-18 og søndag 11-17