Spis luksus-nutella og Vor Frelsers kugler: 10 gode chokoladebutikker i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Frederiksberg Chokolade
Foto: PR, Frederiksberg Chokolade

Har man en sød tand, kan det være svært ikke at blive fristet, når man cykler gennem København. Byen har nemlig en lang række gode chokoladeforretninger, som kan få tænderne til at løbe i vand.

Her får du MigogKbh’s favoritter, som lokker med alt fra flødeboller med gods i til klassiske trøfler og byens bedste varme chokolade.

Foto: PR, Confecture Copenhagen

Confecture Copenhagen

I 2018 fik Christianshavn en ny chokoladeforretning i luksusklassen. Navnet er Confecture Copenhagen, og i den lille, elegante biks bugner disken af håndlavede chokolader.

Mange af dem har navne, som hylder lokalområdet, og du kan således sætte tænderne i både Vor Frelsers Kugle, som er en trøffel med nougat, cognac og nødder, og en Ama’rretto med karamel og likør.

Hjernen bag Confecture Copenhagen tilhører Patrick Pörtner, der tidligere har været i chokoladekøkkenet hos både Frederiksberg Chokolade og Hotel Chocolat, inden han valgte at åbne sin egen forretning.

Se mere på Facebook.

Hvad: Confecture Copenhagen
Hvor: Overgaden Oven Vandet 40 A, København K
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag-søndag kl. 10-17

Foto: PR, Social Foodies

Social Foodies

Er du flødebollefan, kan vi varmt anbefale et besøg hos Social Foodies, som har butikker på både Østerbro og Frederiksberg samt i Tivoli og flere steder nord for byen.

Som navnet antyder har Social Foodies fokus på social ansvarlighed. Det vil sige, at virksomheden blandt andet støtter småbønder i Afrika og lægger vægt på økologi og bæredygtighed.

Flødebollerne, som fås med blandt andet hindbær, lakrids og klassisk kokos, er næsten et helt måltid i sig selv, men hvis man kan spise mere, kan man kaste sig over myslibarer, is og meget andet.

Se mere på socialfoodies.dk.

Hvad: Social Foodies
Hvor: Tivoli, Frederiksberg, Østerbro, Hellerup m.fl.
Hvornår: Se åbningstider her

Foto: PR, Alida Marstrand Chokolade

Alida Marstrand

Københavns ældste chokoladeforretning finder du på adressen Bredgade 14 i Indre By.

Forretningen Alida Marstrand har eksisteret siden 1930, og i dag følger man stadig de gamle traditioner med stolthed, når der laves marcipanbrød og fyldte fristelser.

Blandt kunderne er Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, og rygtet siger, at Alida Marstrand, som oprindeligt åbnede butikken, havde lært håndværket af sin mor, der kendte den russiske zars chocolatier.

Se mere på alida-marstrand.dk.

Hvad: Alida Marstrand Chokolade
Hvor: Bredgade 14, København K
Hvornår: Tirsdag, onsdag og fredag kl. 11-17, torsdag kl. 11-17.30 og lørdag kl. 10-14

Foto: PR, Ro Chokolade

Ro Chokolade

I den mere moderne ende af chokoladeskalaen ligger Ro Chokolade, der siden 2010 har boet på hippe Jægersborggade på Nørrebro.

Rasmus Olsen, som er chokolademageren bag forretningen, er ikke bange for at lege med utraditionelle smagskombinationer, og de knivskarpe chokoladestykker pyntes gerne med pangfarver – dog helt uden syntetiske tilsætningsstoffer.

Udover små mundrette chokoladebidder består sortimentet blandt andet af nougat- og chokoladesmørepålæg, der minder om en luksuriøs udgave af Nutella.

Se mere på ro-chokolade.com.

Hvad: Ro Chokolade
Hvor: Jægersborggade 16, København N
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-18, lørdag kl. 10-16 og søndag kl. 12-16

Foto: PR, Peter Beier

Peter Beier

At blande sin egen æske med chokolader fra Peter Beier kan være tidskrævende, for her er meget at vælge imellem – lige fra de karakteristiske pyramider med nougat til de hvide hjerter med Grand Marnier.

Peter Beier er en favorit hos mange, og den danske chokoladekæde er at finde mange steder i landet.

Seneste skud på stammen er den kombinerede forretning, lounge og vinbar i Axel Towers, hvor man ikke bare kan shoppe chokolade, men også drikke afternoon tea eller spise chokolade-brunch.

Se mere på pbchokolade.dk.

Hvad: Peter Beier
Hvor: Vesterbro, Frederiksberg, Indre By m.fl.
Hvornår: Se åbningstider her

Hos Hotel Chocolat kan du vælge mellem flere forskellige varianter af varm chokolade. Foto: PR

Hotel Chocolat

Chokolade skal ikke nødvendigvis spises – det kan også drikkes, og hos Hotel Chocolat har de byens bedste varme chokolade, som laves i varianter som saltkaramel og hasselnød og serveres med chokoladeflødeskum.

Den engelske chokoladekæde har en afdeling i den pæne ende af Strøget og en i Frederiksbergcentret, og de fungerer begge som både forretning og café.

På hylderne finder du såvel chokolade-gin som gaveæsker og sjove figurer af chokolade, og slår man sig ned i caféen, kan man blandt andet bestille en omgang chokolade-tapas.

Se mere på hotelchocolat.com.

Hvad: Hotel Chocolat
Hvor: Frederiksbergcentret og Østergade 13, København K
Hvornår: Strøget: Mandag-lørdag kl. 10-19 og søndag kl. 11-18. Frederiksbergcentret: Mandag-fredag kl. 10-19 og lørdag-søndag kl. 10-17

Foto: PR, Summerbird

Summerbird

Siden 1986 har Summerbird lavet chokolade af høj kvalitet, og de fleste chokoladefans kender den populære kæde.

Familien, som grundlagde Summerbird, har både Falsled Kro, Kong Hans og Løgismose på CV’et, og der er således tale om seriøst håndværk og sans for detaljerne.

I København har Summerbird butikker i både Torvehallerne, Magasin, Kronprinsensgade og på Værnedamsvej. Alle steder bydes man som kunde velkommen på fornemmeste vis og tilbydes smagsprøver, mens man beslutter, om det er miniflødeboller, overtrukne mandler eller de klassiske sommerfuglechokolader, der skal med hjem.

Se mere på summerbird.dk.

Hvad: Summerbird
Hvor: Torvehallerne, Magasin, Kronprinsensgade og Værnedamsvej
Hvornår: Se åbningstider her

Foto: PR, Frederiksberg Chokolade

Frederiksberg Chokolade

Fra Frederiksberg Allé kan man kigge ind i forretningen Frederiksberg Chokolade og se, hvordan søde sager bliver til.

Siden 1996 har Tina Wilstrup Jacobsen stået i spidsen for den gamle butik, og for hende er det vigtigt at videreføre traditionerne, så derfor bruger hun stadig antikke forme til at lave chokolader.

I forlængelse af forretningen ligger Frederiksberg Chokolades café, hvor man kan drikke kaffe og købe hjemmelavet is.

Se mere på frederiksbergchokolade.dk.

Hvad: Frederiksberg Chokolade
Hvor: Frederiksberg Allé 64, Frederiksberg
Hvornår: Mandag-søndag kl. 10-18

Foto: PR, Frellsen

Frellsen

I Field’s på Amager og på Købmagergade i Indre By holder Frellsen til.

Det familieejede foretagende har fremstillet chokolade gennem generationer, og dine bedsteforældre har højst sandsynligt spist både flødeboller og drukket varm chokolade her.

Vi kan anbefale, at man slår sig ned ved et af cafébordene foran butikken på Købmagergade og gør det samme.

Chokoladerne produceres på Frellsens fabrik i Roskilde og leveres til forretninger på både Sjælland og Fyn samt i Jylland.

Se mere på frellsenchokolade.dk.

Hvad: Frellsen Chokolade
Hvor: Field’s og Købmagergade 31 C i København K
Hvornår: Se åbningstider her

Foto: PR, Friis-Holm Chokolade

Friis-Holm Chokolade

En ny og moderne chokolade-pusher har netop indtaget Torvehallerne med prisvindende godter. Mikkel Friis-Holm har gennem flere år lavet chokolade til restauranter, og nu har han endelig åbnet sin helt egen butik.

Her kan man prale af at have verdens  bedste mælkechokolade på hylderne, og flere af de andre chokoladevarianter har ligeledes hevet priser hjem.

Friis-Holm Chokolade har stort fokus på ansvarlighed og bæredygtighed, og kakaobønnerne, som bruges til produktionen, købes derfor direkte fra bønderne.

Se mere på friis-holm.dk.

Hvad: Friis-Holm Chokolade
Hvor: Torvehallerne, København K
Hvornår: Mandag-torsdag kl. 10-19, fredag kl. 10-20, lørdag kl. 10-18 og søndag 11-17

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram