MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Driver populær café på Nørrebro: Nu åbner de endnu en i overset bydel

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Skjolds Plads har som et af de eneste steder ikke oplevet en større opblomstring af caféer og restauranter efter Cityringens åbning i 2019. 

Men det bliver der nu lavet om på.

Spisestedet Oberra har nemlig netop slået dørene op til nyrenoverede lokaler, hvor man kan forlyste sig fra morgen til aften med morgenmad, frokost og en fem-retters menu med tilhørende naturvinsmenu. 

Bag Oberra står parret Cecilie Nohr og Lars Nohr Eriksen og barndomsvennen Mikkel Toft Madsen, der siden 2017 har drevet den velbesøgte café, Arrebo, på Den Sorte Plads på Nørrebro. 

Foto PR

Tilhørsforhold til Ærø 

Historien om navnet Oberra er ikke lige til højrebenet. 

Oberra er Arrebo stavet bagfra, og Arrebo betyder på gammeldansk ‘ærøboer’ – en ø, som alle tre indehavere har et tilhørsforhold til: 

”Mikkel og jeg kommer begge fra Ærø, og vi har en masse gode minder derfra. Båndet til øen er kun blevet stærkere siden jeg mødt Cecilie, og jeg igennem hende kunne mærke hvor unikt et sted det er,” fortæller Lars Nohr Eriksen og fortsætter: 

”Med fare for at lyde frelste, så vil vi med navnet og stedet udvise et tilhørsforhold til Ærøs særlige livsstil, som vi håber de besøgende på vores nye sted Oberra kan fornemme.

Desuden lyder navnet godt, og vi vil ikke hedde Arrebo 2,” smiler Lars Nohr Eriksen. 

Foto PR

Aftenservice med fokus på det lette og det friske

De tre indehavere har længe drømt om det sted, der kunne rumme mere end blot lettere serveringer, som Arrebo. 

”Vi har længe leget med tanken om at tilføje endnu et sted til vores portefølje, så da lokalerne på Skjolds Plads blev ledige, så vi på hinanden og blev enige om at springe ud i det,” fortæller Cecilie Nohr. 

”Oberra bliver vores aftensted,” tilføjer Mikkel Toft Madsen og fortsætter: 

”Vi har med Arrebo bevist, at der er stor efterspørgsel på uformelle, men kvalitetsbevidste, heldagscaféer i Kønbehavn, og nu vil vi gerne udvide forretningen med en rigtig restaurant, som samtidig bygger på meget af den DNA, som man kender fra Arrebo,” fortæller Mikkel Toft Madsen 

Udover at servere morgenmad og frokost, som man kender det fra Arrebo, åbner Oberra op for aftenservice, hvor man kan vælge mellem en fast menu på 5 retter til 250,- kroner eller retter fra kortet. 

Fælles for alle retterne er, at ingen indeholder kød men kun grønt, fisk og skaldyr.

”Vi er på ingen måde dogmatiske i vores tilgang til maden, vi har bare en forkærlighed for det helt lette og friske når det kommer til mad og vin.

Derfor er det også helt naturligt for os at fravælge kød,” fortæller Cecilie Nohr om Oberras pescetarkøkken, der styres af to kokke fra hhv. Formel B og LaLaLa. 

Borde kan bookes lige her.

Hvad: Oberra
Hvor: Skjolds Plads på ydre Nørrebro
Hvornår: Åbent tirsdag til onsdag fra kl. 9-23, torsdag til lørdag fra kl. 9-24 og søndag kl. 9-17

Del artikel