MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Stjernekok står bag: Sprød madbod åbner i byens grønne oase

Af Mathilde Mågård Hansen
Amass Fried Chicken PR Foto
Amass Fried Chicken PR Foto

En af de mest indflydelsesrige kokke i landet, Matt Orlando, står bag konceptet AFC, der blev født som et sidekick til Michelin-restauranten AMASS på Refshaleøen i 2020 under den første Corona-bølge. 

AFC står for AMASS Fried Chicken, og efter et års dvale åbner gourmet-lillesøsteren nu som madbod som en del af madmarkedet i byens grønne oase mellem Sydhavnen og Vesterbro.

Derudover kan du også opleve dem som pop-up restaurant hos BaneGaardens egen restaurant, Ticket, i hele juli måned.

Nyt hjem men samme menu

Ind til sidste sommer kunne man få serveret knasende sprød øko-kylling mellem højbedene i køkkenhaven på Refshaleøen, men i november sidste år lukkede gourmetrestauranten AMASS meget pludseligt.

Nu genopstår AFC i en anden af byens grønne oaser – nemlig BaneGaarden, som er Københavns nye mad- og kulturdestination i Jernbanebyen. 

BaneGaarden PR Foto

Matt Orlando har i årtier været frontløber for bæredygtig topgastronomi – primært i kraft af sin populære restaurant AMASS, der var sat i verden for at hæve barren for en ansvarlig madoplevelse, både socialt og for vores klima. 

AMASS høstede stor anerkendelse bl.a. i form af adskillige placeringer på top 100-listen over verdens bedste restauranter. 

Missionen om at drive og inspirere til grøn omstilling gennem velsmag deler BaneGaarden, der blev startet med visionen om at skabe en platform for bæredygtig udvikling.

”Det har altid været en tanke i baghovedet. Hvordan ville AFC se ud uden for Amass?

De normale street food-markeder rundt omkring i byen føltes bare ikke rigtige. Så skete BaneGaarden.

Et sted, som vi deler så mange af de samme værdier med. Kom og oplev AFC genoplivet denne sommer,” fortæller Matt Orlando.

Matt Orlando fra Restaurant Amass Foto Rasmus Kramer Schou

Gratis naturvin til de første

På åbningsdagen d. 4. juli fra kl. 12 bliver der serveret et glas gratis mousserende naturvin til de første 100 gæster, der besøger madboden AFC på BaneGaarden. 

Udover madboden vil AFC-konceptet med Matt Orlando i spidsen overtage restaurant TICKET på BaneGaarden i hele juli måned. 

Du kan få fedtede fingre af enten klassikeren, friteret kylling, eller den vegetariske pendant, friterede østershatte – og begge dele serveres med dyppelser fra himmelen og en saftig coleslaw.

Læs mere og book bord her.

Hvad: AFC genåbner på BaneGaarden
Hvor: Mellem Sydhavnen og Vesterbro i Jernbanebyen med tilgang på gåben eller cykel fra Enghavevej eller via Otto Busses Vej i bil (adresse: Otto Busses Vej 45)
Hvornår: Åbner 4. juli. Den 5. juli og resten af måneden popper AFC op i restaurant TICKET på BaneGaarden

Del artikel

Andre læser også