Starter i denne uge: Kom til kæmpe chokoladefestival i Tivoli

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Tivolis store Mad & Vin Festival er allerede skudt godt i gang denne weekend.

I næste uge bliver det for alvor rigtig godt – i hvert fald hvis man er glad for søde sager.

Programmet byder nemlig både på et chokoladeinspireret kagebord hos Cakenhagen, Afternoon Chocolat inspireret af Mikkel Friis-Holm hos Nimb og fint besøg af Mike Adelsten fra Alchemist, som kreerer en overdådig 9-retters dessertmenu.

Læs også Shop amok i billig chokolade: København får en ny chokolade-outlet

Foto PR

Cakenhagen au Chocolat

I anledning af Tivoli Mad & Vin Festival byder Cakenhagen indenfor til et chokoladeinspireret kagebord, hvor du med sikkerhed vil få din trang til chokolade stillet.

De lægger ud med at servere et glas mousserende te fra Copenhagen Sparkling Tea sammen med et udvalg af konditoriets petit fours og fyldte chokolader.

Derefter kan du boltre dig i det store udvalg af alt fra flødeskumskager til macarons, skærekager, tærter, mousse- og småkager – det er udelukkende din appetit, der sætter grænsen.

Til det store kagebord serverer der friskbrygget kaffe, te eller varm chokolade.

Det koster 375 kr. per person, varer i to timer og kan bookes her.

Læs også Choko-tastisk: Kæmpe chokolade-festival i København med masser af smagsprøver

Foto PR

Afternoon Chocolat inspireret af Mikkel Friis-Holm hos Nimb

Danmark har en vaskeægte chokolademester på internationalt topniveau.

Det er nemlig Mikkel Friis-Holm, som har vundet adskillige priser for sine vidunderlige chokolader produceret af nøje udvalgte kakaobønner, som giver meget forskellige udtryk i de enkelte chokolader.

Nimbs hold af konditorer smagte tidligere på året chokoladerne i selskab med Mikkel Friis-Holm, og derfra var der ingen vej tilbage: Der måtte arrangeres en særlig chokoladeudgave af Nimb Bars klassiske afternoon tea.

På denne særlige dag anvendes der udelukkende chokolade fra Mikkel Friis-Holm i de serveringer, der indeholder chokolade.

Det samme gælder for de to slags varm chokolade, man kan vælge som alternativ til teen.

Nimb og Cakenhagen glæder sig til at servere deres afternoon tea au chocolat, som består af to serveringer fyldt med alverdens chokoladelækkerier.

Prisen er 695 kr. pr. person og du kan reservere billetter lige her.

Læs også Nu går det løs i Tivoli: Mad & Vin Festival åbner med et brag

Foto PR

9-retters dessertmenu

I anledning af Tivoli Mad & Vin Festival får Cakenhagen fornemt besøg fra Alchemist, som i februar – blot syv måneder efter åbningen – fik to michelinstjerner.

Det er restaurantens dessertkok, Mike Adelsten, som også har været på Det Danske Konditorlandshold, der gæster Cakenhagen.

Sammen med Cakenhagens konditorer vil han sammensætte en særlig menu bestående at ni retter, som udelukkende vil bestå af desserter.

Menuen begynder med lette, friske og knap så søde desserter med grøntsager som omdrejningspunkt, og derfra vil retterne stige i intensitet og sødme.

Der vil ligeledes være luksuselementer, som man ellers primært kender fra det salte køkken, såsom kaviar og trøfler.

Læs også Coco Hotel genåbner: Parisisk stemning på Københavns nye unikke boutiquehotel

Foto PR

Menuen bliver parret med tre forskellige mousserende vine fra den engelske producent Nyetimber, som jævnligt udkonkurrerer flere kendte champagner i mange blindsmagninger.

Cakenhagen glæder sig til at byde velkommen til denne unikke aften, hvor vi godt tør love en menu i det søde køkkens tegn lidt ud over det sædvanlige.

Hvad: Chokoladefestival til Mad & Vin Festival i Tivoli
Hvor: Tivoli
Hvornår: Afternoon Tea d. 5. september, 9-retters dessertmenu med Mike Adelsten d. 6. september og kagebord d. 12. september
Hvordan: Se det fulde program og køb billet til alle events lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram