MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Teater præsenterer verdensstjerne: Sting står bag ny musical i København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Sting er netop blevet præsenteret på Østre Gasværk Teater. Foto: PR
Sting er netop blevet præsenteret på Østre Gasværk Teater. Foto: PR

Spændingen var til at tage og føle på, da Østre Gasværk Teater tirsdag eftermiddag slog dørene op til en helt særlig præsentation.

Teatret på Østerbro havde forud for begivenheden meddelt, at der var indgået et samarbejde med en verdensstjerne, men hvem der var tale om, var ikke blevet afsløret.

Rygterne svirrede derfor, og gætterierne var mange, da pressen og publikum tog plads i salen.

Efter en kort introduktion fra teaterchef og kunstnerisk leder Søren Møller blev spændingen udløst, og frem på scenen trådte ingen ringere end den internationalt anerkendte musiker Sting.

Fra Broadway til København

Når Østre Gasværk Teater byder velkommen til forårssæsonen 2025, bliver det nemlig med musicalen “The Last Ship”, som Sting står bag, på programmet.

Den 17-dobbelte Grammy-vinder har skrevet både musik og tekster til musicalen, som første gang blev opført i Chicago i 2014 og efterfølgende har spillet på blandt andet Broadway.

“Det er en mangeårig drøm der går i opfyldelse, når vi producerer The Last Ship. Fantastisk musik af selveste Sting til en vedkommende og rørende fortælling om udlængsel, afsavn, tilhør, forandring og kærlighed – i gasværkets unikke rå og samtidig magiske teaterramme kan det kun blive en enestående oplevelse. Vi glæder os helt vildt!,” siger Søren Møller.   

Nu har “The Last Ship” fundet vej til Østre Gasværk Teaters ikoniske scene i København, hvor det rå og industrielle udtryk matcher fortællingen særdeles godt.

Sting stammer oprindeligt fra den lille havneby Wallsend i det nordøstlige England, og det er hans barndomserindringer, der har været inspiration til musicalens handling.

I forbindelse med præsentationen spillede Sting flere numre fra “The Last Ship”. Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

I “The Last Ship” drages publikum med ind i en industrialiseret verden centreret om Stings hjemstavn og særligt et skibsværft på havnen, der var nabo til hans barndomshjem.

Under præsentationen af verdensstjernen og “The Last Ship” på teatret på Østerbro bød Sting på en forsmag på flere af de musiknumre, som kommer til at være en del af forestillingen, og du kan roligt begynde at glæde dig.

“The Last Ship” får premiere 7. marts på Østre Gasværk Teater i København, og herefter rykker den videre til Musikhuset Aarhus, hvor første spilledag er 9. maj.

Billetsalget starter onsdag 6. december kl. 12.00 op gasvaerket.dk.

Del artikel

Andre læser også