Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Top 12: Her er årets største restaurantåbninger ifølge MigogKbh

Af Mathilde Mågård Hansen
The Samuel. Foto The Samuel Facebook
The Samuel. Foto The Samuel Facebook

Vi tør næsten ikke starte med at tælle men selv efter et år, hvor restauranterne ikke måtte genåbne før i slutningen af april, så er det alligevel væltet ud med nye restauranter her, dér og alle vegne.

Vores årlige top 10 over de største nye restaurantåbninger er derfor blevet til en top 12 – men det er måske okay, når intet i år alligevel helt har været, som det plejer.

Godt nytår!


Connection by Alan Bates. Foto PR

Connection by Alan Bates

Efter en fortid hos blandt andet Henne Kirkeby Kro på den jyske vestkyst og Studio i København gik topkokken, Alan Bates, solo med sin egen restaurant i begyndelsen af året.

Måske Danmarks mindste gourmetrestaurant.

Her er nemlig kun plads til 16 gæster fordelt på to borde, så at spise på restauranten er næsten ligesom at nyde en aften med god mad og vin i venners lag.

Mon ikke der også godt kunne falde en stjerne af i 2022 til det dygtige team på Øster Farimagsgade?

Læs mere om Connection by Alan Bates lige her.


The Samuel. Foto The Samuel Facebook

The Samuel

Nu kommer vi til at gradbøje reglerne en smule men igen – mærkeligt år = (næsten) alt er tilladt.

For i november 2020 åbnede Jonathan Berntsen (tidl. Clou) sit nye gourmettempel, The Samuel i Hellerup, som allerede måtte lukke efter blot et par uger grundet de nye Corona-restriktioner.

Efter kun fire måneders reel åbningstid modtager restauranten og teamet bag deres første Michelinstjerne i 2021. Kæmpe klapsalve herfra!

Hos The Samuel kan du få bord med egen pejs og tagterrasse, og så kan du godt forvente, at dine smagsløg får en oplevelse af de helt store.

Læs mere om Jonathan Berntsens nye gourmettempel lige her.


Esmée. Foto Esmée Instagram

Esmée

I sommers flyttede køkkenchef, Andreas Bagh (tidl. Marchal) og restaurantchef, Peter Pepke (tidl. Kong Hans Kælder), ind i Geists tidligere lokaler på Kongens Nytorv og skabte deres eget sted.

En fransk luksusbistro af nye dimensioner.

Menuen er i absolut særklasse, men det er også næsten svært at forvente andet med så stærkt et team bag.

Stemningen er dog mere nede på jorden, end man måske kunne forvente.

Her er nemlig både god plads til grin, sjove stunder med vennerne på terrassen samt masser af vin og fantastiske drinks.

Esmée er på alle måder et sted, hvor man gerne vil hænge ud, hvilket københavnerne også har gjort i stor stil i løbet af året.

Læs mere om Esmée her.


Bobo Food Studio. Foto PR

Bobo Food Studio

I sommers kom der også nye beboere i én af Københavns mest pudseløjerlige bygninger.

Bobo Food Studio og hotellet The Socialist flyttede nemlig i de smukke lokaler i Bremerholm 6, der tidligere har huset Hotel Herman K og Kadeau’s restaurant, Roxie.

Adressen på Bremerholm er ikke bare ultra central – den er også fyldt med historie.

Den noget særprægede bygning blev oprindeligt opført som transformerstation i 1962 og var frem til 2012 ansvarlig for levering af strøm til hele Indre By.

Bygningen har et ret enestående design med bronze skodder på facade, tykke betonvægge og fem meters højde grønne metaldøre indvendigt.

Køkkenchef er Boris Buono, som har tilbragt de sidste seks år på Ibiza, hvor han har drevet restauranten, Ibiza Food Studio.

Nu er han tilbage i København og tilbereder lækre retter over åben ild af lokale, økologiske råvarer i sæson.

Det foregår i et åbent køkken, som du straks møder, når du træder indenfor i restauranten.

Menuen er bred og rummer både pizza, pasta, skaldyr og bøffer.

Læs mere om Bobo Food Studio her.


Foto PR

Camino

De rå lokaler på Høkerboderne i Kødbyen havde sin storhedstid for 4-5 år siden, da køkkenchef, Henrik Jyrk, drev restauranten, KUL, men nu går lokalerne en (måske) ny storhedstid i møde.

I 2021 flyttede Camino ind med samme ildbaserede koncept, der før har vist sig at være en succes.

Køkkenet har en forkærlighed for det spansk/franske, mens cocktailbaren står klar til at lange drinks over disken.

Restauranten rummer nemlig også en særskilt cocktailbar med plads til de, der bare ønsker at nyde en enkelt drink eller to i løbet af aftenen.

Bag stedet finder du de tre gutter Marcus Thomey, Mikkel Toftgaard Gregersen & Frederik Lauf Olsen med Sovino Brands i ryggen, der blandt andet også står bag restauranterne PS Bar & Grill, Salon og Café Victor i Indre By.

Læs mere om Camino her.


Foto PR 

Seaside Toldboden

I foråret genåbnede de store lokaler på Toldboden under nyt navn og koncept.

Her er hele otte forskellige køkkener med selvstændige kokke at vælge fra – størstedelen med solid Michelin-erfaring, og så må man gerne skrue forventningerne lidt op.

Du tages pænt imod i døren, og så ligner det egentlig lidt en klassisk restaurant med bar, bordopdækning og så bare flere køkkener, end du plejer at se.

Maden bestiller du på deres app, som scannes via en QR kode på bordet, mens de mange tjenere sørger for vand, vin eller drinks fra deres egen cocktailbar.

Skal du have den fulde oplevelse med, så er der også et par spisepladser i baren foran samtlige køkkener, hvor du både kan få en lille sludder med kokken og samtidig se dem kreere de mange, imponerende retter.

Seaside Toldboden er genialt for dig, som ikke vil nedprioritere god smag – men også gerne vil smage en masse forskelligt.

Læs mere om Seaside Toldboden lige her.


Osteria Nana. Foto Mathilde Mågård Hansen

Osteria Nana

Vi indrømmer gerne, at vi har svært ved at skjule vores begejstring, når vi finder noget, som vi godt kan lide – og den nye italienske perle på Store Kongensgade var bestemt ingen undtagelse.

De diskede nemlig op med alle de bedste italienske klassikere, som blandt andet inkluderer en burrata-bar og helt genial pasta.

Har man så egentlig brug for mere?

Både lysekroner, tallerkener, stole – ja, selv farven på væggen – er som taget ud fra støvlelandet.

Du skal selvfølgelig smage deres Cacio e Pepe, der er noget så simpelt som spaghetti med sort peber og pecorino – men helt perfekt.

Læs mere om Osteria Nana her


Silberbauers Bistro. Foto Silberbauers Bistro Instagram

Silberbauers Bistro

Da vi vinkede farvel til 2020 blev det også et endeligt farvel til restauranterne, Relæ og Manfreds, på Jægersborggade.

I sommeren 2020 lånte tidligere kokkeelev, Mathias Silberbauer, lokalerne til pop-up mens køkkenchef og ejer, Christian F. Puglisi, og resten af hans team åbnede deres pop-up i Tisvilde.

Efterfølgende blev Manfreds lokaler endeligt overtaget af Mathias Silberbauer, og her er menuen er stærkt inspireret af hans tid i Nice og med stort fokus på lokale fisk og skaldyr.

Mathias lidenskab for vin ses på et vinkort, der både vil være naturligt men samtidig med et ”klassisk” udtryk og primært med franske producenter.

Den nye fiske- og skaldyrsrestaurant gik ikke ubemærket hen, og i 2021 kunne Silberbauers Bistro hænge et flot Michelin Bib Gourmand skilt op i ruden.

Læs mere om byens nye Bib Gourmand-restaurant her.


Koan. Foto PR

Koan

Er man glad for mad, så var Jægersborggade bestemt ikke et skidt sted at opholde sig i 2021.

Gourmetrestauranten Koan, med køkkenchef Kristian Baumann i spidsen, flyttede nemlig ind i Relæs gamle lokaler i maj efter hidtil at have opholdt sig på Refshaleøen.

Det var dog ikke helt tilfældigt, at det var netop disse lokaler, som Kristian Baumann overtog.

Relæ var nemlig den første Michelin-restaurant, der gjorde stor indflydelse på Kristian Baumann som kok og hjalp ham med at skabe en ny tankegang.

Menuen på Koan afspejler forsat de fantastiske leverandører i vores region samt alle de vidunderlige minder fra holdets mange rejser til Kristian Baumanns fødeland, Sydkorea.

Køkkenet bruger primært små, lokale producenter, og mens du naturligvis kan få en vinmenu i glasset, så kan du selvfølgelig også smage et par cocktails fra Empirical Spirits.

Læs mere om Koan her.


Cadence. Foto PR

Cadence

Det australske makkerpar, André Rossi og Rhys Howell-Morgan, har allerede succes med morgenmadsrestauranten The Sixteen Twelve i Jægersborggade, og i 2021 åbnede de deres anden restaurant sammen.

Med Cadence i Carlsberg Byen drømmer de om at udfordre den københavnske brunchscene med blandt andet fermentering og langt sundere elementer på tallerkenen.

Brunch er en fantastisk anledning til at mødes, men det skal være en sjov og spændende madoplevelse.

Brunch-tallerkenen har brug for nytænkning og håndværk for at blive løftet som en selvstændig ret med mere finesse.

Det er grundlæggende idéen bag det, vi laver,” siger André Rossi.

Ambitionen er at matche de bedste restauranter i byen og skabe et sted, som ikke alene er attraktivt for gæsterne, men også for holdet bag maden.

Cadence har ligeledes åbnet et lille, særskilt bageri i nabolokalet, så du også kan købe deres lækre bagværk med dig hjem.

Læs mere om Cadence her.


Delphine. Foto Delphine Instagram

Delphine

De kæmpe lokaler på Vesterbrogade, der tidligere tilhørte LêLê, blev i sommers overtaget af Cofoco, der flyttede ind med et nyt middelhavskoncept.

Navnet er Delphine, og det har været et velbesøgt sted siden da.

”Middelhavskøkkenet omkring Grækenland har vi i København i mange år stort set kun set fortolket i en kitschet eller i en lettere karikeret udgave. Det synes vi ikke er helt fair, og netop det køkken vil vi gerne give nyt liv på Delphine.

Inspirationerne er mange, men de kommer primært fra det græske øhav.

Køkkenet er uformelt, comfort food og ukompliceret,” fortalte ejer, Christian Lytje, fra Cofoco kort før åbningen.

Delphine har siden da udvidet med både morgenmad og frokost, og det har bestemt ikke gjort restauranten mindre populær.

Læs mere om Delphine her.


Foto PR 

Feed Bistro

2021 blev også året hvor kok og YouTube-stjerne, Jacob Jørgsholm, måtte indse, at han ikke kunne servicere det halve af København i en lille kælder på Nørrebro.

Han tog derfor Feed Bistro og alle hans medarbejdere med under armen og flyttede ind i nye, store lokaler i Industriens Hus.

Trods det gigantiske glashus er det lykkedes ham og teamet at gøre restauranten enormt hyggelig og meget hjemlig – lige som som vi husker det fra Nørrebro.

Menuen er præcis den samme, så trænger du til et endnu et skud trøffel, caviar eller Wagyu i det nye år, så ved du nu, hvor du kan få det.

Læs mere om Feed Bistro her.

Del artikel

Andre læser også