MigogKbh Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Støt dit barns udvikling gennem lærerigt legetø

Af Annoncør

Børn udvikler sig i en rivende fart, da de fra naturens side er nysgerrige og søger læring. Børn lærer bedst, når de har det sjovt og interesserer sig for det, de laver. Børn lærer med andre ord bedst gennem leg. Der findes et kæmpe udvalg af lærerigt legetøj fra Ciha, der er designet til at hjælpe barnets udvikling på vej. Dette gælder både for det helt lille spædbarn, til tumlingen og det større barn. I denne artikel vil vi give dig inspiration til, hvordan du kan udvælge legetøj, der støtter dit barns udvikling og læring. Vi vil samtidig komme med nogle gode eksempler på de mest populære og klassiske typer af lærerigt legetøj.

Lærerigt aktivitetslegetøj til den lille baby

Det nyfødte barn er meget sensitivt over for at modtage for mange indtryk. Barnet har ligget trygt og godt i livmoderen i 9 måneder, og pludselig skal det til at bruge alle sine sanser og lære verden at kende. Aktivitetslegetøj er rigtig godt til at understøtte barnets udvikling. Her kan eksempelvis nævnes:

 • Legetæpper
 • Stablelodser
 • Rangler
 • Puttekasser
 • Små spejle
 • Tøjdyr med fyld, der rasler eller laver andre lyde

Sanselegetøj til tumlingen

I takt med at spædbarnet bliver til en tumling, vil barnet gerne bruger sine sanser på en ny måde. Her findes der forskelligt sanselegetøj, der kan hjælpe barnet med at udforske sig selv og mærke verden. Sanselegetøj kan eksempelvis være:

 • Modellervoks
 • Kinetic sand
 • Følespil
 • Sæbebobler
 • Aktivitetstavler

Når barnet nærmer sig de tre år, begynder det at interessere sig for rollelege. Barnet lærer at gebærde sig i verden ved at efterligne det, som barnet ser i hverdagen. Her kan barnet være kok i sit eget legekøkken, frisør med sit eget frisørsæt, eller barnet kan klæde sig ud som sin yndlingstegnefilmsfigur.

Lærerige bøger til børn i alle aldre

Læring foregår i stor grad gennem leg, men en del læring kan også komme gennem bøger. Der findes mange børnebøger, der er spændende for barnet, men som også har et lærerigt indhold. Det kan være bøger omhandlende at blive storesøster/bror, at lære at gå på potten og meget mere, som er relevant for barnets verden her og nu.

Kreativ leg til de større børn

Det lidt større børn kan styrke sine kreative evner gennem kreativitetslegetøj. Et andet hit kan være magnetlegetøj. Her kan barnet bygge sin helt egen verden med magnetisk legetøj. Bor du i København, har du et stort udvalg af legetøjsbutikker i byen, men du kan også købe billigt lærerigt legetøj online.

Del artikel

Andre læser også