Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor dag: De små detailbutikker er igen klar til at åbne

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Britt Lindemann
Foto Britt Lindemann

I dag er de mindre butik i København og landet over klar til at byde kunderne velkommen i trygge rammer.

Det har man især set frem til hos mange mindre erhvervsdrivende, som har været økonomisk pressede pga. Corona-nedlukningen.

Butikkerne glæder sig til at åbne for kunder igen, og de opfordrer alle til, at man kommer ud i den friske luft og ind til byen og shopper i trygge rammer – og dermed støtter byens handelsliv.

Klar til kunder

Hos handelsstandsforeningen, Kbh – Commerce & Culture (KCC) er man også glad for de mindre butikker endelig må slå dørene op igen.

De erhvervsdrivende har længe været klar til at åbne og vil overholde myndighedernes retningslinjer nøje, så man trygt kan handle.

”Vi er så glade for, at en stor del af vores medlemmer endelig kan byde kunder og besøgende velkommen i Indre By igen.

Efter den sidste nedlukning har butikkerne helt styr på myndighedernes retningslinjer, og derfor havde vi også håbet på, at stormagasinerne og de liberale erhverv, som fx frisører, kunne åbne.

Det har været – og er stadig en hård omgang for de erhvervsdrivende at holde lukket,” siger John Hansen, direktør for KCC.

Foto Britt Lindemann

Genskab et levende handelsliv 

KCC opfordrer derfor til, at man benytter sig af genåbningen tager til Indre By og bidrager til at genskabe et levende handelsliv igen.

Flere vil have udsalg, da nedlukningen har medført, at butikkerne ligger inde med sæsonbaserede varer, men også de nye kollektioner vil være at finde på hylderne.

”Vi opfordrer alle til at bidrage til, at der kommer liv i byen igen. Det er vigtigt at købe lokalt nu, for det er afgørende for de erhvervsdrivendes og Indre Bys fremtid.

Derfor ser vi også frem til en genåbningsplan for liberale erhverv, stormagasiner, restauranter og caféer,” siger John Hansen.

Hos skobutikken Apair i Hovedvagtsgade, ser man også frem til at kunne byde kunderne velkommen i trygge rammer.

”Under nedlukningen har vi optimeret vores forretning og digitale tilstedeværelse og haft glæde af click and collect, og det har hjulpet, men det kan ikke sammenlignes med at kunne vejlede og hjælpe kunderne i butikken.

Den personlige kontakt er vigtig. Så vi glæder os meget til igen at kunne møde og forkæle kunderne i butikkerne,” siger Lise Freiesleben Hjort, ejer af skobutikkerne Apair.

Arkivfoto

Husk afstand og den gode hygiejne når du igen besøger din yndlingsbutik.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også