Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Restauranter, design og godt bagværk: Stor guide til det bedste i Nordhavn

Af Henrik Thierlein
Nordhavn. Foto: Unsplash
Nordhavn. Foto: Unsplash

Det rå beton og siloerne er godt blandet med gammel arkitektur fra tiden, hvor Nordhavnskvarteret fungerede som frihavn.

Kom nemt til oplevelserne og spisestederne med M4-metroen og sidste stop er Orientkaj – byens eneste metrostation med havudsigt! 

Københavns nye bykvarter mellem Østerbro, København K og Hellerup byder på et hav af restauranter, hoteller, biograf og en fascinerende gåtur på kanten af, ja havet.

Få vind i håret og skimt Trekroner Fortet og Sverige i horisonten fra byens nordligste badezone, mens du varmer dig på kaffe fra de mange kaffebarer.

Her er nok af oplevelser til en hel weekend, så pak tasken og hop på jernhesten, Havnebussen eller metroen retning nord.   

Sandkaj i Nordhavn. Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

MigogKbh er igen teamet op med gæsteskribent Henrik Thierlein, en sand københavner- og danmarkskender og tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år. I dag rådgiver i turisme, presse og gastronomi.

Du kan læse flere af hans guider til København og resten af landet her.

Når vi denne gang giver ordet til Henrik Thierlein, kommer han med tips til den ultimative tour de Nordhavn.

Midt i den maritime historie

Nordhavn station er M4-linjens første stop efter Østerport og det første metrostop i den nye bydel midt i Århusgade-kvarteret. Herfra kører det førerløse tog videre til linjens endestation Orientkaj, og det er her, jeg stiger ud for at bevæge mig ud på Orientkajen på Sundmolen.


Herude er der de senere år samlet sig et helt netværk af design- og arkitekturadresser. Her finder du showrooms for både GUBI, Vitra, Kvadrat, Cobe Arkitekter og arkitektur-darlingen BIG – Bjarke Ingels Group har fået sit nye hovedkvarter som en kæmpe bunker, der herude på tippen holder øje med al trafik fra sundet mod øst.  

Kvarteret her på Sundmolen er ikke fyldt med caféer og butikker, men er interessant for hele den maritime historie om et område, der i mange år var lukket land for andet end fortoldning af varer til hovedstaden. Nyd bl.a. det store skilt med Københavns Frihavn som et minde om en svunden tid.

Du kan tage Havnebussen til Nordhavn. Foto: Henrik Thierlein

Før du bevæger dig i retning af Aarhusgade-kvarteret, så tag et kig på modsatte kajs pragtfulde skolebyggeri. Undervisningsflagskibet Copenhagen International School tegnet af C.F. Møller Architects.

Lige ud for for metrostationen og skolen lægger Havnebussen til. De gule, eldrevne færger sejler fra og til Orientkaj og har dermed skabt en ny genvej mellem Nordhavn og Refshaleøen og hele vejen via København K til Sydhavnen.

Eget postnummer og identitet

Fra Sundmolen er det tid til kaffe hos Original Coffee Stubkaj, og får du lyst til en tur i fitness med en mere holistic approach til træning, så besøg Nordic Strong studio i den charmerende arkade. 

Det er tid til at checke ind på et af de mange hoteller herude, som må siges at være meget forskellige og flere af dem ret unikke både, hvad angår placering og indretning. 

UNIKKE HOTELLER I NORDHAVN

Comwell Copenhagen Portside – moderne stil med udendørs gårdhaver, restaurant, fitness og cykeludlejning

Stay Nordhavn – nyeste skud på stammen i Stay-familiens designlejlighedsunivers og med direkte udsigt til vandet fra kajen 

Stay Seaport – designlejligheder med direkte udsigt til sundet 

Audo Residence – 11 unikke og kuraterede værelser i charmerende gammel bygning med restaurant, café, bar og indretningsbutik i stuen 

The Krane – enkeltværelseshotel i toppen af en gammel kulkran. Verdens mindste hotel! Mere intimt bliver det ikke her lidt nord for den legendariske Jørn Utzon arkitektur, som tidligere husede Paustian og med udsigt til kraftværk og sejlklub.

Åbner januar 2024: 

Residence Inn by Marriott og Fairfield by Marriott Copenhagen Nordhavn – De to hoteller på den nyetablerede Nordø bliver begge firestjernet. Fairfield får 222 værelser og suiter, mens Residence Inn i samme bygning rummer 89 hotellejligheder til gæster på længere ophold.

Nordhavn fik sit eget postnummer 2150 efter 2100 Østerbro måtte give afkald på dette område, hvorimod den nye Sydhavn på de kunstigt anlagte kanaler og øer ikke har formået at få sit eget postnummer og må dele 2450 med det gamle arbejderkvarter på den anden side af Sydhavnsgade.

Her i Nordhavn føler man virkelig en egen indentitet, når man krydser Kalkbrænderihavnsgade og baneskæret ved Nordhavn S-togsstation – det er nemt at mærke. 

Konditaget Lüders i Nordhavn. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Badezone Sandkaj med Nordhavn Vinterbaderklub fungerer året rundt, og er det kolde gys lige en tand for meget, så er der friluftsaktiviteter i 24 meters højde på Konditaget Lüders – et 2.400 m2 offentligt byrum på p-taget i Aarhusgade-kvarteret.

Drop forbi Andersen & Maillard Bakery, og tank op med kaffe og kage før turen i vandet eller på toppen. Er du mere til at synke ned i luksussæderne i bydelens biograf Big Bio Nordhavn? Alt kan ske i mørket!

SPISESTEDER I NORDHAVN

Restaurant Silo
Det første sted jeg prøvede i Nordhavn. Alene elevatoren til 17. etage med vinduer fra gulv til loft i denne ikoniske Cobe-arkitekturperle, som forvandlede en silo til bl.a. et restaurantlokale, minder om en tur til New York. Frokost, aften, bar og den berømte Silo Sunday. Stedet kan alt. 

Sushi Anaba
Michelin-anbefalet japansk kogekunst på et meget højt niveau eksekveret af ejer og sake-ekspert Mads Battefeld himself. 

Centralen
Vinpusher Kenn Husted fra Husted Vin har lavet denne lille smovse-kro af en vinbar til et glas, en vinsmagning eller et frankofilt måltid… med vin bien sûr.

John & Woo
John & Woo er en lille uformel bistro i formelle rammer, men med nok Nordhavns bedste beliggenhed og en stemning i øjenhøjde og hvor der er plads til alle.

Der serveres brunch, smørrebrød og franske klassikere til frokost, mens aftenkortet tager udgangspunkt i de franske bistroklassikere. 

Kini Kini
Kom du ikke til Bali i år, så er det indonesiske køkken inden for rækkevidde her i Nordhavn i denne hyggelige havnekro med fuld knald på smagene. Gå á la carte, eller prøv Balinese Feast og kom kortet rundt her i tropeindretningen med udsigt til betonsiloerne udenfor. Concrete jungle kalder de det her på matriklen.

Hija de Sanchez Cantina
Nordhavn-udgaven af tacodronningen og ex-noma-kokken Rosio Sanchez’ enkle cantina med den store smag.

The Audo. Foto: PR

Shopping i Århusgade-kvarteret

Shopping er altid populært, når man sådan spiser, overnatter og oplever et nyt kvarter, og Aarhusgadekvarteret har flere interessante koncepter, så som indretningsforretningen Handvärk Furniture og bæredygtig boligindretning og kvindetøj hos The Aiayu Market, hvor du endda kan få dine gamle Aiaya-klæder repareret i deres Repair Service.

I en gammel rødstensbygning finder du Pas Normal Studios, hvis tøj ellers her i Europa kun kan købes i München og Palma de Mallorca. Drik også din Coffee Collective-kaffe her. 

Besøget hos Audo House i den gamle røde købmandsbygning i samme gade er dog mere end boligindretning, da huset også består af Audo Restaurant, hvor du kan komme til morgenmad, frokost og middag, og du kan vælge mellem flere deleretter eller sammensætte din egen menu.

Bliver du fristet af cocktailen Audo Royale eller blot lader dig overtale til en overnatning med Audos svar på en Eggs Benedict dagen efter, så har Audo Residence værelser alle individuelt indrettet og inspireret af naturen. Smut ud i natten og nyd en gåtur i nordhavnskvarteret før sengetid.

NORDHAVNSTIPPENS TO EVENT-STEDER

På vej ud til Nordhavnstippen og krydstogterminalerne på Oceankaj ligger to fantastiske event-steder. Det ene er Docken på Færgehavnsvej 35, og det andet er det unikke Odds & Ends på Oceanvej 1 med deres næsten 400 m2 og over 2.500 m2 store udendørsareal med kunst, scene, mad, musik og den succesrige udendørs Nordhavns Bio i sæson.

Tunnelfabrikken er naboen og vil om nogle år stå klar med kultur, gastronomi, arkitektur, urban farming, startups m.m. i den fabrik, der producerede tunnelelementer til Øresundsforbindelsen. Indtil det sker, så står lillebror Odds & Ends klar med urban underholding for folket herude, hvor mågerne og krydstogtskibene vender.

Tour de Nordhavn er ved at være slut, og den sidste havluft indsnuses herude ved sundet og molerne, og jeg er på vej ned i Nordhavn metrostations farverige univers, mens stemmen i højtaleren siger: ”Metro mod Københavns Hovedbanegård via Østerport i spor 2”.

Det var 2150 Nordhavn tur-retur!

Du kan følge gæsteskribent Henrik Thierlein på Instagram for tips og inspiration.

Del artikel

Andre læser også