Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hyggelig juleudflugt for familien: Her skyder stor peberkageby op

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Besøg Julerød Bageby på Experimentarium. Foto: PR
Besøg Julerød Bageby på Experimentarium. Foto: PR

En herlig duft af jul er begyndt at sprede sig på Experimentarium i Hellerup.

Duften kommer fra Julerød Bageby, som lige nu skyder op i den julepyntede forhal.

Julerød Bageby er ikke nogen helt almindelig by, for den er lavet af peberkagehuse, og byen vokser frem mod jul i takt med, at børn og barnlige sjæle lægger vejen forbi og føjer flere huse til julelandskabet.

Trænger du og familien til en hyggelig juleoplevelse, er det her, I skal gå på opdagelse blandt farverige facader beklædt med glasur og pyntet med slik.

Der er fri adgang til Julerød Bageby, som er en sjov udflugt fra København, og peberkagebyen kan besøges til og med 1. januar 2023, så der er rig mulighed for at kigge forbi flere gange og se, hvordan den udvikler sig.

Experimentariums ansatte har også bidraget med et par pragtfulde peberkagehuse – her er det Rundetårn. Medarbejderbidrag indgår dog ikke i konkurrencen. Foto: PR

Ungerne vil helt sikkert synes, det er sjovt at gå på opdagelse og kigge ind ad vinduerne i de mange huse, og måske bliver I inspireret til selv at bage.

Har I mod på at kaste jer ud i et peberkageprojekt derhjemme, er I velkomne til at medbringe jeres værk og gøre det til en del af byen.

Kast jer ud i peberkagebagningen

Alle, der har lyst, kan være med til at bygge videre på Julerød Bageby, og der er plads til masser af skøre og festlige bygninger i flotte nuancer, så der er god grund til at komme i gang med kagerullen, glasuren og chokoladeknapperne.

Man kan eksempelvis kreere julemandens værksted, sit drømmehus eller noget helt tredje.

”Slip gerne fantasien løs og byg noget vildt. Hvad med at bygge pyramiderne, en ruin af en gammel borg, eller måske et julepyntet Experimentarium?” siger Kim Gladstone Herlev,  adm. direktør på Experimentarium.

Hvis du og familien vil være med til at bygge videre på Julerød Bageby, skal I klare julebagningen derhjemme.

Når I har samlet og dekoreret jeres peberkagehus, tager I det med til Experimentarium og finder en plads til det mellem de andre flotte kageværker.

Få en gratis billet

Alle indleverede peberkagebygninger deltager i konkurrencen, hvor Julerød Bagebys mest kreative bygningsværk kåres, og der er god grund til at gøre sig umage, for hovedpræmien er en helt særlig VIP-dag på Experimentarium.

For hver indleverede peberkagebygning kvitterer Experimentarium desuden med en gratis børnefribillet (2-11 år), som gælder som entré til stedets udstillinger til og med 31. januar 2023.

Lige nu kan særudstillingen “The Science Behind Pixar” opleves på Experimentarium, og den gør både store og små klogere på, hvordan de store blockbuster-animationsfilm som “Toy Story”, “Inderst Inde” og “De Utrolige” egentligt er lavet.

Man kan selvfølgelig også opleve Experimentariums faste udstillinger, som byder på alt fra sansetunnelen og gigantiske sæbebobler til den interaktive biograf og meget, meget mere.

Læs mere om Julerød Bageby på Experimentarium her.

Hvad: Julerød Bageby
Hvor: Forhallen, Experimentarium, Tuborg Havnevej 7, Hellerup
Hvornår: Til og med 1. januar 2023
Hvor meget: Fri adgang. Ønsker man at opleve Experimentariums øvrige udstillinger kræver det køb af entrébillet.

Del artikel

Andre læser også