Smag på flere end 400 forskellige: Kom med til Nordens største rom-festival

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Nordic Rum Fest PR Foto
Nordic Rum Fest PR Foto

Gin er ligesom løbet med en del af opmærksomheden de seneste par år.

Men vi må aldrig glemme rom.

Heldigvis kan ægte rom-nørder og fans få smag for sagen, når Nordic Rum Fest løber af stablen fredag 31. maj og lørdag 1. juni.

Over 40 rom-stande lokker med over 70 forskellige rom-mærker, over 400 forskellige rom-flasker og over 30 forskellige rom-smagninger. Det gør den faktisk til Nordens største romfestival.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Danmark er et rom-land

”Efter mange år hvor danske rom-nørder har rejst til de andre europæiske hovedstæder for at ramme de store rom festivaler, kommer der endelig en romfestival med internationale gæstetalere til Danmark,” fortæller Daniel N. Bascunan.

Han er en af Danmarks største rom-nørder og forhenværende ejer af Rum Club Copenhagen i Studiestræde.

”Det er lidt sjovt, men vi er faktisk verdensmestre i rom herhjemme. Danmark er kendt i rom-verdenen som det bedste marked.

Vi værdsætter virkelig rom, og de danske rom-nørder er kendt verdenen over.”

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Nordic Rum Fest PR Foto

Smageglas og gratis smagsprøver

Nordic Rum Fest afholdes i den store event hal, The Plant CPH. Der er gratis shuttlebus i pendulfart mellem The Plant Cph og Christianshavns Metro under hele festivalen.

Ved check-in får man et PRO smageglas.

Når man først har købt billetten, (fra 395- for en til 995,- for VIP begge dage) skal man ikke betale noget for at smage nogle af de mere end 400 forskellige flasker.

Der er så at sige fri smagning fra alle hylder.

Ah, ok, medmindre man vælger nogle af de få virkelig udsøgte rom-skatte, som udstillerne også har taget med i skattekisten.

Smageglasset kan du få byttet undervejs, hvilket ikke er set på nogen spiritusmesse herhjemme.

Læs også: BBQ, koncerter og rosé ad libitum: Kom til sprøde sommer-events på Nimbs rooftop

Særlige smagninger

Derudover vil der i den store hal være et af de to smageområder, hvor der vil blive afholdt smagninger under hele festivalen.

Smagningerne er fyldt med information og tager 45 minutter. Mange talere kommer langvejs fra, bl.a. Richard Seale fra Foursquare Distillery på Barbados eller Barcardi’s førstemand i USA, David Cid fra Puerto Rico.

Det er også muligt i Copenhagen Distillery, der ligger i samme bygning, at besøge en frisk sukkerrørsjuice-stand, så man kan smage, hvor det hele starter.

Læs også: Her kan alt ske: Grøn dør gemmer på Københavns nye vilde cocktailbar

Gæringsproces

Der vil desuden blive opstillet glaskrukker der vil illustrere gæringsprocessen, så man kan se hvor det meste af smagen i rommen udvikler sig og sidst, men ikke mindst, kan man komme på en Distillery Tour, en 25 minutters gennemgang af hele produktionsprocessen

”Efter at have deltaget i rom -og spiritusmesser og kongresser på fire kontinenter over de seneste par år, har jeg prøvet at sammensætte den ultimative spiritusoplevelse for en dag – eller to, hvis man virkelig er rom-nørd,” fortæller Daniel N. Bascunan og uddyber:

”Jeg har brugt mit netværk både herhjemme og i udlandet til at få nogle af de mest markante rom-producenter til at komme. Jeg er glad for at at give alle de besøgende en ’fra jord til bord’-oplevelse, så man kan forstå hvordan rom og spiritus generelt produceres”.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Hvad: Nordic Rum Fest
Hvor: The Plant CPH & Copenhagen Distillery, Raffinaderivej 20E, 2300 Kbh. S
Hvornår: 31. maj kl. 12-21 og 1. juni kl. 12-21
Hvor meget: Fra 395,-
Hvordan: Gratis shuttlebus i pendulfart mellem The Plant Cph og Christianshavns Metro under hele festivalen
Hvordan: Læs mere her

Menuer til en 50’er og gratis øl: Burger Shack åbner ny restaurant i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I juli måned gav Politikens anmelder Burger Shack en 6 hjerter anmeldelse, og siden kom turen så til Jyllands Postens anmelder, som kastede endnu en 6 stjernet anmeldelse efter burger-kæden.

Jyllands Posten udråbte desuden Burger Shack til vinderen af burgerkrigen i København.

Burgerjoint-kæden med 14 restauranter landet over er virkelig ved at erobre terræn i Hovedstaden, og har aktuelt planer om at åbne en Flagship Store på Nørreport og på Frederiksberg.

Men først kommer turen til en ny restaurant i Carlsberg Byen i den kommende weekend.

Menu til en 50’er og 500 gratis øl

Burger Shack åbner ny restaurant i Carlsberg Byen med plads til 60 siddende, og det fejres med en menu til en 50’er både lørdag d. 25. januar og søndag d. 26. januar samt 500 gratis Royal Øko IPA øl.

Hos Burger Shack glæder man sig til at slå dørene op til den nye restaurant.

“Vi har de sidste par måneder arbejdet intenst på at blive klar til åbningen i Carlsberg Byen.

Københavnerne har taget bedre imod os, end vi turde drømme om, så vi glæder os helt vildt til at kunne byde endnu flere kunder velkommen.

Nu også med mulighed for at sidde ned inde i restauranten,” siger driftsdirektør Christoffer No til MigOgKbh.

Frokostmenu til de mange studerende

Med lokation i Carlsberg Byen er der også et kæmpe potentiale med deres frokostmenu og så de mange studerende.

“Vores nye restaurant er nabo til 10.000 studerende på Campus Carlsberg, og vores frokostmenu er derfor som skabt til denne restaurant.

Mandag til fredag tilbyder vi nemlig en Shack Lunch menu (Burger, Sodavand & Pommes Fritter) til kun 65kr.,” forklarer Christoffer No.

Hvad: Burger Shack åbner ny restaurant
Hvornår: 25-26 Januar 11.30 – 21.00
Hvor: Humletorvet 4, 1799 København V.

Du kan få 1 meter lang Durum: Umut udvider med vild kebabshop

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis man kender lidt til Umut Sakarya, så ved man også, at han sjældent sidder stille.

Så derfor kommer det næppe som en overraskelse for nogen, at han har en nyhed i ærmet.

Nu er den så offentlig.

Umut går lidt andre veje end de klassiske flæskestegs-koncepter og udvider nu “imperiet” med en kebabshop.

Den kommer til at hedde Guldkebab by Guldkroen, og åbner som en pop up 14. februar og frem til sommerferien på Nørrebro.

Vild – vildere

Det bliver selvfølgelig ikke en kebabrestaurant, som vi kender det fra det københavnske.

Det bliver vild, vildere.

Eksempelvis kan man bestille 1 meter lang Durum, eller rullekebab som Umut kalder det.

Det bliver også med en hemmelig chilisovs til at smøre ud over den, som kommer til at give dig nogle problemer på toilettet dagen efter.

Men mon ikke den smager himmelsk og man nyder det så længe, det varer?

Hjemmelavet kebab af svinenakke

Lidt utraditionelt bliver det en kebabbiks med hjemmelavet kebab af svinenakke, så Umut holder sig i svinekøds-genren.

Det er jo Umut og Guldkroen, der står bag, så naturligvis kan man også få deres sprøde fritter med deres berømte hjemmelavede bearnaise sovs hældt ud over.

Det er i hvert fald en sjælden kombi, når det gælder kebab. Der bliver også iskolde fadøl og Umuts yndlingsdrik – Fernet Branca.

Normalt hader Umut og hans partnere alt hvad der handler om vegetar, men også her skrives der historie. Der er nemlig føjet to vegetar-retter til kortet, som begge er ud fra hjemmelavede opskrifter.

Den ene med hjemmelavede falaffel.

På selve åbningsdagen som er Valentines Dag bydes der på gratis kebab og bajere til de 300 første.

Hvad: Guldkebab åbner med 300 gratis kebab og øl
Hvor: Rantzausgade 58b
Hvornår: 14. februar
Mere info her

Blandt verdens bedste: Krigsfotograf Jan Grarup har de vildeste historier

Skrevet af: Michael Qureshi

En af verdens bedste krigsfotografer er dansk, og hans navn er Jan Grarup.

Jan Grarup har igennem de sidste 30 år rejst verden rundt ad flere omgange for at dække konflikter, krige og humanitære katastrofer og har modtaget en lang række nationale og internationale priser for sit arbejde.

Nu kan du komme helt tæt på den hudløst ærlige fotograf, når han mandag den 9. marts inviterer til en aften med dybt personlige historier og deler fotografier, der aldrig før er blevet vist.

Foredraget finder sted på Nørrebro Teater fra kl. 19.00 til 21.00, og du kan forvente at blive taget helt med bag facaden.

Den 51-årige fotograf deler åbenhjertigt om sin lange karriere, diagnosticeringen af PTSD, misbruget af alkohol og stoffer samt kontrasten mellem at være en fotograf i krydsilden og far til fire børn hjemme i København.

Køb billetter her

Historier om mennesker

Den dygtige krigsfotograf har aldrig lagt skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at dokumentere fra verdens skyggesider, men arbejdet afspejler hans tro på nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at dele deres historie.

Fotografierne afbilleder alt det grusomme, som mennesker er i stand til, men lige så smertefulde de kan være at se på, lige så bevægende og gribende er motiverne.

Jan Grarup kunne senest opleves i dokumentarfilmen Krigsfotografen, der omhandler livet på hjemmefronten i København og arbejdsfronten i verdens brændpunkter, og nu kan du høre danskerens historie fra første række.

Du kan købe billetter fra 259 kr hos Tikko.

Hvad: Oplev Jan Grarup – Krigsfotografen

Hvor: Nørrebro Teater, 2200 København N

Hvornår: 9. marts, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter her