Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Stort ballet-år: To af verdens bedste balletkompagnier indtager ikonisk scene

Af Maise Molberg
Photo © Erin Baiano
Photo © Erin Baiano

Glæd dig til at blive fortryllet, når to af verdens allerbedste balletkompagnier kommer til København i maj og august.

New York City Ballet og Hamburg Ballet John Neumeier leverer begge verdensklasse ballet, som du snart har mulighed for at opleve i Tivolis smukke koncertsal.

I år er et helt særligt ballet-år i Tivoli, når de får besøg af to af verdens førende balletkompagnier.

Som noget helt særligt får de også æren af at markere afslutningen på New York City Ballets historiske 75-års jubilæum.

Så gør dig klar til at opleve magien sprede sig, når Tivolis Koncertsal fyldes op af smuk musik, fantastiske kostumer og imponerende balletspring.

Photo © Kiran West

The World of John Neumeier

Siden 1973 har John Neumeier ledt balletkompagniet Hamburg Ballet, og gennem sin 50-årige karriere ved det anerkendte kompagni har han modtaget utallige prestigefyldte priser og anerkendelser.

I 2021 blev han af Hendes Majestæt Dronning Margrethe tildelt fortjenstmedaljen “Ingenio et arti” – en personlig ære tildelt af den danske kongefamilie til særlige personligheder inden for kunst og videnskabsmænd.

Der hersker dermed ingen tvivl om det enorme aftryk, han har sat på den internationale balletscene, hvor han gennem årene har fokuseret på bevarelsen af ballettraditionen og samtidig givet sine værker en moderne dramatisk ramme.

I maj bringer han sin balletgalla “The World of John Neumeier” til Tivolis Koncertsal, hvor han tager publikum med på en personlig rejse gennem stadierne af sin 50-årige karriere.

Photo © Kiran West

”My world is dance” er John Neumeiers personlige indledning af forestillingen, og han medvirker endda selv i programmet på scenen sammen med danserne.

Med balletter inspireret af musik og dans fra sin egen barndom følger gallaen alle stadier af John Neumeiers kunstneriske udvikling kombineret med personlige kommentarer og anekdoter fra Neumeier selv.

Rejsen omfatter klassikere som Nøddeknækkeren og Romeo og Julie, og der vil også være uddrag fra verdenskendte værker som Mahlers 3. Symfoni og Kameliadamen.

Derudover præsenteres uddrag fra signaturværket Nijinsky, der fortæller historien om den legendariske danser Vaslav Nijinskys tragiske og dramatiske liv.

“The World of Neumeier” i Tivolis Koncertsal er en helt særlig oplevelse, som du kan opleve d. 16., 17. og 18. maj 2024.

Billetter starter fra 295 kr. inkl. gebyr og kan købes på tivoli.dk/neumeier.

Hvad: The World of John Neumeier
Hvor: Tivolis Koncertsal
Hvornår: Fra d. 16. til 18. maj 2024

Photo © Erin Baiano

New York City Ballet

New York City Ballet er et af verdens mest anerkendte balletkompagnier, og i august kan Tivolis gæster se frem til at markere kompagniets historiske 75-års jubilæum.

Det sker fra 14. til 18. august i Tivolis Koncertsal, hvor publikum får mulighed for at se forskellige udvalgte værker fra New York City Ballets enestående repertoire.

I over fire årtier har Tivoli haft et tæt samarbejde med New York City Ballet, som for snart 45 år siden gæstede forlystelseshaven for første gang.

Sidst var i 2018, hvor det verdenskendte balletkompagni fik både fem- og seksstjernede anmeldelser af de store danske dagblade.

Photo © Erin Baiano

“København har altid været en yndlingsby for New York City Ballet, og vi er begejstrede for at vende tilbage til Tivoli med de sidste forestillinger af vores historiske 75-års jubilæums-sæson, som startede i september.
I den anledning glæder vi os til at introducere det danske publikum for en ny generation af City Ballet-dansere, der opfører elskede mesterværker af vores medgrundlæggende koreografer George Balanchine og Jerome Robbins, såvel som lovpriste værker af Christopher Wheeldon og vores nuværende huskoreograf Justin Peck,” siger Jonathan Stafford, Artistic Director New York City Ballet.

Det er altså en unik chance for at opleve verdensberømte værker fra et af verdens ypperligste balletkompagnier, hvis forestilling er en del af fejringen af Tivolis 181-års fødselsdag 15. august 2024.

Til jubilæumsforestillingerne vil 60 dansere opføre i alt syv værker fordelt på to programmer.

Program A består af Balanchines Serenade, Stravinskys Violin Concerto og Justin Pecks Pulcinella Variations, mens program B byder på værkerne Fancy Free af Jerome Robbins, Balanchines’ Allegro Brilliante og Rubies, samt Christopher Weeldons This Bitter Earth.

Du kan se et overblik over forestillingerne på tivoli.dk/nycb, hvor du også kan sikre din billet til det historiske jubilæum.

Billetpriser starter fra 225 kr. inkl. gebyr.

Hvad: New York City Ballet
Hvor: Tivolis Koncertsal
Hvornår: Fra d. 14. til 18. august 2024

Del artikel

Andre læser også