Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stress af og bliv klogere med puslespil

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Med sommerens ankomst, nærmer også sommerferien sig. De fleste glæder sig til ferien og dejlige lange udedage i haven, i sommerhuset, på teltturen eller sydpå. Uden sure pligter og bunker af arbejdsopgaver. Selvom den ideelle ferie for de fleste nok inkluderer masser af sol og udeliv, så er solskin i sommerferien altså ikke en garanti. Derfor er det en god idé, at have en plan B, hvis vejret ikke lige arter sig, som man havde tænkt sig. Hav derfor nogle indendørsaktiviteter i baghånden til ferien. Det kan være kortspil, brætspil eller puslespil. Kortspil og brætspil er rimeligt nemme at have med at gøre og kan hurtigt gemmes af vejen, når man ikke er i gang. Det kan man faktisk også med et puslespil, hvis ellers man har sørget for at have en puslespilsmåtte. En puslespilsmåtte er en smart indretning, et tæppe i kraftig filt, hvorpå man lægger puslespillet, og når man så holder pause, kan man rulle tæppet sammen med puslespillet i og lægge det væk.

Et godt spil til at træne hjernen

I en tid, hvor computere, tablets og mobiltelefoner fylder rigtig meget i hverdagen, så er det rart med en pause fra disse. Især i sommerferien. Har man et barn eller børn og voksne for den sags skyld, som trænger til afstressende tidsfordriv, så er puslespillet et godt valg blandt mange. Et puslespil kræver koncentration og fordybelse, hvilket er godt for hjernen. Faktisk er det videnskabeligt bevist, at puslespil er med til at aktivere og udfordre hjernen, og så træner det din hjerne i at være mere tålmodig, ligesom din hukommelse også forbedres. Det kan såvel børn som voksne have stor glæde af. Herudover siges puslespil også at kunne forbedre evnen til at køre bil, idet evnen til at visualisere, hvad der sker omkring en, bliver øget. 

Sundt at spille spil

Generelt er det bare sundt at spille spil. Uanset om det er scrabble, bezzerwisser, gris eller ludo. At spille spil med børn har en stor rolle i den sociale udvikling. Ligesom de lærer at interagere, kommunikere og vise hensyn til medspillerne. Om man er voksen eller barn så gælder også, at under spil trænes hjernen i forskellige funktioner, som for eksempel styrkelse af hukommelsen, hvilket er et godt middel mod demens og Alzheimer. Spil reducerer desuden også stress og blodtrykket falder. Så selv om man føler, at man bare slapper af og har det sjovt, så sker der en hel masse bag kulissen. Så fortvivl ikke, hvis det regner i ferien, det kan der også komme noget godt ud af.

Del artikel

Andre læser også