MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Er 31 kilometer lang: Ny Supercykelsti indvies i dag

Af Michael Qureshi

Det er Cyklens År i 2022, og det er i den grad en stor mærkedag i den forbindelse i dag.

En ny supercykelsti indvies nemlig i dag.

Roskilderuten lanceres i dag med en cykelkaravane, der sendes afsted fra Stændertorvet i Roskilde af Christian Prudhomme, direktør for Tour de France.

På vej mod Københavns Rådhusplads passerer de blandt andet Glostrup.

Supercykelstien Roskilderuten er 31 km lang og forbinder Roskilde med Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Brøndby, Rødovre, Frederiksberg og København Kommuner.

Ruten har været fem år undervejs og står nu klar til indvielse i Cyklens År 2022, hvor Danmark også er vært for Tour de France.

Derfor afholdes lanceringen af Roskilderuten sammen med overrækkelsen af Grand Départ-trofæet og markeringen af de 100-dages nedtælling, når den gule folkefest rammer Danmark.

Karavanen fortsætter turen på Roskilderuten på ved mod Københavns rådhusplads med stop og mindre lokale events i alle kommuner undervejs.

Slutter ved Rådhuspladsen

Cykelkaravanen slutter ved Rådhuspladsen, hvor Grand Départ-trofæet overrækkes til Københavns Kommune for derefter at blive udstillet på Rådhuset.

De forskellige borgmestre, fra kommunerne som ruten går igennem, skiftes til at fragte Tour de France trofæet i en gul ladcykel.

Glostrups borgmester Kasper Damsgaard vil derfor komme cyklende med trofæet, holde en lille tale og derefter overdrage ladcykel og trofæ til Brøndbys Borgmester.

I Glostrup bliver dagen markeret med et event udendørs foran rådhuset, hvor ”Cykelmyggen Egon” kommer og viser sine fantastiske cykeltricks. Alle er velkomne til at være med. Der vil være kage og juice til de fremmødte børn. Hele arrangementet i Glostrup varer ca. en time:

Kl. 13-13.30: Cykelmyggen Egon underholder på pladsen foran Glostrup Rådhus.
Kl. 13.35-13.50: Cykelkaravanen ankommer, og borgmester Kasper Damsgaard holder en lille tale.
Kl. 13.50: Vi sender cykelkaravanen videre mod Rådhuspladsen i København.
Kl. 14: Arrangementet slutter.

Del artikel

Andre læser også