ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Billetsalget starter på mandag: Suspekt spiller tre koncerter mellem jul og nytår

Af Mathilde Mågård Hansen

Suspekt har tradition for at spille koncerter mellem jul og nytår – og i år er ingen undtagelse.

De har brugt flere måneder på at øve op til den nu aflyste Arena Tour, men timerne i øvelokalet er ikke spildt.

På mandag d. 30. november kl. 10 starter billetsalget nemlig til en siddende koncert i koncertsalen d. 27., 28., og 29. december – og man skal nok være hurtig.

’Sindssyge ting – i en sindssyg tid’

Suspekt spiller nu deres album ”Sindssyge Ting” fra start til slut i DR Koncerthuset og leverer således en helhedsoplevelse af dimensioner:

”Det har været totalt uforløsende at øve så meget med bandet og så i sidste ende få aflyst vores Arena Tour. Den stak helt ind i hjertet.

Vi har nu fundet en måde hvorpå vi kan spille alligevel – og det her er endda et koncertformat, vi virkelig kan se os selv i. Uanset om vi er i en Coronatid eller ej.

Faktisk har en siddende albumkoncert været på tegnebrættet siden vores albumrelease tilbage i marts. Der skete bare så mange ting i den periode, at tiden ikke var til det. Vi har derfor glædet os til at spille shows lige siden vi udgav albummet, og nu sker det endelig,” fortæller Emil.

Helt nyt indblik

Til de tre koncerter mellem jul og nytår får du æren af at opleve Suspekt på en helt ny måde.

”Albummet giver lytteren et indblik i alt det, vi har oplevet de sidste tre år. Naturligvis tilsat trommer og melodi, krydret med vanvid og videnskab.

Vi er ude i nogle projekter, vi aldrig har rodet med før. Vi kører ti minutter lange seancer. Vi kører gæsteoptrædener som vælter ind og ud mellem hinanden – som Cameos i en Tarantino film. Og vi kører med en lyd, hvor man virkelig kan høre, at vi har gjort os meget umage. Ligeledes tror vi også, at lytteren skal gøre sig umage i mødet med vores nye musik.

Aldrig har vi haft så mange idéer, hjælpende hænder og numre på tegnebrættet,” forklarer Emil.

Andreas fortsætter: ”Det er en plade med sindssygt mange forskellige vibes. Det er næsten pladens mantra. Og det er måske også dét, som har været den største udfordring. At samle disse vibes og ideer i ét rumskib.

Det er derfor pladen hedder “Sindssyge ting”. Sindssygt musik i kombination med sindssyge tekster. Tekster som er baseret på forskellige oplevelser og møder med forskellige mennesker.”

Foto DR

Flere collabs

Suspekt har mødt mange mennesker på deres rejse med albummet.

Nogle collabs havde man måske set komme – andre vil sandsynligvis overraske, når man nærlæser tracklisten.

Fælles for alle collabs er dog, at de har skabt magi i studiet.

Men det er ikke kun de forskellige samarbejder, som får albummet til at spænde bredere end tidligere udgivelser.

Mens fx Gonzo manifisterede sig i en retning af fest og dumhed, er der tracks på ”Sindssyge Ting”, som stikker dybere: ”De kunstnere som optræder på albummet, er vi stødt ind i, fordi de går på den samme vej som os. Man kan faktisk sige, at vi er gået hinanden i møde, og derfor er de forskellige collabs kommet fuldstændig naturligt og organisk.

Albummet er spækket med sange som danser i hver deres takt, men når man zoomer ud, så giver det hele mening alligevel. Det kræver fordybelse,” uddyber Rune.

Suspekt har ikke fået lov til at spille deres musik live i et helt år – men nu sker det endelig!

Billetsalget starter mandag 30. november kl. 10.00 via livenation.dk og drkoncerthuset.dk og prisen er 450 kr. + gebyr (nummererede siddepladser).

Del artikel