Svier så meget, at du husker dem i morgen: Årets bedste Copenhell-mad er lidt af en overraskelse

Fritter i andefedt, stegt flæsk og roast-sandwiches.
Til Copenhell er der hele tiden en mulighed for at finde det frådende urmenneske frem og kaste sig over fedt, røg og masser af hurtig junkfood, selvfølgelig tilsat et navn, der rimer på lidt underverden.
Men der er også skudt en perlerække af mere moderne street-food-lækkerbiskener op.

Vi har spurgt flere af pladsens rutinerede batlevest-gængere, hvor de spiste på Copenhells første dag og forsøgt at tage en tur i deres fodspor.
Gør du det samme i vores lidt mindre prøvede hurtigknepper-sko, lover vi, at du ikke bliver skuffet.
Over maden i hvert fald.
For hold ferie, hvor har vi fundet et trekløver af gode bud på festivallens bedste frikvarter til din mund.
Den iranske nationalret
Hvis du ser Go Morgen Danmark eller bare er glad for mad, har du måske hørt om Kuku Iranian Deliciousness.
Skift nu til “devilsishness” og spørg Sean, hvad du skal spise på Copenhell, hvis du kun skal spise én ting (som om).
“Satan Sabzi,” svarer han og begynder straks at fiske den ene lækre ingrediens efter den anden op af store gryder.
Når du er kommet dig over, at du ikke skal have smashburgere, som han jo er kendt for fra Lygten hele vejen hjem til hende den lækre på Frederikssundsvej.
Så begynder du at smile om kap med de andre i køen over, hvad du ser bliver skænket op.
Vi snakker safranris med kødboller, hvis du ikke vil give din skål den hyldest den fortjener.
For det er en gryderet fra iran, der har fået et tvist med bukkehornsblade og en masse krydderier og tålmodighed, bundet sammen af en dressing med mynthe, som gør dig glad.
Alle andre smiler også, når de spiser, og maden er noget ved musikken – bogstavelig talt placeret lige ved den store scene.
Du husker mig i morgen
“Det er min mors opskrift, men jeg har forbedret den lidt.”
Hamoudii er ved godt, hvordan man sørger for, at festivalgæsterne kommer retur.
Og det har flere af dem allerede gjort torsdag.
Og det siger ikke så lidt.
Når du først er færdig med at farhumorgrine over skiltet med, at du er kommet til FalafHELL, så bikser han en rulle sammen til dig med mega lækker syltet rødkål og en hovedingrediens, der har et mere grønt hjerte, end jeres festival-rookie her.
Det er dog chillien, der får dig til at stoppe op et kort øjeblik.
“Det skal jo passe til Copenhell, så den bider og den gør, at du husker mig i morgen, det tør jeg godt love,” griner Hamoudii, der holder, hvad han lover lige så meget som rullen holder så meget, at du nok lige skal have en skål vand i en gylden-dame-dåse, hvis den skal skylles helt rigtigt ned.
Planterne kommer
Flere og flere steder på landkortet i festival-Danmark er gået all in på bæredygtighed og plantebaserede produkter.
Hvis du ligesom os ikke er bleg for smeltet benmarv i din dobbelte cheeseburger normalt, så får du dig en lige så stor overraskelse som da du så, at Dizzy Mizz Lizzy skulle være et heavy metal band.
Av, av, av hvor smager deres graveyard-burger bare godt.
Stegt patty basseret på hvidkål og med lidt lækker sylt og dressing og selvfølgelig fritter på siden, hvor man godt må dobbeltdyppe med sine gyldne devil’s horn.
Vi havde ærligt ikke regnet med det.
Men vi er fans.
Af burgeren, af falaffel og den iranske nationalret med et tvist af Copenhell.
Af det vilde udvalg af ting, der ødelægger alle former for slankekure, og af hvor perfekt de passer til en lang dag med headbanging og luftguitar.
Af Copenhell.