ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Synger julen ind: Kom til julekoncerter med danske stjerner i byens smukke kirker

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Caroline Henderson synger julen ind. Foto: PR
Caroline Henderson synger julen ind. Foto: PR

Julen nærmer sig med hastige skridt, og forude venter massevis af traditionsrige begivenheder.

En af de juleoplevelser, der er blevet et hit hos mange danskere, er at nyde højtidens musik i smukke rammer, og det kan man heldigvis gøre igen i år.

Nu vender julens koncerter tilbage, og to af landets største stjerner er atter klar til at synge julen ind.

Traditionsrige koncerter

I kirker rundt omkring i landet kan du i november og december opleve Caroline Henderson og Anne Linnet, når de to sangerinder hver især turnerer med julens søde musik, og her kan du høre både juleklassikere og sange fra deres store bagkataloger.

Julekoncerterne er ikke bare blevet en tilbagevendende tradition for mange danske musikelskere, men også for de to stjerner.

For Caroline Hendersons vedkommende er det tolvte år i træk, at hun med sine musikere giver julekoncerter i landets kirker, og hun lover, at der er masser at se frem til:

“Publikum kan forvente en stemningsfuld julekoncert smækfyldt med smukke sange, og traditionen tro er der både klassikere og nye overraskelser på setlisten,” fortæller Caroline Henderson til MigogKbh.

“Det er tolvte år i træk, vi spiller julekoncerter – noget jeg og mine musikere ser frem til hele året, hver eneste gang. Jeg synes, vi holder en fin balance mellem tradition og fornyelse, når vi snart på ny spiller i nogle af landets smukkeste kirker,” siger hun.

På sin turne gæster Caroline Henderson blandt andet Christians Kirke, Grundtvigs Kirke, Skt. Jakobs Kirke og Elias Kirke i København, og nord for byen kan hun opleves i Messiaskirken i Charlottenlund og Sct. Mariæ Kirke i Helsingør.

Du kan købe billet til julekoncerterne med Caroline Henderson HER.

Anne Linnet er igen klar til julekoncerter i København og resten af landet. Foto: PR

Kendte sange at glæde sig til

Også Anne Linnet glæder sig til at sprede julestemning rundt omkring i Danmark.

“Ved julekoncerterne i år håber jeg, at publikum kommer i julestemning sammen med mig,” fortæller hun til MigogKbh og fortsætter:

“Julestemning er en speciel følelse, den er på samme tid glædelig og vemodig. Vi har alle hver især forskellige oplevelser af julen, og hvad den betyder. Men ligegyldig, hvor forskellig vores tilgang til julen er, kan vi mærke en samhørighed – både når vi lytter til nye toner og ord, der sætter tankerne i gang, og når vi synger sammen.”

Specielt det, at julekoncerterne finder sted i smukke kirker, betyder noget for Anne Linnet.

“Det er noget særligt at spille i kirker. Dels er man fysisk meget tæt på sit publikum, man ser hinanden i øjnene, og dels kan man fornemme, at der i kirkerummene er højt til loftet, ikke bare i bogstavelig forstand, men det er som om, tankerne får plads og luft under vingerne,” siger Anne Linnet.

Da MigogKbh spørger Anne Linnet, om hun kan løfte sløret for nogle af de sange, julekoncerterne vil byde på i år, lyder svaret:

“Vi skal naturligvis synge ‘Lille Messias’ sammen, og jeg vil synge ‘Hvid jul’, ‘Stjerne over Bethlehem’ og mange flere. ‘Tusind stykker’ vil også være at finde på repertoiret, for den sang elsker folk at synge, også ved juletid.”

Til slut afslører Anne Linnet, at hun også vil synge nye sange, som publikum ikke har hørt endnu – heriblandt ‘Det er med hjertet man kan se’.

I København kan du opleve Anne Linnets julekoncerter i Skt. Jakobs Kirke på Østerbro, Sankt Pauls Kirke i Indre By og Vor Frelser Kirke på Christianshavn. Desuden spiller hun i Vejleå Kirke i Ishøj.

Køb billet til julekoncerterne med Anne Linnet HER.

Oplev flere kunstnere i smukke kirker

Caroline Henderson og Anne Linnet er ikke de eneste danske musikere, der kan opleves i kirker rundt omkring i landet dette efterår. Også Hanne Boel og Peter Sommer drager på turneer.

Peter Sommer, som er en af landets dygtigste sangskrivere, kan opleves med projektet “Peter Sommer Alene i Verden” i Christians Kirke i København samt kirker flere andre steder i landet.

Hanne Boel tager sit akustiske trio-setup med til både København og Aarhus.

Du kan købe billet til koncerterne med Peter Sommer HER og til koncerterne med Hanne Boel HER.

Hvad: Koncerter med Caroline Henderson og Anne Linnet samt koncerter med Peter Sommer og Hanne Boel
Hvor: Kirker flere steder i landet
Hvornår: November og december 2021

 

Del artikel