Tag en tur på landet, og slip for storbyens stress og jag

Skrevet af: Martin Jørgensen

Selvom København er en af de smukkeste byer i verden, kan det engang imellem være dejligt at komme en tur ud på landet og koble af. Især her om sommeren, når dyrene er kommet på græs, og solen står højt på himlen, imens svalerne flyver lavt henover det modne korn, er der smukt uden for storbyen. Samtidig er er ofte flere mennesker på gaderne end normalt i København, og mange københavnere får lyst til at tage ud af byen for at slippe for al den stress og jag. Er du en af de mange, der søger ud af byen om sommeren, kommer vi her med et par eksempler på besøgsgårde på Sjælland, hvor du og din familie kan få en skøn og afslappende dag fyldt med sjove oplevelser.

Der findes flere forskellige bondegårde på Sjælland, hvor I kan komme forbi hele familien og opleve den landlige idyl på egen hånd. Af besøgsgårde tæt på København kan vi blandt andet nævne Tothavens besøgsgård i Nordsjælland, hvor I kan tilbringe en dag i en helt særlig ro og autentisk bondegårdsidyl. I kan møde alle gårdens dyr, blandt andet ungarske uldsvin, moskusænder og æslet Marie, og i kan hele dagen få lov til at kæle med de små søde dyreunger eller hoppe rundt i halmen.

På Amager ligger Remiseparken, som også er et besøg værd. Her kan I opleve en bondegård med landbrug, økologi og en masse forskellige dyr fra landet, blandt andet ponyer, geder, kaniner, høns, grise og kalve, og der er rig mulighed for at hjælpe til med at fodre, strigle og rengøre dem alle sammen.

Tager I bilen ud på landet, er det vigtigt at have styr på vejhjælp for at sikre en tryg køretur. Hvis du ikke har styr på vejhjælpen, kan du læse mere her. Skulle uheldet være ude, og bilen går kaput, kan du spare penge ved at ordne det selv. Du kan finde reservedele på stedet autodeleshop.dk.