Tag på shopping hos naboerne: Guide til Malmøs gode shoppingcentre

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

I skrivende stund får man 100 svenske kroner for 71 danske kroner.

En ganske attraktiv kurs, hvis man bor vest for Øresund og tager mod øst for at handle.

Der kan være gode penge at spare på stribevis af varer hos vores svenske naboer, og derfor strømmer mange københavnere over broen med enten tog eller bil for at hente julegaver til familie og venner.

Men hvor er det nu lige, at det er godt at shoppe, og hvilken adresse skal man taste ind i GPS’en, inden man triller mod Sverige?

MigogKbh giver dig her et hurtigt overblik over Malmøs shoppingcentre.

Vær opmærksom på, at der kan være specielle åbningstider i forbindelse med helligdage og lignende. Tjek centrenes hjemmesider for mere info.

Foto: PR

Mobilia

Ankommer du til Malmø i bil, er det nemt at svinge forbi indkøbscentret Mobilia. Du skal blot sørge for at ramme Trelleborgsvägen, som er en af hovedvejene, der fører mod centrum.

Mobilia møder du, inden du kommer helt til ind til centrum, og med mere end 100 butikker at gå på opdagelse i, er her rig mulighed for at finde ting og sager til både store og små.

Læs også: Syngende tjenere og köttbullar: Svensk musik-restaurant har indtaget København

Blandt andet byder sportskæden Stadium på masser af grej til de aktive, og forretninger som MQ har tøj til både mænd og kvinder. Skal fødderne have ny beklædning, kan det findes hos Scorett, Skechers eller Din Sko, og er du på jagt efter genbrugsguld, kan du søge i secondhand-butikken Skåne Stadsmission.

Er det familiens mindste medlemmer, der skal købes ind til, kan man finde alt fra barnevogne til legetøj hos Babyproffsen, og både Lindex og KappAhl har baby- og børnetøj, der ikke vælter budgettet.

Se mere på mobilia.se.

Hvad: Mobilia
Hvor: Malmø
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-20 og lørdag-søndag kl. 10-18.

Foto: PR

Emporia

Lige ved Hyllie Station, hvor Øresundstoget standser på vej til Malmø C, ligger giganten Emporia.

Shoppingcentret kan med sine cirka 200 butikker prale af at være Skandinaviens største, og her kan powershoppere sagtens tilbringe en hel dag.

Kæmpebrands som Apple, Calvin Klein, Swarovski og Hugo Boss har egne forretninger i Emporia, og hvis du er på udkig efter en ny Hästens-seng kan den ligeledes findes her.

Klassikere som H&M og Zara finder du også, og når sulten melder sig, er der rigeligt med spisesteder at vælge imellem.

Se mere på emporia.steenstrom.se.

Hvad: Emporia
Hvor: Hyllie Boulevard 19, Malmø
Hvornår: Alle dage kl. 10-20

Foto: PR

Triangeln

Tager man toget et stop længere fra Hyllie, havner man på stationen Triangeln, som ligger i centrum af Malmø. Triangeln er også navnet på et shoppingcenter, som ligger få skridt fra perronen.

Centret har for nylig gennemgået en større renovering og huser nu en lang række gode forretninger. Her er både boliginteriør, elektronik, tøj, sko og kosmetik på hylderne, og du kan shoppe hos blandt andet Odd Molly, Gina Tricot og Lagerhaus.

Læs også: Første butik i Danmark: Svensk modegigant åbner i København

På grund af den centrale beliggenhed kan et besøg i Triangeln nemt kombineres med en slentretur i Malmøs gågade, hvor der ligeledes findes masser af butikker.

Se mere på triangeln.com.

Hvad: Triangeln
Hvor: Södra Förstadsgatan 41, Malmø
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-20 og lørdag-søndag kl. 10-18

Foto: PR

Hansa

Lige som Triangeln har Hansa for få år siden gennemgået en større ombygning og istandsættelse, og centret har nu fået et mere eksklusivt look og flere lækre forretninger.

Blandt andet & Other Stories og COS er flyttet ind, og du kan shoppe svenske mærker som Whyred, Hope og J. Lindeberg.

Læs også: Nyt spisested i byen: Historisk hotel har importeret svensk succes-restaurant

Hansa, som tidligere har heddet Hansacompagniet og Hansagallerian, ligger lige ved siden af gågaden, så man nemt kan svinge derind, når man alligevel er på strøgtur.

Se mere på hansamalmo.se.

Hvad: Hansa
Hvor: Stora Nygatan 50-56, Malmø
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-19, lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 11-17

Foto: PR

Åhléns City

Tæt på Hansa ligger Åhléns City ud til gågaden Södergatan. Her er egentlig tale om én stor butik og ikke et shoppingcenter, men med mange afdelinger og mærker, som er værd at tjekke ud.

Fordelt på Åhléns Citys tre etager finder du tøj, sko, accessories, boligindretning, køkkengrej, smykker, bøger, børnetøj og legetøj. Her er altså noget for hele familien.

Varehuset har både egne mærker samt en lang række kendinge som blandt andet Acne Studios, Design House Stockholm, Iittala og Mini Rodini.

Se mere på ahlens.se.

Hvad: Åhléns City
Hvor: , Malmø
Hvornår: Mandag-fredag kl. 10-20, lørdag kl. 10-19 og søndag kl. 11-18

Læs også: Første butik i Danmark: Japansk design-favorit åbner midt i København

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Michael Qureshi

Vores lokale isbutikker her i København er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Vi har eksempelvis lige skrevet om Ismageriet, der laver alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Roche-is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigOgKbh-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.

Få bøgerne med dig overalt: Mofibo giver dig adgang til over 180.000 lydbøger

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
PR-foto
PR-foto

Der var engang, hvor din eneste mulighed for at dykke ned i bøgernes fantastiske verden, var at sætte dig med en fysisk bog og læse den fra ende til anden.

I dag har teknologi heldigvis givet os langt flere muligheder for at nyde vores hobbyer samtidig med, at vi passer vores travle hverdag.

Nu kan du hænge vasketøj op, mens du oplever en Quidditch-kamp, lave aftensmad, mens du fælder en tåre over ulykkelig kærlighed (du kan altid skyde skylden på løgene) eller få pulsen op til træning, når du er på nippet til at opklare en mordsag.

Lydbøger er med andre ord den perfekte måde at kombinere det bedste fra alle verdener, og de er uden tvivl kommet for at blive.

Netop derfor er Mofibo, der har Danmarks største samling af lydbøger, også blevet ekstremt populær.

Adgang til mere end 180.000 lydbøger

Mofibo har gjort det nemt og enkelt for de læse-(og lytte-)lystne ved at samle mere end 180.000 e- og lydbøger på deres platform.

Gennem Mofibos app får du adgang til et bibliotek så stort, at det kan være svært at beslutte sig for, hvor man skal starte.

Her findes alt fra de største klassikere, bestsellers, krimier, romaner, børnebøger, biografier og podcasts – på flere forskellige sprog.

Mofibo har derudover fordelagtige aftaler med en lang række forlag, og derfor kan du altid finde de nyeste titler som de største klassikere på streamingtjenesten.

Tag Mofibo med dig overalt

Et abonnement hos Mofibo kan åbne en hel verden af muligheder for dig.

Uanset om du ligger og slænger dig på stranden, i en hængekøje i sommerhuset, sidder på din altan i storbyen eller står på toppen af Himmelbjerget, kan du have den næste gode historie med i lommen.

Gennem app’en kan du downloade bøger til offline brug, så du ikke skal bekymre dig om at være i nærheden af wifi, et godt mobilnetværk eller bruge data i sydens sol

Med Mofibo er der kun dig og de fortællinger, du selv vælger at byde indenfor.

Det er en kæmpe fordel, at man har ubegrænset adgang til alle e- og lydbøger der findes på tjenesten.

På den måde kan du spare på de kræfter, der skal til for at slæbe kilovis af læsestof frem og tilbage til feriedestinationen – med Mofibo er det hele samlet og pakket for dig.

Del oplevelsen med andre

Er I flere i husstanden, der er vild med de gode historier, så tilbyder Mofibo ligeledes to forskellige familieabonnementer, hvor hhv. 2 og 3 personer kan være på appen samtidigt – med hver sin adgang og boghylde.

Sommerunderholdningen, der for manges vedkommende nok skal foregå inden for Danmarks grænser, er med andre ord sikret.

Drømmer du alligevel om, at det skal være lidt ekstra eksotisk, så kan du jo bare vælge at lytte til eksempelvis Harry Potter-serien på enten engelsk, svensk … eller arabisk.

Få 30 dages gratis abonnement med MigOgKbh

Hos MigOgKbh er vi (naturligt nok) vilde med folk, der godt kan lide at læse.

Mofibo tilbyder altid en 14 dages prøveperiode til nye kunder, hvor du helt kvit og frit kan udforske Mofibo-univserset.

Men nu kan vi i samarbejde med Mofibo tilbyde jer en fordelagtig rabatkode, der giver dig hele 30 dages gratis prøveperiode på tjenesten.

Der er ingen binding på Mofibo, så du kan opsige dit abonnement når som helst.

Hvis du ønsker at benytte tilbuddet, så brug rabatkoden MIGOGKBH2020

Prøveperioden på 30 dage gælder kun for nyoprettede kunder.

Du kan lynhurtigt oprette dig her på dette link

24 timers live event på toppen af Operaen: Nu er de første artister afsløret

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Søndag kunne vi berette om det kæmpe 24-timers live event, der kommer til at finde sted på toppen af Operaen.

De første seks navne er nu offentliggjort, og det lover rigtig godt.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En bred vifte

At dømme ud fra de første seks artister, så kommer der til at blive lidt for enhver smag fredag d. 12. juni.

Du kan nemlig både opleve alt fra Shu-Bi-Dua til natklubkongerne TooManyLeftHands.

Derudover kigger Bro, Faustix, Navid samt Klumben & Raske Penge også forbi Operaens tag til et brag af en live koncert.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Hold øje og følg med når der løbende annonceres flere artister!

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram