Take over på La Banchina: Alt det bedste fra havet på grillen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR
El Merman take over på La Banchina
Kl. 12.00 - 21.00 / refshaleøen

Smukke La Banchina langt ude på Refshaleøen begynder lige så stille at vågne igen.

De starter ud med en intens køkken take over, hvor tre absolutte sværvægtere joiner i deres lille drivhuskøkken.

Se frem til smukke omgivelser, havudsigt og et lækkert økologisk måltid fra grillen.

Sommer i København: Her skal du køle af

Foto PR

El Merman take over

Til sommerens første take over får La Banchinas køkkenchef, Brendon Walker, fint selskab i køkkenet.

De er nemlig de tre fantastiske Merman – eller El Merman som de går under – der kigger forbi.

El Merman består helt konkret af Roberto Flore (tidligere Head of Nordic Food Lab, nu Manager på DTU Skylab Foodlab), Diego Prado (tidligere Basque Culinary Center, nu Head of R&D Alchemist) og Pancho Cardenas (Kadeau Copenhagen & Kadeau Bornholm).

Den lille, buttede merman er blevet de tre kokkes fælles identitet, som binder dem sammen på tværs af vidt forskellige køkkener.

Til de modige går der rygter om, at der på søndag vil sidde en tatovør klar til at tatovere det lille kokke-kollektivs signatur på de friske.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her 

Foto PR

Det bedste af sæsonens grønt og fisk

De tre havmænd gæster La Banchina med deres store grill, deres fantastiske personligheder og sindssyge køkken skills, og sammen vil de tilberede et festmåltid af sæsonens bedste grønt og fisk.

Som altid vil der også være veganske retter på menuen.

Læs også Perfekt til sommer i København: Ny vinbar åbner i gammel telefonkiosk på Skt. Hans Torv

Foto PR

Menuen vil bestå af 4-5 forskellige snacks/forretter, en hovedret og en dessert.

Fiskerikajen vil sørge for det bedste af sæsonens fisk og skaldyr.

Hvad: El Merman take over på La Banchina
Hvor: Refshalevej 141, 1432 København K
Hvornår: Søndag d. 28. juni kl. 12-21 – ingen booking
Hvor meget: Snacks 200 kr, hovedret 150 kr og dessert 50 kr.
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Guide til lækkerier på Just Eat: Her får du specialiteter i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Burgere, pizza og sushi. Det er ingen hemmelighed, at det nok er det, de fleste af os bestiller som takeaway.

Men takeaway er meget mere end det. I denne artikel giver vi vores bud på et varieret udvalg af lækker takeaway, du kan bestille via Just Eat.

Vi har plukket nogle steder ud i København, som vi enten synes skiller sig ud fra mængden, eller som er specialister i én ret eller genre.

Souls

Den veganske bølge ruller fortsat ind over landet. Alligevel er det sjældent, man finder vegansk mad som takeaway leveret lige til døren.

Den populære restaurant Souls placeret på Østerbro er mestre i at fremtrylle vegansk og glutenfri mad, der bare smager megalækkert.

Konceptet er startet af to australske gutter, som ville ramme københavnerne med vegansk og glutenfri mad på den helt rigtige måde.

Få blandt andet leveret deres glutenfri trøffel- og champignon burger med sweet potato fries eller zucchini salad med få klik på Just Eat.

Bestil her

Souls burger – jo, den er god nok, intet kød i den. PR Foto

Ramen to Biiru

Ølkongen Mikkel Borg Bjergsø, der står bag det anerkendte øl-brand Mikkeller er ikke bare god til øl. Han er også god til at importere fede, udenlandske koncepter til glæde for danskerne.

Med Ramen to Biiru kan Københavnerne nu glæder sig over at kunne mæske sig i den lækre, populære japanske signaturret Ramen.

Kort fortalt består ramen af en kraftig, smagfuld suppe baseret på enten kylling, svin eller grøntsager, som kombineres med friske nudler og alt fra mørt kød til æg, tofu og grøntsager for ikke at glemme de mange forskellige toppings.

Kun fantasien sætter grænser for de mange kombinationer, men fælles for spisen er, at retterne fra Ramen to Biiru er fyldt med smag og efterlader dig mæt og tilfreds.

Ramen to Biiru er nye på Just Eat og her på redaktionen, kan vi ikke få hænderne ned af bare begejstring over, at vi nu kan få leveret den lækre nuddelsuppe lige til døren.

Bestil her

Ramen to Biiru. PR Foto

Homemate

Ready to cook-konceptet er braget igennem på den københavnske take away-scene med deres yderst smagfulde retter, som bare skal i ovnen.

Det er en ny måde at tænke aftensmad på, og passer for mange godt ind i en travl hverdag. Du slipper for indkøb og madlavningen, men får alligevel lækker aftensmad, der leder tanker og smagsløg hen på et godt hjemmelavet måltid.

Prøv favoritterne såsom kylling chorizo eller okse bearnaise. Der er også laks, svinemørbrad og rødspættefilet. Gode, traditionelle hverdagsretter bragt lige til døren og færdig efter et kvarter i ovnen.

Bestil her

PR-foto

Yolkie Egg Joint

Det kommer nok ikke bag på nogen, at æg er spiller hovedrollen på Yolkie Egg Joint.

Yolkie Egg Joint er en atypisk burgerrestaurant med fokus på æg i alle retter, og så finder du måske også byens bedste nuggets her.

Yolkie Egg Joint har en unik evne til at lave alt lækkert med æg, og det er absolut værd at prøve.

Scrambled egg sandwich, crispy chicken burgers, cheeseburgers, wagyu burgers m.m. Du bør også gøre sig selv den tjeneste at smage deres udsøgte hashbrowns –  præcis som ved de bedste spisesteder i USA.

Yolkie Egg Joint ligger helt i toppen blandt de bedst bedømte burgersteder på Just Eat i København.

Bestil her

Yolkie Egg Joint PR foto

Kiosk Døgneren

Du kender det helt sikkert. Du sidder derhjemme og har vildt meget lyst til slik, chokolade, chips og sodavand. Ja, måske også en bøtte Ben & Jerry’s.

Men du orker ikke at trække i tøjet og drible ned i den nærmeste kiosk. Eller du holder fest, og er ved at løbe tør for drikkevarer.

Med Kiosk Døgneren kan du få alle de vigtige forsyninger leveret lige til døren med blot få klik på Just Eat.

Kiosk Døgneren blev en del af Just Eat i marts og har allerede vist sig at have stor succes med rigtig gode bedømmelserne, der angiver, at de typisk er hurtige, effektive og leverer god service.

Bestil lige her

Ben & Jerry’s

Paradis Is

Den her kunne vi bare ikke komme udenom, når man snakker om at være specialister inden for en genre. Paradis Is har sat sig godt og grundigt på is-tronen i det meste af kongeriget.

Is-kæden er voldsomt populær over hele landet, og det skyldes ikke mindst, at alt is bliver friskrørt hver morgen.

Ikke alle danske sommerdage er fyldt med solskin, men det betyder ikke, at længslen efter god is bliver mindre og så er det heldigt, at Paradis Is er teamet op med Just Eat, så du kan få din is leveret kold direkte til hoveddøren.

Paradis’ is-varianter skifter fra dag til dag. Udvalgte kan blandt andet stå på smage som Oreo, dobbelt karamel med havsalt, jordbær, lakrids og kaffe/chokolade for bare at nævne nogle få eksempler.

Du kan vælge mellem fem forskellige størrelser af bokse – fra 0,75 liter til 2 liter.

Du kan bestille fra otte forskellige Paradis-butikker i Hovedstaden.

Bestil her

FOTO PR

Perfekt til sommerferien: Byt skrald for en gratis is

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hansens Is elsker sommer, sol og is.

Men de elsker også rene strande.

Derfor er de i år gået sammen med Livredningstjenesten og den plastfri Maistic-pose for at holde de danske rene strande – og præmien til dig er en gratis vaffelis.

Læs også God byttehandel: Få en iskold GT på flere forskellige steder for en agurk

Arkiv foto

Byt skrald for is

Hos familien Hansen har de fremstillet is i Nordsjælland igennem snart 100 år, og de har altid haft et kæmpe hjerte for de nordsjællandske strande.

Derfor har de sammen med Livredningstjenesten og den plastfri Maistic-pose fundet en sjov måde at holde stranden ren på.

En sjov aktivitet der gør en forskel, og som alle i sommerlandet kan kaste sig over – lige meget om det regner, eller solen skinner.

Få en plastfri pose hos livredderen og gå straks i gang med at samle skrald.

Skraldet kan du bytte for en gratis is hos Hansens ishuse.

Læs også Strand, brunch og drinks: Få en lille bid af Sydens strande på Bryggen

Foto PR

Sådan gør du

  1. Se hvilke strande der er med her
  2. Hent en plastfri Maistic-pose hos livredderen på stranden
  3. Fyld posen med skrald, og aflever den tilbage til livredderen
  4. Få et gavekort til en Hansens-vaffelis som tak for hjælpen
  5. Indløs dit gavekort hos følgende Hansens ishuse på listen her

1, 2, 3 – sæt i gang og god sommer!

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Gysertal fra Københavns Lufthavn: Så mange turister mister vi denne sommer

Skrevet af: Redaktionen
Genåbningen af Europas grænser og en række flyruter kan så småt mærkes i Københavns Lufthavn.I juni var der 151.085 rejsende igennem terminalerne i forhold til blot 40.118 i maj.Sammenlignet med juni sidste år var der dog et massivt fald på 94,9 procent.

Denne sommer forventes omkring 1,5 millioner færre udenlandske gæster til Danmark.Det skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelse.

Det ser ud til at blive den mest stille sommer i Københavns lufthavn i mands minde.

Antallet af destinationer man kan flyve til voksede i juni til 44 mod 161 sidste år (charter undtaget).

Fald på antal rejsende på 85%

Der er dog langt færre afgange og ankomster. Derfor var andelen af udbudte ruteflysæder til og fra CPH blot 8,3 procent i forhold til juni sidste år.

Så denne sommer kigges der forgæves efter de normalt knap ni millioner rejsende i juni, juli og august:  Både danskere og svenskere, der flyver på ferie, og de udenlandske turister og forretningsfolk, der kommer til landet.

“Som verden ser ud lige nu, forventer vi et fald i antal rejsende denne sommer på omkring 85 procent.

Det betyder, at Danmark vil miste op mod 1,5 millioner udenlandske turister og forretningsfolk i sommermånederne.

Det er dyrt ikke blot for luftfarten men også for hele den danske oplevelsesøkonomi med f.eks. hoteller, kultur og restauranter,” siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

Små lysglimt i mørket

I juni rejste 151.085 igennem terminalerne – et fald på 94,9 procent i forhold til samme måned sidste år. Der blev i gennemsnit talt 4.870 passagerer dagligt i juni, alt andet lige en stigning fra lavpunktet den 9. april, hvor der blot var 427 rejsende.

Normalt er der dog 83.000 rejsende dagligt og i sommerperioden ofte over 100.000.

“Luftfarten er forsat i dyb krise, og det vil vare længe endnu. Men der er heldigvis de første lysglimt at spore: passagerne og flyselskaberne er så småt begyndt at vende tilbage, og de første serveringssteder og den store TAX FREE har trukket gitteret op, så der i dag er åbnet omkring 20 af de 146 butikker og serveringssteder vi havde, før Coronaen knock-outede lufthavnen og alle virksomhederne herude,” siger Peter Krogsgaard.

Forventer vækst i juli

Det er også godt nyt, at væksten forventes at fortsætte i juli, men dog på et helt andet niveau end sidste år. I forhold til de ruter og frekvenser, der er meldt ud fra flyselskaberne, vil antallet af destinationer vokse til 85. Sidste år var der ruteflyvning til 167 destinationer.

Der er dog langt færre ruteflyvninger til de enkelte destinationer, så andelen af flysæder til salg forventes at lande på knap 28 procent i forhold til juli sidste år.

“Den gode nyhed er, at det igen er muligt at rejse ud og mærke dele af verden, holde ferie eller lave forretning. Den dårlige nyhed er, at der er meget, meget langt igen til vi ser noget der bare minder om situationen før Coronaen,” siger Peter Krogsgaard.

Tryg rejse i en Corona tid

For Københavns Lufthavn er det også afgørende at skabe tryghed, så rejseglæden og rejselysten langsomt kan vende tilbage. Derfor efterleves de fælles europæiske retningslinjer om mundbind, hygiejne og afstand i lufthavnen.

Udenfor Terminal 3 i et telt på Lufthavnstorvet har Region Hovedstaden et Corona testcenter. Der er ingen tidsbestilling, det er gratis, og podningen tager cirka fem minutter. Danske borgere kan få podesvar på sundhed.dk inden for 1-2 døgn, mens udenlandske borgere bliver kontaktet, hvis der er tale om et positivt testsvar.