Minipizzaer, gyros og snaskede burgere: Det skal du spise 1. januar

Altså, spørger du os, så kan snasket takeaway retfærdiggøres alle dage – som i hele året rundt.
Men hører man ikke til den overbevisning, så er dagen i dag den ultimative takeaway-dag: Første januar.
Vi har samlet vores bud på perfekt, snasket takeaway, der giver dig den helt rigtige start på et nyt år i København.
Godt nytår og velbekomme!

Amerikanske pizza slices fra Diamond Slice
Drømmer du dig tit til New Yorks gader? Måske en tur med subway’en, en gåtur i Central Park og et kæmpe pizza slice lyder fristende?
Så kan du faktisk (næsten) få alle tre dele i København.
Skift bare subway’en ud med Metroen og sæt kurs mod Blågårds Plads, for her finder du Diamond Slice, der åbnede i oktober.
Diamond Slices er ikke som mange andre pizzeriaer.
Det første er naturligvis deres pizzastil, som du ikke finder andre steder i København.
Snasket og fyldt med god smag – men stadig med en smule sprødhed. Og en masse ost!
Bunden er lavet af surdej og tager hele to dage at lave. Et slice koster mellem 55-65 kr., og du kan få en hel ’pie’ for 80-135 kr.
Hvad: Diamond Slice
Hvor: Blågårdsgade 27, 2200 København N
Hvordan: Se hele menuen her

Mexicanske burritos fra Zócalo
Hos Zócalo finder du ærlig, sund og en lille smule snasket takeaway tyvstjålet fra Mexico.
Glæd dig til store burritos, lækre quesdillas, bløde tacos, friske salater eller sprøde nachos.
Alt er hjemmelavet, så der bliver hakket, snittet og håndmost lige fra morgenstunden, og det kan altså også både smages og ses.
En darling i det mexicanske køkken er en solid guacamole, og den spiller bare her.
Den er nemlig ikke blendet til ukendelighed, og så sidder smagen altså lige i øjet.
Hvad: Zócalo
Hvor: Nørrebrogade 140, 2200 København N og Falkoner Allé, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Bestil her

Byens bedste burgere fra Dandelion
Spørger du os, så laver Dandelion en af Københavns allerbedste burgere.
Hos Dandelion får de kød hjem i hele økologiske dyr, som derefter bliver slagtet hos dem selv, så du kan godt glemme alt om kedeligt, halvgammelt oksekød i en pakke.
Bøffen bliver lavet med friskhakket kød og 15-20% knoglemarv, som gør den maks saftig.
For at gøre det hele endnu bedre laver de deres egen relish med en masse grøntsager og en lille smule mayo, så burgeren bliver snasket og smagfuld på den helt rigtige måde. Mums.
Bollen får de fra BUKA, og det er muligvis de mest luftige briocheboller, der findes i byen.
Hvad: Dandelion
Hvor: Nytorv 3, 1450 København K
Hvordan: Bestil her (gerne i god tid)

Gyros fra Strangas Greek Food
Kender du ikke gyros endnu, så kan vi afsløre så meget, at det er lækre fladbrød med fyld – kort fortalt.
Hos Strangas Greek Food laver de dem med enten kylling, gris eller halloumi og så masser af grønt, dressing og fritter.
Ja, du læste rigtigt.
Man troede ikke det kunne blive bedre, men den saftige rulle bliver lige toppet med en gang sprøde fritter.
Vi er vilde med det!
En gyros koster 89 kroner, og du kan lave den til en menu med endnu flere fritter og dip til 129 kr. Skyll ned med sodavand eller øl.
Hvad: Strangas Greek Food
Hvor: Gothersgade 27, 1123 København K
Hvordan: Bestil her

Mini-pizzaer fra Pico Pizza
Åh, tre af de små herlige sager fra Pico Pizza, og så kan vi ikke bede om en bedre start på 2023.
Og hvorfor egentlig nøjes med én pizza, når du kan få tre små, som er mindst lige så gode?
Helt perfekt, hvis man har svært ved at vælge.
Det koster 140 kr. for tre styk, og pizzaerne kan fås i udgaver som Truffle & Thyme og Sweet Cheeses.
Pico Pizza har efterhånden fået godt fat i københavnerne, og du finder dem både på Vesterbro, Nørrebro og i Valby.
Hvad: Pico Pizza
Hvor: Vesterbrogade 135, 1620 København V, Pakkerivej 3, 2500 Valby og Skyttegade 3, Nørrebro
Hvordan: Læs mere her

Snasket carbonara fra Hello Pasta
Hos Hello Pasta i Grønnegade kan du vælge imellem fem forskellige pastaretter, der bl.a. tæller carbonara, funghi truffle og en særlig sæsonbestemt pasta.
Prisen er er 110-130 kr. og så kan der tilkøbes forskellige toppings som for eksempel burrata, pesto eller ekstra parmigiano.
Alle råvarer kommer fra Italien. Lige fra pasta, saucer og ost.
For uanset hvor meget man gerne ville det, så kommer en tomatsauce aldrig til at smage på samme måde med danske tomater som med de italienske solmodne af slagsen.
Det hele bliver tilberedt af dygtige kokke i Italien og transporteret direkte til Grønnegade, hvor du kan smage på godterne.
Og godt – det smager det altså.
Hvad: Hello Pasta
Hvor: Grønnegade 35, 1107 København K
Hvordan: Bestil her

Lobster rolls fra Hooked
Nogle siger hummer hører sig til den 31. december, men vi siger, at de røde skaldyr gør sig mindst lige så godt den 1. januar.
I hvert fald hvis de kommer i form af Hookeds lobster rolls.
Det er en lille bid af himlen, og på menuen finder du også andre gode sager som poké bowls og fish’n’chips.
Hvad: Hooked
Hvor: Flere steder. Find nærmeste her
Hvordan: Læs mere her

Burger og twister fries fra Grillen Burgerbar
Snaskede lækkerier finder man også hos Grillen.
Begrav tømmermændene med for eksempel en “Bearnaise Bastard”, “Pablo” med cheese bombs eller en fried chicken burger.
Glem ikke en omgang twister fries og en overdådig milkshake on the side.
Velbekomme!
Hvad: Grillen Burgerbar
Hvor: Flere steder i byen. Find din nærmeste her
Hvordan: Se hele menuen og bestil lige her

Napolitanske pizzaer fra Corsa Pizza
Bare 70 sekunder i ovnen ved 500 grader, men resultatet er intet mindre end guddommeligt.
De napolitanske pizzaer fra Cofoco-kædens pizzaria, Corsa Pizza.
En dejlig sprød skorpe og de mest lækre toppings – mums!
Corsa Pizza har afdelinger på Østerbro, Vestebro, Nordhavn og Islands Brygge, så mon ikke du kan finde en restaurant nær dig.
Deres antipasti er bestemt også hver en mundfuld værd.
Hvad: Corsa Pizza
Hvor: Flere steder. Find nærmeste her
Hvordan: Læs mere her
Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram