Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tandimplantat: Hvad er det og bør du overveje at få implantater?

Af Annoncør

Et tandimplantat er en kunstig rod, der bliver indsat i kæben for at imitere en naturlig tandrod. En protese kan dernæst monteres på implantaterne. Tandimplantater har den fordel, at de giver et mere fast og stabilt fundament for protesen end traditionelle broer og denturer, som normalt blot sidder på de øvrige tænder eller på kæbens overflade.

Derudover opleves et implantat ofte som mere behageligt og stabilt end andre typer af proteser, og de kan give brugeren bedre spise- og talefunktion. Tandimplantater kan dog koste mere end andre former for tandsanering, og det er derfor vigtigt at overveje alle muligheder grundigt, før man beslutter sig for et bestemt behandlingsforløb.

Hvad er tandimplantater?

Tandimplantater isættes ved en kirurgisk procedure, hvor en metalstift bliver placeret i kæben for at fungere som rod til en kunstig tand. Tandimplantater kan bruges til at erstatte én eller flere tænder uden at påvirke de omkringliggende tænder. 

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange tandimplantater der skal bruges. Nogle mennesker kan have brug for kun ét implantat, mens andre kan have brug for flere.

Hvordan tandimplantater virker

Tandimplantater er en populær behandling for at erstatte manglende tænder. Behandlingen indebærer, at der bliver placeret en kunstig rod af metal i kæben, hvorpå der herefter kan sættes en kunstig tand eller bro. Fordelene ved tandimplantater fremfor andre behandlinger såsom broer og stifter er bl.a., at tandimplantater ikke påvirker de omkringliggende tænder, og at de føles og fungerer som naturlige tænder. 

Ulemperne ved behandlingen kan være, at den kan koste mere i forhold til andre behandlinger, samt at der er risiko for, at implantatet ikke kan sidde fast i kæben pga. svage knogler. I så fald skal der foretages en ny operation for at fjerne implantatet igen.

Derfor bør du overveje tandimplantater

Hvis du mangler tænder, er en af de bedste ting, du kan gøre for din tyggefunktion,  at få tandimplantater. Tandimplantater er også en fantastisk måde at forbedre dit smil på, ved manglende tænder.
Med tandimplantater slipper du for at bekymre dig om huller i dine tænder, og du behøver ikke længere bekymre dig om, hvordan du skal bære din protese. 

Del artikel

Andre læser også