Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Teamet fra Restaurant Palægade: Åbner ny frokostrestaurant i København

Af Michael Qureshi
Foto: PressConnect
Foto: PressConnect

Der har været meget snak om Restaurant Palægade den seneste måned.

Helt katastrofalt nedbrændte det der nok var Københavns bedste smørrebrødsrestaurant. Siden medførte branden og Corona-krisen en konkurs. I sidste uge blev det så meldt ud, at Restaurant Palægade genopstår i slutningen af 2020.

Men det bliver uden hovedkræfterne i den daglige drift af Restaurant Palægade. De har nemlig på rekordtid skaffet kapital til at åbne en helt ny frokostrestaurant i København.

Læs også: Kendt som byens bedste smørrebrødsrestaurant: Palægade genopstår efter konkurs

Restauranten kommer til at være i det ikoniske røde bindingsværks hus på hjørnet ved Møntergade i det centrale København.

Er allerede klar til åbning

Den nye restaurant slår dørene op så snart statsminister Mette Frederiksen tillader det i forhold til den igangværende Corona-krise.

Den får navnet Restaurant Møntergade, og menukortet vil rumme alle de velkendte elementer, som på få år gjorde Restaurant Palægade til Københavns mest populære frokostrestaurant.

“Vi er helt utroligt glade og stolte over, at vi på så kort tid er lykkedes med at kunne åbne en ny frokostrestaurant efter den tragiske brand på Restaurant Palægade.

Vi glæder os helt vildt til igen at kunne servere vores populære frokostretter og smørrebrød. Og selv om det er i nye omgivelser, så lover jeg, at kvaliteten og smagen fortsat vil være helt i top,” siger Simon Olesen.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Foto: PressConnect

Brænder for den gode frokost

Han forklarer, at han sammen med Rasmus Amdi Larsen og Karina Pedersen allerede nu har besluttet, at den kommende Restaurant Møntergade skal fokusere på frokostmenuen.

“Vi vil dog også have et aftenkoncept på Restaurant Møntergade, men det vil kun være private dining arrangementer. Vi brænder for den gode frokost.

Det vil vi derfor koncentrere os om, og vi håber igen at kunne være et af de foretrukne steder i den centrale København, hvor forretningsfolk og private mødes og får snakket over en god bid mad med tilhørende drikke af god kvalitet, uanset om det er øl, snaps eller vin.

Vi skal fortsat være et sted, der kan forbinde de klassiske dyder med lidt mere moderne tænkning,” siger Simon Olesen.

Læs også: Højt belagt: Populær smørrebrødskæde åbner ny afdeling i København

Køkkenchef fra Palægade rykker med

I forhold til aftenmenuen, så følger Restaurant Palægades aften-køkkenchef Morten Buhl med over i Restaurant Møntergade.

“Selvom vi selvfølgelig var mest kendt som frokostrestaurant, nåede vi også at opbygge et ry som en aftenrestaurant med bundsolid kvalitet og flere elskede retter.

Dette vil vi videreføre i det nye, hvor det bliver muligt at leje restauranten til lukkede arrangementer, så vi også kan tilbyde gode, skræddersyede aftenarrangementer til ethvert behov,” fortæller Simon Olesen.

Læs også: Garbanzo udvider i byen: Københavns bedste pita-pusher åbner i helt ny bydel

Kendt erhvervsmand med i ejerkreds

Efter Restaurant Palægade blev begæret konkurs har Simon Olesen, Rasmus Amdi Larsen og Karina Pedersen kæmpet for at kunne fortsætte successen med at servere gode klassiske frokoster til københavnerne.

Og det er nu lykkedes med hjælp fra en lille kreds af erhvervsfolk med den kendte erhvervsmand Henning Kruse Petersen i spidsen.

“Erhvervsfolkene har stillet nogle penge til rådighed, så vi har etableret et nyt selskab, der nu står bag Restaurant Møntergade.

Det har ganske enkelt været meget overvældende at opleve den opbakning og støtte, vi har mødt efter branden,” siger Simon Olesen og fortsætter:

“Vi har ligget søvnløse siden branden. Vi har knoklet i Restaurant Palægade siden 2016. Det lykkedes at skabe en utrolig populær Københavnsk frokostrestaurant med klassiske dyder.

Det ville ganske enkelt ikke være til at bære, hvis det hele bare skulle være spildte kræfter. Men det er det heldigvis heller ikke med åbningen af Restaurant Møntergade.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også