Thai-restaurant er megapopulær: Zap Mak Mak scorer højt på gæste-anmeldelser

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen

De fleste kender det.

Maven begynder at knurre, og munden løber i vand ved tanken om virkelig god thaimad.

Sprøde forårsruller, lynstegte nudler, smagfulde supper med masser af krydderurter og varm cremet karry til at spice hverdagen op.

Men udvalget af thaimad i København er stort, og med stor variation i kvalitet, så hvilket sted skal du vælge for at få den bedste af slagsen?

På Frederiksberg findes et rigtig godt bud på en autentisk repræsentant for det sydøstasiatiske køkken.

Kundeanmeldelser i top

Helt i top, på Just Eat’s liste over lokale thai-spisesteder, ligger nemlig thai takeaway køkkenet Zap Mak Mak, som fysisk er placeret på Frederiksberg.

Her findes klassiske thairetter som kylling cashewnød, rød karry og panang på kortet. Alt laves fra bunden og af friske råvarer.

Alle retter er autentiske.

Selv navnet Zap Mak Mak er thailandsk og betyder ”meget lækkert”.

Det sigter de to indehavere Noy og Ole dagligt efter at leve op til.

De har begge en mission om at servere thaimad af høj kvalitet, uden at gøre det kompliceret eller dyrt.

Deres passion er at give den samme smagsoplevelse, som man ville få, hvis man befandt sig i Thailand.

Køkkenpersonalet er udelukkende thailandsk.

Noy, gift med Ole, har medbragt alle opskrifter fra byen Ubon Ratchatani i det nordøstlige Thailand, hvor hun oprindeligt kommer fra.

Netop derfor smager maden ægte autentisk.

Pr-foto

Masser af smag og krydderier

Allerede når man træder ind i forretningen, møder ens næse duften af sød kokos, stærk chili, karrypaste, koriander og andre krydderier.

Man er ikke i tvivl om, at man er trådt ind i et autentisk asiatisk univers.

Takeaway forretningen er indrettet i enkel og moderne thaistil med hængende lamper, mørke træsorter og højborde til at spise ved.

Størstedelen af kunderne bestiller maden som takeaway, da det er nemt og hurtigt i en travl hverdag.

En kærlighedshistorie

Noy og Ole åbnede forretningen for halvandet år siden, og har haft et utrolig flot år med rigtig mange glade kunder.

Fokus på at du får samme kvalitet, hver gang du bestiller din yndlingsret, og ægte thaimad er det perfekte udgangspunkt.

Og så er der ovenikøbet tale om en rigtig kærlighedshistorie.

På Oles første tur til Thailand mødte han juleaften Noy, og det blev hans livs bedste julegave.

Derfra har tingene taget fart og passionen for rigtig autentisk thaimad, førte til at de valgte at åbne deres eget sted.

Man kan ligefrem smage kærligheden, når den varme tom yum rammer læberne, eller når de blide kylling satay forenes med den søde, salte og bløde peanutsauce, der næsten smelter på tungen.

Ægte thaistyrke

Skal din ret være ”mak mak”?  Det er ikke for sarte sjæle og kun for dem, der virkelig kan lide deres mad ekstra stærk, når man beder om en ret ”mak mak”.

Det betyder, at retten er thaistærk. Altså krydret så stærkt, at det er på eget ansvar om man, som dansker, kan klare mosten.

Heldigvis rådgiver det søde personale dig gerne om, i hvilken chilistyrke du skal vælge din ret.

På menukortet er også angivet, hvor stærk retten er i udgangspunktet. Du har ud fra det mulighed for at vælge, om den skal være mildere eller endnu stærkere, afhængig af dit mod.

Alt udsolgt

De to indehavere er at finde i forretningen dagligt, så du kan være sikker på at få samme kvalitet og service hver dag.

Ole fortæller, at forretningen er boomet helt vanvittigt i løbet af de sidste par måneder.

På grund af den store efterspørgsel på deres mad, udvider de derfor åbningstiderne fra januar 2020, så der også er mulighed for at få thaimad til frokost.

Kunderne har været så begejstrede, at de ligefrem har måtte melde alt udsolgt i forretningen for nyligt.

“Først løb vi tør for forårsruller, så løb vi tør for kyllingespyd og sådan fortsatte det,” forklarer Ole.

“Der skete det, at hver gang jeg fjernede en ret fra Just Eat’s hjemmeside, så begyndte folk bare at bestille andre retter.”

Derfor har Ole og Noy måtte ansætte en medarbejder mere i køkkenet til at klargøre alle de friske grøntsager.

Der er nemlig et kæmpe snittearbejde, der skal forberedes, når der skal produceres thaimad.

Hvis du har fået lyst til at prøve en af Noy og Oles bestsellere, kan du bestille og læse mere på Just Eat.

Hvad: Zap Mak Mak

Hvor: Peter Bangs Vej 108, Frederiksberg

Hvornår: Mandag – søndag kl.16-21

Fra januar 2020: Mandag -fredag kl.12-21, lørdag – søndag kl.16- 21

Hvor meget: Retterne koster mellem 49 kr. – 110 kr.

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.