Thai-restaurant er megapopulær: Zap Mak Mak scorer højt på gæste-anmeldelser

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen

De fleste kender det.

Maven begynder at knurre, og munden løber i vand ved tanken om virkelig god thaimad.

Sprøde forårsruller, lynstegte nudler, smagfulde supper med masser af krydderurter og varm cremet karry til at spice hverdagen op.

Men udvalget af thaimad i København er stort, og med stor variation i kvalitet, så hvilket sted skal du vælge for at få den bedste af slagsen?

På Frederiksberg findes et rigtig godt bud på en autentisk repræsentant for det sydøstasiatiske køkken.

Kundeanmeldelser i top

Helt i top, på Just Eat’s liste over lokale thai-spisesteder, ligger nemlig thai takeaway køkkenet Zap Mak Mak, som fysisk er placeret på Frederiksberg.

Her findes klassiske thairetter som kylling cashewnød, rød karry og panang på kortet. Alt laves fra bunden og af friske råvarer.

Alle retter er autentiske.

Selv navnet Zap Mak Mak er thailandsk og betyder ”meget lækkert”.

Det sigter de to indehavere Noy og Ole dagligt efter at leve op til.

De har begge en mission om at servere thaimad af høj kvalitet, uden at gøre det kompliceret eller dyrt.

Deres passion er at give den samme smagsoplevelse, som man ville få, hvis man befandt sig i Thailand.

Køkkenpersonalet er udelukkende thailandsk.

Noy, gift med Ole, har medbragt alle opskrifter fra byen Ubon Ratchatani i det nordøstlige Thailand, hvor hun oprindeligt kommer fra.

Netop derfor smager maden ægte autentisk.

Pr-foto

Masser af smag og krydderier

Allerede når man træder ind i forretningen, møder ens næse duften af sød kokos, stærk chili, karrypaste, koriander og andre krydderier.

Man er ikke i tvivl om, at man er trådt ind i et autentisk asiatisk univers.

Takeaway forretningen er indrettet i enkel og moderne thaistil med hængende lamper, mørke træsorter og højborde til at spise ved.

Størstedelen af kunderne bestiller maden som takeaway, da det er nemt og hurtigt i en travl hverdag.

En kærlighedshistorie

Noy og Ole åbnede forretningen for halvandet år siden, og har haft et utrolig flot år med rigtig mange glade kunder.

Fokus på at du får samme kvalitet, hver gang du bestiller din yndlingsret, og ægte thaimad er det perfekte udgangspunkt.

Og så er der ovenikøbet tale om en rigtig kærlighedshistorie.

På Oles første tur til Thailand mødte han juleaften Noy, og det blev hans livs bedste julegave.

Derfra har tingene taget fart og passionen for rigtig autentisk thaimad, førte til at de valgte at åbne deres eget sted.

Man kan ligefrem smage kærligheden, når den varme tom yum rammer læberne, eller når de blide kylling satay forenes med den søde, salte og bløde peanutsauce, der næsten smelter på tungen.

Ægte thaistyrke

Skal din ret være ”mak mak”?  Det er ikke for sarte sjæle og kun for dem, der virkelig kan lide deres mad ekstra stærk, når man beder om en ret ”mak mak”.

Det betyder, at retten er thaistærk. Altså krydret så stærkt, at det er på eget ansvar om man, som dansker, kan klare mosten.

Heldigvis rådgiver det søde personale dig gerne om, i hvilken chilistyrke du skal vælge din ret.

På menukortet er også angivet, hvor stærk retten er i udgangspunktet. Du har ud fra det mulighed for at vælge, om den skal være mildere eller endnu stærkere, afhængig af dit mod.

Alt udsolgt

De to indehavere er at finde i forretningen dagligt, så du kan være sikker på at få samme kvalitet og service hver dag.

Ole fortæller, at forretningen er boomet helt vanvittigt i løbet af de sidste par måneder.

På grund af den store efterspørgsel på deres mad, udvider de derfor åbningstiderne fra januar 2020, så der også er mulighed for at få thaimad til frokost.

Kunderne har været så begejstrede, at de ligefrem har måtte melde alt udsolgt i forretningen for nyligt.

“Først løb vi tør for forårsruller, så løb vi tør for kyllingespyd og sådan fortsatte det,” forklarer Ole.

“Der skete det, at hver gang jeg fjernede en ret fra Just Eat’s hjemmeside, så begyndte folk bare at bestille andre retter.”

Derfor har Ole og Noy måtte ansætte en medarbejder mere i køkkenet til at klargøre alle de friske grøntsager.

Der er nemlig et kæmpe snittearbejde, der skal forberedes, når der skal produceres thaimad.

Hvis du har fået lyst til at prøve en af Noy og Oles bestsellere, kan du bestille og læse mere på Just Eat.

Hvad: Zap Mak Mak

Hvor: Peter Bangs Vej 108, Frederiksberg

Hvornår: Mandag – søndag kl.16-21

Fra januar 2020: Mandag -fredag kl.12-21, lørdag – søndag kl.16- 21

Hvor meget: Retterne koster mellem 49 kr. – 110 kr.