Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Nyt gourmettempel har Michelinambitioner: Få bord med egen pejs og tagterrasse

Af Redaktionen
Gourmetrestauranten The Samuel i Hellerup PR Foto
Gourmetrestauranten The Samuel i Hellerup PR Foto

Et stenkast fra Hellerup Station ligger der en gammel villa, som tidligere har fungeret som apotek.

Nu er det blevet til restauranten ‘The Samuel’ – Jonathan Berntsens gourmettempel.

“Udefra ligner det ikke så meget”, fortæller Michelinkokken Jonathan Berntsen.

“Klassisk Hellerupvilla i røde mursten, men når man træder indefra, så er der den her fantastisk stuk og de her fantastiske søjler.”

“Vi har ladt det være en lille smule råt, samtidig med der er høje paneler og store art deco lysekroner. Baren og køkkenet blevet polstret med kobber og brunt marmor.”

“Så det er en blanding mellem det stilede og klassiske, der møder noget råt og art deco. Oppe i restauranten har vi også det originale parketgulv, og der er jo ikke noget smukkere. Vi har bibeholdt respekten for denne gamle bygning, men så givet den vores helt eget touch.”

Restauranten er 500 kvadratmeter, men bare plads til omkring 24 gæster omkring  store runde borde med hvide duge og rigtigt sølvtøj på bordene, kandelabre, avec-vogn og infusions-vogn.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Gourmetrestauranten The Samuel i Hellerup PR Foto

Corona-tænkepause
Jonathan Berntsen er gourmand til fingerspidserne. Han har tidligere drevet den 1-stjernede Michelinrestaurant Clou, men så….

“Der var corona lockdown i 2 måneder. Det var nogen af os, der ikke kunne gøre noget som helst, og der fik jeg tid til at tænke godt og grundigt over det hele. På et tidspunkt midt i det hele kommer der en villa til salg i Hellerup, som vi tager ud og kigger på.”

“Med Clou, som har været drevet i ni år, har det altid været en tour de force at få alt ud af en ting. Lokalerne var jo egentlig en tre-værelses lejlighed.”

“Denne villa bød virkelig op til, at man kunne lave noget helt unikt og specielt. Så The Samuel er lidt den drømmerestaurant jeg aldrig fik, men så lige pludselig har fået mulighed for at åbne.”

“Men forretningsmæssigt er det sindsygt at åbne noget, der ligner et gourmettempel lige nu.”

Læs også: Overblik: De her vilde restauranter åbnede i København 2019

Gourmetrestauranten The Samuel i Hellerup PR Foto

Opkaldt efter børn
Restauranten er direkte opkaldt efter Jonathans børn.

” Jeg har en søn som hedder Samuel, som bliver fem til januar, som selvfølgelig gerne selv vil være “Mikeling” kok. Det er jo rigtig sødt at navngive sin restaurant efter sit barn, men det forpligter også afsindigt meget. Men når det er nu er en restaurant der er det ypperste af det ypperste, skal det også hedde noget tilsvarende.”

“Han har sågar selv fået lov til at lave det meste af logoet, som så selvfølgelig er blevet rentegnet. Men han har fået lov til at sætte sit eget præg på det.”

Oppe i restauranten er der syv borde, og ude i spidsen er der et lille rum, hvor der er opstillet et enkelt tomandsbord, der er gemt bag gardiner.

Der er en privat lille lounge, og man har sin egen pejs og tagterrasse.

“Det rum har vi kaldt at kalde The Josephine, så min datter også får en del af restauranten.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Gourmetrestauranten The Samuel i Hellerup PR Foto

Den gastronomiske kurs
The Samuel lokker med kongekrabbe, levende sorte hummere, caviar, bæredygtigt foie gras, pighvar, vagtler, franske oste – og ikke bare på vogn, men med helt egen stort osteskab.

Man får 3 snacks, 10 retter inklusive desserter, 1 petit four for 1800,-

Og en samlet pakke med 10 vine plus hjemmelavet avec til 3700,-

“Jeg har jo et DNA, som jeg ikke kan lave om på. Men da jeg rykkede Clou for 3,5 år siden fra Borgergade til Østre Farimagsgade, der ændrede jeg også stilen til det lidt mere simple men koncentrerede mig om de bedste råvarer. Det her bliver lidt et godt mix af det gamle og nye Clou, men så lige med 200% oveni. Det bliver dejligt nørdet og med Københavns ultimativt bedste vinmenu – det står jeg 100% inde for.”

Læs også: Italiensk perle på Østerbro: Hummerkejseren serverer byens vildeste skalddyrsfad

Gourmetrestauranten The Samuel i Hellerup PR Foto

Hvad: The Samuel
Hvor: Hellerupvej 40
Hvor meget: 1800,- for menuen. 3700,- for menu samt vinmenu
Hvordan: Læs mere lige her

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også