Thomas Rodes nytårsforsæt: I 2019 skal danskerne lære at spise rigtig mad

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Tidligere køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, er ved at tage billedet af kongen ned.
Foto Rasmus Kramer Schou
Tidligere køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, er ved at tage billedet af kongen ned. Foto Rasmus Kramer Schou

Thomas Rode, 50 år, tidligere køkkenchef på Michelin-legenden Kong Hans Kælder, veltrænet kokkebøf à la crossfit og indehaver af en næsten nystartet onlinebutik fyldt med håndplukkede madvarer.

Her fortæller han, hvad 2019 bringer for ham og hans nye projekt RigtigMad

 

Jeg startede – sammen med to kompagnoner – RigtigMad i februar, efter to år i detailhandlens vold, hvor vi fandt ud af, at de højkvalitets varer vi brænder for, at danskerne skal have tilgang til, ALDRIG finder vej til supermarkederne hylder.

Det tog vi konsekvensen af og grundlagde i fællesskab en medlemsbaseret platform, hvis opgave det er at formidle kontakten mellem passionerede producenter og forbrugere der gennem et bevidst valg prioriterer, at deres måltider skal være af højeste kvalitet.

Læs også: Luksusbiograf åbner: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Dvs. gode, reelle madvarer til både hverdagens måltider som til gæstebud, uden konserveringsmidler, tilsætningsstoffer og med stor fokus på bæredygtighed, hvad angår miljøet, dyrevelfærden såvel som ernæringsmæssigt.

Forretningsmodellen er utraditionel og på sin vis en smule kontroversiel og måske også en smule pudsig. Vi tjener nemlig ikke en eneste krone på de varer, vi sælger, men udelukkende det medlemskabet koster.

Det er det, der holder os til ilden, for at holde på medlemmerne og gøre dem så tilfredse, at de med glæde betaler de 75,-  det koster om måneden.

Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

Det forsøger vi ved at skaffe og formidle salget af de bedste fødevarer, man kan få, ved at gøre det nemt og forståeligt at handle og håndtere det medlemmerne køber. Og ved at formidle viden om hvordan du som medlem for det bedste resultat ud af dem.

Det gør vi med instruktive videoer, anderledes, men super tilgængelige opskrifter, som de fleste nemt kan gå til.

Vi er startet op forholdsvist håndholdt i eget regi med en smule økonomisk hjælp udefra og har nu mange utroligt glade medlemmer, hvilket vi er utroligt stolte over at vi er lykkedes med.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Vil nå ud til flere mennesker

I starten af det nye år begynder vi for alvor på de tiltag, vi har ønsket fra starten, og når derved ud til flere mennesker, der hvor de nu bor i landet. Der er mange, som ikke har de valg, som befolkningen i landets største byer har.

For bor du i Fredericia, Sønderborg eller Hjørring så kan du ikke vælge, hvor din laks kommer fra, vælge den lyserøde danske MRSA gris fra til fordel for dens kernesunde spanske fætter med de sorte fødder.

Du kan ikke få fat i leverpostej lavet på lever af kronhjort, der aldrig har set en stald, fiskefrikadeller af linefanget torsk med forskellige smage stegt i smør eller økologiske færdigretter uden mel, mælkeprodukter til dem der ikke kan tåle den slags.

I løbet af foråret lancerer vi 100 procent veganske færdigretter af lødige økologiske råvarer, der ikke er fyldt med kemikalier for at det skal ligne noget af animalsk oprindelse.

Fordi vi gerne vil tilbyde dem, der har valgt at leve helt eller delvist vegansk ‘RigtigMad’ – der udover at smage godt også ernærer godt. Protein-udvasket af hvede fra naturkompromiterende monokulturelle soya produkter er i vores optik ikke mad.

Læs også: MigOgKbh: Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Derudover er vi igang med at få et forhåbentligt imponerende udvalg af kolonialvarer op at stå.

Varerne udvælges efter samme principper, som vore øvrige varer, og der vil således findes højkvalitets produkter fra kendte leverandører og producenter side om side med mindre og mindre kendte ditto.

Det handler det om

Vi regner med at starte op med op imod 500 varenumre, når vi har vores planlagte nye lagerfaciliteter klar. Således håber vi at skabe et endnu bedre grundlag for at blive og ikke mindst blive ved med at være medlem.

Men husk på, at RigtigMad.dk IKKE er noget for dig, der elsker tilsætningsstoffer og hader økologi.

Hvis du gerne vil betale op til 40 procent mere for dine varer, eller er komplet ligeglad med de dyr, der må lade livet for at du kan spise, og da slet ikke, hvis du er fokuseret på, at det du spiser, er tæt på det vi mennesker altid har spist, altså det vi kalder for RigtigMad.

Werkstatt er nu åbnet: Gammel maskinfabrik er blevet nyt stort eventsted

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Det altid urbane Refshaleøen har fået et nyt eventspace.

Werkstatt bliver det nye samlingssted for kultur, musik og kunst og vil henover sommeren gæste madmarkedet Reffen med innovative kulturelle tiltag, workshops, udstillinger, koncerter og meget mere.

Oveni hatten udlodder de 10.000 kr. til det mest innovative kulturprojekt.

Læs også: Masser af fordele og tilbud hver måned – prøv MigOgKbhs helt nye fordelsklub gratis

Råt og upoleret

Efter 2 års istandsættelse af et gammelt maskinværksted fra B&W-tiden slår Werkstatt 167 nu endelig dørene op.

De rå og upolerede rammer er smukt bevaret i den gamle hal, som nu er omdannet til et moderne eventspace med respekt for hallens fortid.

”Vi har glædet os til at byde en masse glade mennesker indenfor i Werkstatt.

Vi var klar til at åbne allerede tilbage i marts, før coronakrisen satte ind, men valgte at udsætte åbningen”, udtaler Frederik Schlütter, Eventchef på Reffen.

Werkstatt 167 er klar til at byde gæster velkommen til det nye samlingssted for kultur, musik og kunst, og vil i sommerperioden indgå som en del af Reffen – Copenhagen Street Food som det eneste indendørsområde på 1.000 m2.

Henover sommeren inddrages Werkstatt med innovative kulturelle tiltag, workshops, udstillinger, koncerter og lignende.

”Vi er nu helt klar og glæder os til at kunne inddrage Werkstatt som et aktivt og socialt samlingssted på Reffen” slutter Frederik.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

Reffens nye sociale samlingssted

Visionen for Werkstatt 167 i sommerperioden er at skabe et samlingspunkts for byen og en platform, der rummer alle typer for kreativitet og kultur.

Hallen blev åbnet i weekenden med et program fyldt med kunst, kultur, musik, talks og alt derimellem.

I de kommende måneder bydes gæster indenfor i Werkstatt til forskellige workshops, musikarrangementer, kunstudstillinger og meget meget mere.

I denne uge er programmet fyldt til bristepunktet med jazzede vibes, hvor du kan nyde den sprudelende jazzstemning i selskab med Kaidi Tatham og et arsenal af musikere, instrumenter og maskiner, hvor de fra onsdag d. 8. juli til lørdag d. 11. juli skaber ny og unik musik.

Læs også Kaffebar i absolut topklasse: Nu er April Coffee med eget risteri åbnet i København

Werkstatt uddeler 10.000 kr til kulturprojekt

I forbindelse med åbningen, stiller Reffen det nye kulturelle samlingssted til rådighed som kreativ platform for alle, der har en god idé, et koncept eller bare mangler en plads at udfolde sig eller udstille på.

Reffen udlodder derfor 10.000 kr. til det mest innovative kulturprojekt, der tager udgangspunkt i Werkstatts fantastiske rammer – indendøre, udendøre og sågar digitalt.

Alle kreative ildsjæle, koncepter og forslag er velkomne, det eneste krav, er at kulturen skal være i højsædet.
For at deltage i konkurrencen, skal man sende sit forslag, idé eller koncept til kultur@werkstatt167.dk inden 16. juli 2020 kl. 12:00.

Hvad: Werkstatt 167
Hvor: Refshalevej 167A, 1432 København K
Hvornår: Alle dage 12-21

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Burger-konger erobrer nyt område: Jagger åbner ny restaurant i morgen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Jagger Facebook
Foto Jagger Facebook

Endnu én af byens burger-konger udvider.

Denne gang er det Jagger, der åbner på Strandvejen i Hellerup.

Glæd til endnu flere, saftige burgere, fritter og intense milkshakes.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

Foto Jagger Facebook

Tidl. Michelinkok bag

Jagger er resultatet af tidligere Michelinkok, Rasmus Oubæks kærlighed til mad – og hans vision om at lave et alternativ til de eksisterende burgerkæder.

Et sted, hvor maden altid er frisklavet, og hvor råvarerne er af høj kvalitet, med god smag og til en god pris.

Et sted i byen som er tæt på dig – og bor du nord for København, så er de nu endnu tættere på.

Burgerne bliver lavet, som Rasmus bedst kan lide dem.

Med jaggerdip, oksekød fra fritgående køer eller deres egen veggiebøf, den perfekte mængde salt og en blød briochebolle fra deres bageri i Sønderborg.

Læs også Leveres lige til døren: Her er de gode burgersteder i København på Just Eat

Foto Jagger Facebook

100% kvalitetsburgere

Jagger er resultatet af en moderne og urban burgerjoint.

Alt deres kød er 100% dansk.

Oksekødet kommer fra fritgående køer, og kyllingen er 100% dansk velfærd fra De Danske Familiegårde.

Smag fx en Double Jagger burger, en Fried Chicken burger eller en vegetarisk Halloumi burger.

Gå all-in og tilføj en Salted Caramel shake eller en med Oreo.

Læs også Nyt koncept: Spis alle de pizzaer og pandekager du overhovedet kan for 40 kr.

Foto Jagger Facebook

Jagger åbner i Hellerup lørdag d. 11. juli og findes derudover i Valby, Vesterbro, Frederiksberg, Amager, Nørrebro, Østerbro og København K.

Hvad: Jagger åbner i Hellerup
Hvor: Strandvejen 149, 2900 Hellerup
Hvornår: Lørdag d. 11. juli 2020 kl. 16
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mange må forgæves drømme sig til den lækre solferie med ’all you can eat’-buffet under sydens lune himmelstrøg.

Men selvom charterferien er gået op i røg, er det ikke ensbetydende med, at du og familien skal undvære den lækre mad.

Restaurant Flammen har nemlig fyret op for et brandgodt børnetilbud og inviterer indenfor til en overdådig grillbuffet for både de store og små madhjerter.

Buffet og fri softice for 49 kr.

I hele juli kan børn nyde Flammens grillbuffet og fri softice for intet mindre end 49 kr.

Tilbuddet gælder alle ugens dage og byder på mindst 15 slags kød, salatbar med 50 forskellige varianter og 10 slags varmt tilbehør.

Det gælder alle børn under 12 år og inkluderer desuden fri softice, der kan ledsages af flere lækre toppings.

Flammen har store restauranter i København i Nyropsgade ved Søerne og H.C. Andersens Boulevard. Find dem her.

Idéen er, at hele familien kan få en kulinarisk oplevelse til sydlandske priser:

”Vi forsøger at være garant for den bedste mad i de hyggeligste omgivelser. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde hele familiens livretter ét sted med vores juli-tilbud”, siger Thomas Krohn, Area Manager for Restaurant Flammen på Sjælland.

Hos Flammen er der et kæmpe udvalg og noget for enhver smag samt mulighed for helt nye smagsoplevelser:

”Vores dygtige kokke sørger for, at buffeten altid er fyldt med et stort udvalg af lækkerier. Alt lige fra oksespidsbryst, kalveculotte og kænguru til kyllingenuggets og fritter.

Det er en rigtig god måde for børn at udforske nye smage, også selvom de måske ikke kan lide det. Og hvem ved… måske endda finde sin nye livret”, fortæller Thomas Krohn.

Hyggeligt – og i trygge rammer

I en tid med stort fokus på hygiejne og afstand kan du trygt bestille bord og gå i krig med den kæmpe grillbuffet. Hos Flammen har man nemlig taget en lang række forholdsregler for at undgå eventuel smittefare:

”Vi vil selvfølgelig skabe de tryggeste rammer for både vores gæster og ansatte, og vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor har vi blandt andet sat håndsprit ved alle borde, indgang, udgang og toiletter.

Afstanden mellem borde overholder også kravene, vi har afstandsmærkninger ved buffeten, og alt tatøj skiftes hver time. Selv vores menukort er faktisk en dækkeserviette, der udskiftes hver gang, der kommer nye gæster,” forklarer Thomas Krohn.

Er du fyr og flamme over at invitere hele familien ud og udnytte det gode tilbud, kan du læse mere og booke bord her.