Thomas Rodes nytårsforsæt: I 2019 skal danskerne lære at spise rigtig mad

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Tidligere køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, er ved at tage billedet af kongen ned.
Foto Rasmus Kramer Schou
Tidligere køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, er ved at tage billedet af kongen ned. Foto Rasmus Kramer Schou

Thomas Rode, 50 år, tidligere køkkenchef på Michelin-legenden Kong Hans Kælder, veltrænet kokkebøf à la crossfit og indehaver af en næsten nystartet onlinebutik fyldt med håndplukkede madvarer.

Her fortæller han, hvad 2019 bringer for ham og hans nye projekt RigtigMad

 

Jeg startede – sammen med to kompagnoner – RigtigMad i februar, efter to år i detailhandlens vold, hvor vi fandt ud af, at de højkvalitets varer vi brænder for, at danskerne skal have tilgang til, ALDRIG finder vej til supermarkederne hylder.

Det tog vi konsekvensen af og grundlagde i fællesskab en medlemsbaseret platform, hvis opgave det er at formidle kontakten mellem passionerede producenter og forbrugere der gennem et bevidst valg prioriterer, at deres måltider skal være af højeste kvalitet.

Læs også: Luksusbiograf åbner: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Dvs. gode, reelle madvarer til både hverdagens måltider som til gæstebud, uden konserveringsmidler, tilsætningsstoffer og med stor fokus på bæredygtighed, hvad angår miljøet, dyrevelfærden såvel som ernæringsmæssigt.

Forretningsmodellen er utraditionel og på sin vis en smule kontroversiel og måske også en smule pudsig. Vi tjener nemlig ikke en eneste krone på de varer, vi sælger, men udelukkende det medlemskabet koster.

Det er det, der holder os til ilden, for at holde på medlemmerne og gøre dem så tilfredse, at de med glæde betaler de 75,-  det koster om måneden.

Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

Det forsøger vi ved at skaffe og formidle salget af de bedste fødevarer, man kan få, ved at gøre det nemt og forståeligt at handle og håndtere det medlemmerne køber. Og ved at formidle viden om hvordan du som medlem for det bedste resultat ud af dem.

Det gør vi med instruktive videoer, anderledes, men super tilgængelige opskrifter, som de fleste nemt kan gå til.

Vi er startet op forholdsvist håndholdt i eget regi med en smule økonomisk hjælp udefra og har nu mange utroligt glade medlemmer, hvilket vi er utroligt stolte over at vi er lykkedes med.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Vil nå ud til flere mennesker

I starten af det nye år begynder vi for alvor på de tiltag, vi har ønsket fra starten, og når derved ud til flere mennesker, der hvor de nu bor i landet. Der er mange, som ikke har de valg, som befolkningen i landets største byer har.

For bor du i Fredericia, Sønderborg eller Hjørring så kan du ikke vælge, hvor din laks kommer fra, vælge den lyserøde danske MRSA gris fra til fordel for dens kernesunde spanske fætter med de sorte fødder.

Du kan ikke få fat i leverpostej lavet på lever af kronhjort, der aldrig har set en stald, fiskefrikadeller af linefanget torsk med forskellige smage stegt i smør eller økologiske færdigretter uden mel, mælkeprodukter til dem der ikke kan tåle den slags.

I løbet af foråret lancerer vi 100 procent veganske færdigretter af lødige økologiske råvarer, der ikke er fyldt med kemikalier for at det skal ligne noget af animalsk oprindelse.

Fordi vi gerne vil tilbyde dem, der har valgt at leve helt eller delvist vegansk ‘RigtigMad’ – der udover at smage godt også ernærer godt. Protein-udvasket af hvede fra naturkompromiterende monokulturelle soya produkter er i vores optik ikke mad.

Læs også: MigOgKbh: Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Derudover er vi igang med at få et forhåbentligt imponerende udvalg af kolonialvarer op at stå.

Varerne udvælges efter samme principper, som vore øvrige varer, og der vil således findes højkvalitets produkter fra kendte leverandører og producenter side om side med mindre og mindre kendte ditto.

Det handler det om

Vi regner med at starte op med op imod 500 varenumre, når vi har vores planlagte nye lagerfaciliteter klar. Således håber vi at skabe et endnu bedre grundlag for at blive og ikke mindst blive ved med at være medlem.

Men husk på, at RigtigMad.dk IKKE er noget for dig, der elsker tilsætningsstoffer og hader økologi.

Hvis du gerne vil betale op til 40 procent mere for dine varer, eller er komplet ligeglad med de dyr, der må lade livet for at du kan spise, og da slet ikke, hvis du er fokuseret på, at det du spiser, er tæt på det vi mennesker altid har spist, altså det vi kalder for RigtigMad.

BørnefestiBAL i København: Kæmpe børnefest får også Paw Patrol på plakaten

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Når BørnefestiBAL løber af stablen i København lørdag d. 8. juni og søndag d. 9. juni, kan gæsterne opleve de populære hunde fra Nickelodeons Paw Patrol live på scenen.

Holdet bag BørnefestiBAL har nemlig indgået et samarbejde med tv-kanalen Nickelodeon, som betyder, at de festivalsgæstende børn og voksne kan opleve karaktererne fra et af kanalens mest populære programmer, Paw Patrol, live på scenen.

Paw Patrol handler om seks kærlige redningshunde med hver deres egenskaber, som ledes af drengen Ryder.

Den seje gruppe er altid klar til at hjælpe, når ulykken rammer i deres hjemby Adventure Bay – men de har taget dagen fri, for at komme til Fælledparken og møde alle deres fans.

”Vi glæder os meget til at byde Paw Patrol velkommen til København.

Vi ved, at det bliver en fantastisk oplevelse for gruppens mange fans, som nu kan møde deres helte i virkeligheden og endda får muligheden for at deltage i den ikoniske dans, ’Vovse Boogie’,” fortæller Kalle Bremer, der startede BørnefestiBAL i 2015.

Masser af underholdning for familien

BørnefestiBAL byder på musik, sjov, leg, gøgl og spas for børn og deres familier. Foruden Paw Patrol kan man også opleve Gurli Gris-show, Mek Peks Åh Abe-show, HipSomHap, Albert Dyrlund og stjernerne fra årets MGP.

”Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med BørnefestiBAL.

De rammer den helt rigtige nerve og har hjertet på rette sted, og der er noget, vi virkelig kan spejle os selv i, når vi kommunikerer med vores målgruppe.

Derfor var det et helt oplagt partnerskab at gå ind i,” fortæller Jesper Dahl, direktør for Viacom i Norden, der ejer Nickelodoen.

Mange aktiviteter i løbet af dagen

Det helt særlige ved BørnefestiBAL er, at der virkelig sker noget hele dagen. Forældre kan derfor være ganske sikre på, at underholdningen er sikret.

For udover underholdningen fra scenen kan børnene se frem til både aktivitetsbaner, maletelte, perletelte, skattejagt, fodbold, rutsjebaner og ikke mindst fodbold-dart.

Billetter kan købes til 95 kr. (Børn under 1 år kommer gratis ind)

Hvad: BørnefestiBAL
Hvor: Fælledparken, København
Hvornår: Lørdag d. 8. juni & søndag d. 9. juni
Billetter koster 95 kr. og du finder mere info lige her.

København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Skrevet af: Redaktionen
FOTO-Pizza-Project
FOTO-Pizza-Project

Hvis man troede, at Italien var urørlige på at lave de bedste pizzaer, så kan man godt tro om igen.

I hvert fald hvis man skal bedømme ud fra den netop offentliggjorte liste “50 Top Europe”, som regnes for at være den mest prestigefyldte pizza-liste.

Her dominerer København simpelthen i Top 5 med hele to steder helt med fremme.

På en fantastisk tredjeplads ligger Bæst på Nørrebro. Bæst har flere gange været nævnt på lister over verdens bedste pizzaer, så det er ikke totalt overraskende, at de er placeret i toppen.

Læs om Bæst i MigOgKbhs Spiseguide her

Nyåbnet sted i Indre by er højdespringer

En vild højdespringer er imidlertid det nyåbnede pizzeria Luca, som MigOgKbh naturligvis var blandt de første til at omtale.

Pizzeria Luca åbnede i marts på Gammel Strand i Indre By, og her kunne ejer Lasse Wiwe fortælle, at den perfekte pizzadej-opskrift tager 72 timer at hæve.

Den magiske dejopskrift har i den grad også haft en effekt, da Luca er placeret som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer.

Ved åbningen fortalte Lasse Wiwe, hvordan han fik fingrene i den hemmelige opskrift.

“Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise.

Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste,” fortalte Lasse Wiwe til MigOgKbh.

Du kan læse mere om Luca her

Også blandt verdens bedste

Det københavnske triumftog slutter dog ikke her. Som nummer 11 finder vi Mother i Kødbyen. Dem har vi også med på vores Guide på Københavns bedste pizza – læs den her.

Du kan læse Europas Top 50 liste her.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at en anden 2019 liste med titlen “Verdens Bedste Pizza 2019” har Bæst på en sjetteplads – altså i the whole wide world.

Mother ligger nummer 49 på den liste.

Den kan du finde her

Her kan alt ske: Grøn dør gemmer på Københavns nye vilde cocktailbar

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Forestil dig at du et sted i Østen farer vild og forvilder dig ned ad en lille gade, hvor du møder en mystisk, grøn dør.

Bag den grønne dør gemmer sig en cocktailbar, og idet du træder ind i lokalet, lyder en gongong så øredøvende, at du bliver skræmt fra vid og sans og sætter i løb for at komme væk derfra.

Næste dag har du svært ved at glemme den hemmelige bar bag den grønne dør, så du beslutter dig for at finde den igen. Men det lykkes aldrig.

Sådan en oplevelse havde Sophus Clausen, og det glimt, han fik af den mystiske cocktailbar, sad stadig i ham, da han vendte hjem til Danmark.

Derfor besluttede han, at København skulle have lige netop sådan en bar, og fra fredag 24. maj står Sophus Clausen således klar som venue manager på byens nye cocktailbar med japansk stemning.

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

Japansk mystik bag grøn dør

Cocktailbaren er selvfølgelig opkaldt efter den mystiske bar i Østen.

Den hedder nemlig Little Green Door, og når du åbner den grønne gadedør på adressen Gammel Strand 40, bliver du mødt af et miks af japansk mystik og københavnsk hygge.

Her er rispapirslamper i loftet og grønne farver på væggene, og man ved aldrig, hvad der kan ske, når gongongen lyder. Det kan betyde alt fra ildshow til fortune cookies til stedets gæster.

 

Foto: PR

Hos bartenderen kan du bestille japanske øl, cocktails med japansk rom og whiskey og selvfølgelig den obligatoriske sake.

Priserne på cocktails starter på 100 kr., mens flaskeøl koster 50 kr.

Læs også: Tag bobler med på picnic: Nyhavn får ny champagnebar med skarpe priser

Mad og happy hour på åbningsdagen

På åbningsdagen fredag 24. maj er der happy hour fra kl. 16 til 21, hvilket betyder to signatur-cocktails for ens pris.

Fra kl. 18 til 20 fyres der op under en stor wok uden for baren og serveres gratis pad thai for gæsterne.

Aldersgrænsen er 21 år på Little Green Door, og baren har fremover åbent onsdag til lørdag med happy hour fra kl. 16 til 20.

Se mere på Facebook.

Hvad: Little Green Door
Hvor: Gammel Strand 40, København K
Hvornår: Åbner 24. maj 2019