Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Thomas Rodes nytårsforsæt: I 2019 skal danskerne lære at spise rigtig mad

Af Rasmus Kramer Schou
Tidligere køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, er ved at tage billedet af kongen ned.
Foto Rasmus Kramer Schou
Tidligere køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, er ved at tage billedet af kongen ned. Foto Rasmus Kramer Schou

Thomas Rode, 50 år, tidligere køkkenchef på Michelin-legenden Kong Hans Kælder, veltrænet kokkebøf à la crossfit og indehaver af en næsten nystartet onlinebutik fyldt med håndplukkede madvarer.

Her fortæller han, hvad 2019 bringer for ham og hans nye projekt RigtigMad

 

Jeg startede – sammen med to kompagnoner – RigtigMad i februar, efter to år i detailhandlens vold, hvor vi fandt ud af, at de højkvalitets varer vi brænder for, at danskerne skal have tilgang til, ALDRIG finder vej til supermarkederne hylder.

Det tog vi konsekvensen af og grundlagde i fællesskab en medlemsbaseret platform, hvis opgave det er at formidle kontakten mellem passionerede producenter og forbrugere der gennem et bevidst valg prioriterer, at deres måltider skal være af højeste kvalitet.

Læs også: Luksusbiograf åbner: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Dvs. gode, reelle madvarer til både hverdagens måltider som til gæstebud, uden konserveringsmidler, tilsætningsstoffer og med stor fokus på bæredygtighed, hvad angår miljøet, dyrevelfærden såvel som ernæringsmæssigt.

Forretningsmodellen er utraditionel og på sin vis en smule kontroversiel og måske også en smule pudsig. Vi tjener nemlig ikke en eneste krone på de varer, vi sælger, men udelukkende det medlemskabet koster.

Det er det, der holder os til ilden, for at holde på medlemmerne og gøre dem så tilfredse, at de med glæde betaler de 75,-  det koster om måneden.

Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

Det forsøger vi ved at skaffe og formidle salget af de bedste fødevarer, man kan få, ved at gøre det nemt og forståeligt at handle og håndtere det medlemmerne køber. Og ved at formidle viden om hvordan du som medlem for det bedste resultat ud af dem.

Det gør vi med instruktive videoer, anderledes, men super tilgængelige opskrifter, som de fleste nemt kan gå til.

Vi er startet op forholdsvist håndholdt i eget regi med en smule økonomisk hjælp udefra og har nu mange utroligt glade medlemmer, hvilket vi er utroligt stolte over at vi er lykkedes med.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Vil nå ud til flere mennesker

I starten af det nye år begynder vi for alvor på de tiltag, vi har ønsket fra starten, og når derved ud til flere mennesker, der hvor de nu bor i landet. Der er mange, som ikke har de valg, som befolkningen i landets største byer har.

For bor du i Fredericia, Sønderborg eller Hjørring så kan du ikke vælge, hvor din laks kommer fra, vælge den lyserøde danske MRSA gris fra til fordel for dens kernesunde spanske fætter med de sorte fødder.

Du kan ikke få fat i leverpostej lavet på lever af kronhjort, der aldrig har set en stald, fiskefrikadeller af linefanget torsk med forskellige smage stegt i smør eller økologiske færdigretter uden mel, mælkeprodukter til dem der ikke kan tåle den slags.

I løbet af foråret lancerer vi 100 procent veganske færdigretter af lødige økologiske råvarer, der ikke er fyldt med kemikalier for at det skal ligne noget af animalsk oprindelse.

Fordi vi gerne vil tilbyde dem, der har valgt at leve helt eller delvist vegansk ‘RigtigMad’ – der udover at smage godt også ernærer godt. Protein-udvasket af hvede fra naturkompromiterende monokulturelle soya produkter er i vores optik ikke mad.

Læs også: MigOgKbh: Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Derudover er vi igang med at få et forhåbentligt imponerende udvalg af kolonialvarer op at stå.

Varerne udvælges efter samme principper, som vore øvrige varer, og der vil således findes højkvalitets produkter fra kendte leverandører og producenter side om side med mindre og mindre kendte ditto.

Det handler det om

Vi regner med at starte op med op imod 500 varenumre, når vi har vores planlagte nye lagerfaciliteter klar. Således håber vi at skabe et endnu bedre grundlag for at blive og ikke mindst blive ved med at være medlem.

Men husk på, at RigtigMad.dk IKKE er noget for dig, der elsker tilsætningsstoffer og hader økologi.

Hvis du gerne vil betale op til 40 procent mere for dine varer, eller er komplet ligeglad med de dyr, der må lade livet for at du kan spise, og da slet ikke, hvis du er fokuseret på, at det du spiser, er tæt på det vi mennesker altid har spist, altså det vi kalder for RigtigMad.

Del artikel

Andre læser også