Thomas Rodes nytårsforsæt: I 2019 skal danskerne lære at spise rigtig mad

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Tidligere køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, er ved at tage billedet af kongen ned.
Foto Rasmus Kramer Schou
Tidligere køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, er ved at tage billedet af kongen ned. Foto Rasmus Kramer Schou

Thomas Rode, 50 år, tidligere køkkenchef på Michelin-legenden Kong Hans Kælder, veltrænet kokkebøf à la crossfit og indehaver af en næsten nystartet onlinebutik fyldt med håndplukkede madvarer.

Her fortæller han, hvad 2019 bringer for ham og hans nye projekt RigtigMad

 

Jeg startede – sammen med to kompagnoner – RigtigMad i februar, efter to år i detailhandlens vold, hvor vi fandt ud af, at de højkvalitets varer vi brænder for, at danskerne skal have tilgang til, ALDRIG finder vej til supermarkederne hylder.

Det tog vi konsekvensen af og grundlagde i fællesskab en medlemsbaseret platform, hvis opgave det er at formidle kontakten mellem passionerede producenter og forbrugere der gennem et bevidst valg prioriterer, at deres måltider skal være af højeste kvalitet.

Læs også: Luksusbiograf åbner: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Dvs. gode, reelle madvarer til både hverdagens måltider som til gæstebud, uden konserveringsmidler, tilsætningsstoffer og med stor fokus på bæredygtighed, hvad angår miljøet, dyrevelfærden såvel som ernæringsmæssigt.

Forretningsmodellen er utraditionel og på sin vis en smule kontroversiel og måske også en smule pudsig. Vi tjener nemlig ikke en eneste krone på de varer, vi sælger, men udelukkende det medlemskabet koster.

Det er det, der holder os til ilden, for at holde på medlemmerne og gøre dem så tilfredse, at de med glæde betaler de 75,-  det koster om måneden.

Læs også: Byens højeste bygning: København får vildt luksushotel med pool på taget

Det forsøger vi ved at skaffe og formidle salget af de bedste fødevarer, man kan få, ved at gøre det nemt og forståeligt at handle og håndtere det medlemmerne køber. Og ved at formidle viden om hvordan du som medlem for det bedste resultat ud af dem.

Det gør vi med instruktive videoer, anderledes, men super tilgængelige opskrifter, som de fleste nemt kan gå til.

Vi er startet op forholdsvist håndholdt i eget regi med en smule økonomisk hjælp udefra og har nu mange utroligt glade medlemmer, hvilket vi er utroligt stolte over at vi er lykkedes med.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Vil nå ud til flere mennesker

I starten af det nye år begynder vi for alvor på de tiltag, vi har ønsket fra starten, og når derved ud til flere mennesker, der hvor de nu bor i landet. Der er mange, som ikke har de valg, som befolkningen i landets største byer har.

For bor du i Fredericia, Sønderborg eller Hjørring så kan du ikke vælge, hvor din laks kommer fra, vælge den lyserøde danske MRSA gris fra til fordel for dens kernesunde spanske fætter med de sorte fødder.

Du kan ikke få fat i leverpostej lavet på lever af kronhjort, der aldrig har set en stald, fiskefrikadeller af linefanget torsk med forskellige smage stegt i smør eller økologiske færdigretter uden mel, mælkeprodukter til dem der ikke kan tåle den slags.

I løbet af foråret lancerer vi 100 procent veganske færdigretter af lødige økologiske råvarer, der ikke er fyldt med kemikalier for at det skal ligne noget af animalsk oprindelse.

Fordi vi gerne vil tilbyde dem, der har valgt at leve helt eller delvist vegansk ‘RigtigMad’ – der udover at smage godt også ernærer godt. Protein-udvasket af hvede fra naturkompromiterende monokulturelle soya produkter er i vores optik ikke mad.

Læs også: MigOgKbh: Kongstad om at stå nøgen i Kongens Have med dansende diller

Derudover er vi igang med at få et forhåbentligt imponerende udvalg af kolonialvarer op at stå.

Varerne udvælges efter samme principper, som vore øvrige varer, og der vil således findes højkvalitets produkter fra kendte leverandører og producenter side om side med mindre og mindre kendte ditto.

Det handler det om

Vi regner med at starte op med op imod 500 varenumre, når vi har vores planlagte nye lagerfaciliteter klar. Således håber vi at skabe et endnu bedre grundlag for at blive og ikke mindst blive ved med at være medlem.

Men husk på, at RigtigMad.dk IKKE er noget for dig, der elsker tilsætningsstoffer og hader økologi.

Hvis du gerne vil betale op til 40 procent mere for dine varer, eller er komplet ligeglad med de dyr, der må lade livet for at du kan spise, og da slet ikke, hvis du er fokuseret på, at det du spiser, er tæt på det vi mennesker altid har spist, altså det vi kalder for RigtigMad.

400.000 glimtende julelys er tændt: Så meget sker der til Jul i ZOO

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Frank Rønsholt
Foto: PR, Frank Rønsholt

Nedtællingen til juleaften er i fuld gang, men hvad skal man stille op, mens man venter på julegaver, flæskesteg og dans rundt om træet?

København juler allerede derudad, og der er masser at tage sig til.

Skal ungerne underholdes i ventetiden, er der god grund til at kigge forbi Zoologisk Have, som netop nu er iklædt smuk julebelysning og masser af julet pynt.

Foto: PR, Frank Rønholt

Udover at hilse på havens mange dyr, kan man som noget nyt gå på opdagelse i det hyggelige Zoomarked på Verdenspladsen.

Her er boder med julepynt og godter, og hvis man er på udkig efter en værtsgave eller en sød juleoverraskelse til en, man holder af, er der rig mulighed for at finde det her.

Til de voksne er der dejlig, varm gløgg, og børnene kan hygge sig med juleknas.

Besøg julemandens værksted

Verandaen ved villaen i Zoo er blevet forvandlet til julemandens værksted, og her kan børn og barnlige sjæle slippe kreativiteten løs med saks, lim og pensel og lave julegaver i det store julegaveværksted.

Foto: PR, Neel Andreasen

Huset er pyntet op til den helt store guldmedalje, så man ikke kan undgå at komme i julestemning, og indenfor kan man nyde synet af en smuk og hyggelig julestue, hvor man kan få varmen.

Julemandens værksted er åbent hver dag i Zoos åbningstid, og den 23. november samt 17. og 21. december vil den rødklædte herre være til stede i egen høje person sammen med sin hustru i tidsrummet 10.30 til 13.30.

Her kan man hviske sine juleønsker og krydse fingre for, at de går i opfyldelse.

Koncerter med Rosa fra Rouladegade

Til julen hører sød musik og sange, man kan synge med på. Derfor har Zoologisk Have også sørget for underholdning af den musikalske slags.

Kigger man forbi 24. november, 8. eller 14. december kan man opleve Rosa fra Rouladegade, som spiller julekoncert for både børn, voksne, dyr og sovedyr. Det er derfor vigtigt, at man husker at medbringe sin yndlingsbamse, så den også kan komme i julehumør og få sig en svingom.

Med sig på scenen har Rosa børnejazzmusikerne Sille og Palle, og sammen spiller de både kagehits, sovedyrssalmer og julesange.

Julekoncerterne begynder klokken 14 alle tre dage.

Læs mere om Jul i Zoo på zoo.dk.

Hvad: Jul i Zoo
Hvor: Zoologisk Have, Roskildevej 32, Frederiksberg
Hvornår: Til 31. december 2019

Mikkeller står bag: Helt nyt ølfestival i København er fuldkommen vild

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto
Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto

Vildtgæret øl har længe været en herskende tendens i ølkredse og er et af de mest eksperimenterende og spændende områder inden for mikrobryg.

Derfor har Mikkeller nu taget initiativet til at søsætte en festival, der sætter fokus på netop denne ølstil.

“Vildt fermenterede øl er stadig et relativt ukendt fænomen for de fleste, hvilket virkelig er synd.

Derfor vil vi gerne udbrede kendskabet”, forklarer Mikkel Borg Bjergsø, grundlægger og CEO i Mikkeller.

Læs også: Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar

Anden ølfestival for Mikkeller

I forvejen arrangerer Mikkeller årligt ølfestivalen Mikkeller Beer Celebration Copenhagen i Øksnehallen og Mikkeller Beer Celebration Tokyo.

Her er det sure øl også repræsenteret, men det fortjener sit helt eget forum, mener Bjergsø:

“Det er en virkelig spændende og kompleks ølstil, og i takt med, at vildt fermenterede øl er blevet mere og mere populære, er bryggerier verden over også begyndt at koncentrere sig om at producere dem.

Vi har inviteret nogle af de bedste inden for genren til at være med til denne festival”.

Læs også: Skål på skotsk: Byens nye ølbar serverer humle fra højlandet

Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto

Ølfestival for vinelskere

Festivalen bliver mindre og mere intim end Mikkeller Beer Celebration Copenhagen med i alt ca. 30 bryggerier repræsenteret.

Der bliver tre sessioner ad fire timers varighed – en fredag og to lørdag – og der er sat 600 billetter til salg til hver session.

Udover at tiltrække ølentusiaster fra det meste af Europa, mener Mikkel Borg Bjergsø også, at festivalen er interessant for et publikum, som måske normalt foretrækker noget andet end øl i glasset.

“Naturvin er jo blevet meget populært i København de senere år, og hvis man er til den type vin, er festivalen en unik mulighed for at lære en mindst lige så spændende og kompleks ølstil at kende, som mange vil sige smagsmæssigt har flere referencer til vin end øl”, forklarer Mikkel Borg Bjergsø.

Festivalen finder sted på et tidligere skibsværft på Refshaleøen – som en naturlig forlængelse af Mikkellers fadlagringshal, bar og produktion, Baghaven.

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration PR Foto

Indtil videre er følgende bryggerier bekræftet til festivalen:
Jester King (USA)
Oud Beersel (Belgien)
Burning Sky (UK)
Æblerov (Danmark)
Bokke (Belgien)
Juguetes Perdidos (Buenos Aires)
Brouwerij Boon (Belgien)
Oxbow Brewing Company (USA)
2nd Shift (USA)
De Garde Brewing (USA)
Sour Cellars (USA)
Casey Brewing and Blending (USA)
Boulevard Brewing Company (USA)
Bofkont (Belgien)
Brouwerij Lindemans (Belgien)

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga

Hvad: Mikkeller Baghaven Wild Ale Celebration
Hvor: Refshalevej 189
Hvornår: Fredag 7. og lørdag 8. februar 2020
Hvor meget: Fra 450,-
Hvordan: Læs mere her og find billet

 

Sindssygt gys: Kom i Escape Room med pigen fra The Ring

Skrevet af: Michael Qureshi

Kan du huske gyserfilmen, The Ring?

Den hvor den totalt creepy sorthåret pige forfølger dig, hvis du har været så uheldig at se hende på en skærm.

Hvad siger du til at komme i et mørkt Escape Room, hvor der pludselig kan dukke pigen fra The Ring op?

Vi tør godt at påstå, at man nok skal finde ud af at løse gåden, før den creepy pige pludselig kommer med de uhyggeligste lyde.

Det er det internationale Escape Room-koncept Brain Games, som har inddraget filmens verden i deres Escape Rooms.

Midt i Indre By på Gothersgade 35 kan man prøve fede Escape Rooms med forskellige koncepter.

Her er der blandt andet The Ring, 7even, Den Sidste Passager og Pablo Escobar. Alle med hver deres tema, men læser man på blandt andet Tripadvisor-anmeldelserne, så tyder alt på, at The Ring er klart mest uhyggelig.

Live skuespillere i Escape Room

Det er ifølge arrangørerne eneste Escape Room med Live skuespillere som interagerer i rummene i Danmark.

På hjemmesiden kan man læse oplægget til en time med The Ring-tema.

“Det starter med det mystiske og pludselige dødsfald af en ellers rask pige.

Hendes kusine er i chok og indlagt på den psykiatriske afdeling i Seattle,

Det eneste, hun snakker om, er en pige med langt sort hår og et videobånd. Videobåndet er en legende.

I må ikke se båndet under nogle omstændigheder.

Hvis I bliver fristet til at se båndet, skal I løse mysteriet omkring videobåndet, og ellers vil Samara Morgan hjemsøge jer forevigt. Har i nerverne og modet på at udforske, hvad der sker uden at støde på Samara?”

Dyster stemning med 7even

På deres Facebook-side kan man også bl.a. se en video med en pige, der forsøger at låse en boks op, hvor Samara pludselig dukker op i baggrunden med en hvæsende lyd.

7even-rummet lyder også ret vildt, og man husker måske den mørke dystre stemning i det gigantiske filmhit, der havde Brad Pitt og Kevin Spacey i hovedrollerne.

“Ifølge myten kan sjælen kun renses, hvis du ikke giver efter til de syv dødelige synder, eller ved at straffes. I rum nummer SYV kommer du ansigt-til-ansigt med dine egne svagheder og din egen passion.

Du møder vrede, lyst, dovenskab, misundelse, grådighed, ødselhed og stolthed. Kan du modstå de syv dødelige synder og blive frelst?! Husk, at Skærsilden lurer lige rundt om hjørnet!”

Priserne er fra 190 kr. per person.

Man kan læse mere om Brain Game her