ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tid til at rejse igen: Gør dig klar til vinterferien

Af Annoncør

Nu hvor corona-restriktionerne er blevet hævet, er det igen tid til at pakke kufferten og rejse ud i verden. Lufthavene er endnu en gang travle, så her får du her et bud på, hvordan du skal holde vinterferie.

Endelig kan vi komme lidt væk og holde noget tiltrængt ferie. Ikke bare ture vestpå i et lille forblæst sommerhus. Nej, rigtigt væk. Sydpå og op i højden til noget sne og nogle friske løjper. Vi har fundet et tip til en vinterferiedestination, så du kan blive helt klar til at planlægge vinterferien.

Skiferie i Livigno

Den italienske skisportsby Livigno ligger som en lille ferie-enklave ved grænsen til Schweiz. Det store skiområde byder på udfordringer for alle skiløbere, uanset om du er begynder eller rutineret. Mange danskere tager også hertil for at opleve den helt særlige afterski Livigno har at tilbyde.

Selve byen Livigno er nemlig spækket med restauranter, caféer og barer. Det betyder, at din tur ikke bare bliver en pendlen mellem skipisten og dit værelse. Der er også rigeligt af sjov at se frem til, og byens store handelstorv indbydere også til shopping.

Byen er spækket med gode restauranter, hvor du kan få en vaskeægte italiensk middag. Der er selvfølgelig alle de italienske klassikere såsom pizza og pasta. Men du kan også smage nogle af de mere lokale specialiteter, som hører til Alperne. Man kan tydeligt mærke indflydelsen, som kommer nordfra, når man er i Livigno. Der er nemlig også et snært af den alpestemning, som man måske forbinder med Østrig.

Isoleret by

Livigno har en lidt særlig historie på grund af sin geografi. Byen har i historiske perioder været lidt tættere forbundet med Schweiz end resten af Norditalien. Der ligger nemlig et bjergpas, som afskærer den lille by fra resten af Italien, og det var først i 1914, at der blev bygget en vej til Livigno.

Isolationen har gjort Livigno til et perfekt feriested. Afskåret fra den øvrige omverdens stress og jag. Her kan du koncentrere dig om skiløbet i løbet af dagen og afslapning på hotellet, i skilejligheden eller på en af restauranterne om aftenen.

Det potentiale kunne datidens forretningsfolk i Livigno godt se. Efter der blev bygget en tunnel, som forbandt Livigno med Zernez i Schweiz, begyndte hotelbyggeriet at gå hurtigt i 1960’erne. Hermed blev Livigno hurtigt et af de mest populære skisportssteder i Alperne. Man kan også sige, at det er født som samlingspunkt for italienere, schweizere og østrigere qua den geografiske placering i Alpernes smørhul.

Del artikel