Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tid til en ny terrasse?

Af Annoncør

Når det gælder om at komme ud og nyde vejret på afslappet vis, kan intet slå en terrasse. Bor du i hus er der stor sandsynlighed for, at du har mindst en af slagsen. Det varierer, hvad vi danskere bruger disse udendørs rum til. Men det mest populære er som udendørs spiseplads, afslapningssted og køkken – sidstnævnte i kraft af, at det er her, vi griller.

Men alt efter hvilke materialer, din terrasse er lavet af, bliver den slidt med årene. Det kan derfor være aktuelt at give den en kærlig hånd eller endda udskifte den med en ny variant.

Underlaget er det vigtigste

For at du skal kunne få størst glæde af din terrasse, skal den først og fremmest have et ordentligt gulv. Nogle af de mest populære materialer til dette, er fliser og trykimprægneret terrassebrædder. Begge dele er holdbare og kan renses.

Fliser kan placeres direkte på jorden, og lægges i et lag plant sand. Træbrædder har det bedst med luft under sig, da direkte kontakt med organisk materiale kan fremskynde forrådnelsesprocessen. Fliser kræver således også mindre vedligeholdelse, mens nogle træterrasser vil få brug for en gang træbehandling med jævne mellemrum. Hvis din terrasse er omfangsrig, kan dette være en større og langvarigt arbejde.

Nye vedligeholdelsesfri materialer

Som alternativer til træbrædder og fliser kan vælges en ny materialetype som nonwood. Brædder af nonwood består af en blanding af træ, plastik og bindemiddel. Navnet kan derfor virke lidt misvisende – det drejer sig jo ikke om ”ikke-træ”.

Nonwood er blevet særdeles populært til havemøbler og udendørskonstruktioner, da det i forhold til træ er relativt billigt, miljøvenligt og nemt at vedligeholde. For eksempel skal det ikke males eller på anden vis behandles for at holde. På den anden side skal det stadig rengøres, og der kan være øget brandfare.

Hvis du er i tvivl om, hvilket underlag du skal satse på, så spørg en fagmand eller foretag grundig og kildekritisk research på internettet. Har nogle af dine venner eller familiemedlemmer erfaring med diverse materialer, kan du også spørge om deres mening.

Afskærmning er rart

Alt efter hvor åben eller lukket din have er, kan det være aktuelt med en form for afskærmning på enkelte af din terrasses sider. Et hegn, en mur eller nogle planter kan gøre, at du er fri for naboers blikke. Det kan også virke lettere lyddæmpende, samt skærme mod vinden. Det giver simpelthen mere fred og ro.

Del artikel

Andre læser også