ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tidligere Noma-kok popper op på traktørsted midt i Frederiksberg Have

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Torsten Vildgaard og Claus Meyer har fulgt hinanden i mange år og har udviklet et nært venskab, som er mundet ud i flere kreative madprojekter. 

Helt tilbage i 2003 blev Torsten Vildgaard hyret som køkkenchef på Nørrebro Bryghus, og senere fik Claus Meyer ham ombord på Noma, hvor Torsten Vildgaard var fra 2005 til 2012. 

Ti år senere åbnede Meyer og Vildgaard sammen restaurant Studio, der efter kort tid blev tildelt en Michelinstjerne. 

Nu rykker Torsten Vildgaard for en stund ind på Fasangården midt i Frederiksberg Have for sammen med holdet at give sit bud på et moderne traktørsted.

Torsten Vildgaard. Foto PR

Historisk lokation

Meyers og Torsten Vildgaards veje krydses igen, når den tidligere Michelin-kok rykker ind i køkkenet på Fasangården. 

”Jeg glæder mig helt vildt til at byde gæster indenfor, men jeg går også ydmygt til værks, når jeg træder ind sammen med holdet af dygtige folk, som har bygget den helt særlige stil og stemning, der stråler på Fasangården i dag,” fortæller Torsten Vildgaard.

Fasangården er et moderne traktørsted midt i Frederiksberg Have. 

Foto PR

Huset blev opført til opdræt af fasaner til de kongelige jagter under Christian d. 5. i 1682 og drives i dag som restaurant af Meyers. 

Torsten Vildgaard er meget bevidst om de spilleregler – og i nogen grad begrænsninger – som følger med at arbejde i en gammel, fredet bygning. 

“Fasangården er jo topcharmerende med masser af personlighed og karakter,” siger Torsten Vildgaard og uddyber: 

“Jeg ser det som et privilegie at få lov til at slå mine folder her i en periode, og jeg er meget opmærksom på at sætte barren det helt rigtige sted, så vi kan skabe mindeværdige måltider, der forholder sig til Fasangårdens arv og tradition”. 

Moderne dansk-fransk landkøkken

Vildgaard indtager det historiske traktørsted med sin version af et dansk-fransk landkøkken med nyfortolkninger af både danske frokostklassikere og franske favoritter.

Ambitionen bliver at skabe et moderne landkøkken, der trækker på både nordiske og franske traditioner, og hvor de gode smage og råvarer er i fokus. 

Til frokost er smørrebrød omdrejningspunktet, og menuen byder på en række klassikere med et twist: fra vadouvan-syltede sild med æggesalat og karse til vol au vent med svampe, porcheret æggeblomme, blanquette og havgus.

Foto PR

Frokosten byder naturligvis også på en hommage til lokationen: en ”hønsesalat” af fasan med æbler, bladselleri og tørsaltet bacon.

På aftenkortet suppleres det dansk-franske repertoire med de asiatiske referencer, som Fasangården gennem de seneste år er blevet kendt for:

Fra lune hjertevafler med miso, brunet smør, hørøget laks og karse til bagt helleflynder og beurre blanc med ørredrogn, løjrom og purløg samt dashi med enoki og quenelles.

Fasangården ledes af Torsten Vildgaard fra 12. januar til 31. marts 2023. 

Bord kan bookes via dette link og frokostmenu og aftenmenu kan ses her.

Hvad: Pop-up med Torsten Vildgaard på Fasangården
Hvor: Frederiksberg Have (indgang via Søndre Fasanvej 73, 2000 Frederiksberg)
Hvornår: Frokost og aften indtil d. 31. marts 2023

Del artikel