Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dagens sødeste nyhed: Sund og rask tigerunge født i ZOO

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: ZOO, PR
Foto: ZOO, PR

For en uge siden kunne vi her på MigogKbh fortælle, at en elefantunge var kommet til verden i Zoologisk Have i København.

Nu er der flere nuttede nyheder fra samme sted.

ZOO har netop oplyst, at en tigerunge også er blevet født i haven.

Den kom til verden for tre uger siden, men først nu kan ZOO melde ud, at alt går godt med den lille unge.

Egentlig havde både dyrlæger og dyrepassere opgivet håbet om, at en ny tigerunge skulle se dagens lys i ZOO.

For selvom han- og huntigeren havde gået sammen i udeanlægget siden 2022, hvor hannen ankom til ZOO, var intet sket, og man troede derfor, at løbet var kørt.

Dog blev der spottet en parring i slut oktober, og den viste sig at give nyt håb, for pludselig ændrede huntigeren adfærd præcis 3,5 måneder senere, og dette passer med drægtighedsperioden for en tiger.

Fødte to unger

“Vi havde trænet hende gennem flere uger til at ligge ned og blive drægtighedsscannet, da vi havde en fornemmelse af, at der måske kunne være unger. Det er dog meget svært at se på et rovdyr, da fostret er meget småt,” fortæller dyrepasser i rovdyrsafdelingen Zaco Sonne og fortsætter:

“Men nærmest fra det ene øjeblik til det andet, ville hun slet ikke lege med og gøre det, vi havde øvet. Vi kender dyrene rigtig godt, så vi blev da ekstra opmærksomme.”

ZOO oplyser, at man en morgen for tre uger siden kunne høre små skrig fra huntigerens hule, og det viste sig, at to små tigerunger var blevet født.

“Der lå faktisk to unger og gemte sig i halmen. Den ene viste sig dog at være født med svær ganespalte og var død,” fortæller Zaco Sonne.

Den anden unge var sund og rask og i god trivsel, og på nuværende tidspunkt vejer den omkring 2,5 kilo og kan forsigtigt møve sig lidt rundt.

“Vi ville gerne være helt sikre på, at ungen havde det godt, før vi meldte noget ud omkring den. Det er jo ni år siden, vi sidste havde en tigerunge i ZOO, så det er en stor ting for os. Derfor er vi virkelig glade for, at vi nu kan dele det med omverdenen,” lyder det fra den erfarne dyrepasser.

I ZOO håber man, at ungen om et par uger vil kunne ses af gæsterne gennem ruden ved tigeranlægget

Del artikel

Andre læser også