Til alle oste-elskere: Denne restaurant laver Danmarks bedste osteret
Ost er godt, men retter med ost er endnu bedre.
Og byens bedste osteret finder man på den populære restaurant Studio, der vandt den fornemme titel i søndags, da Mejeriforeningen og Ost & ko for anden gang inviterede til den store ostekonkurrence i Kødbyen i København.
Ni toprestauranter fra hele landet var mødt op for at dyste om den store ære, men det var altså Studio, der endte med at løbe med sejren med deres japanske chawanmushi-æggestand med Fyrtårnsost.
Læs også Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København
Danmarks bedste osteret 2020
Restauranten Studio fra København endte med at løbe med sejren, førstepladsen og en præmie på 20.000 kr. til Danmarks bedste osteret 2020.
Køkkenchef Alan Bates havde sammen med Sam Aldridge trukket på japanske teknikker til deres “chawanmushi”-æggestand med Fyrtårnsost.
En ost, som får køkkenchef Alan Bates til at mindes sin engelske opvækst, hvor ost og løg er en klassisk kombination, hvorfor der også indgår karamelliseret løgkompot i retten.
Retten endte med at løbe med dommernes hjerter og smagsløg til Danmarks bedste osteret 2020.
“Jeg er meget overrasket over, at vi vandt – der er mange dygtige kokke med i konkurrencen. Vi er kun fire kokke i vores team på Studio, men da vi snakkede om det, blev vi enige om, at det ville være en fantastisk og sjov mulighed at deltage.
Vi har arbejdet anderledes med osten, som er blevet varmet op og har stået over natten, så den har skilt. Jeg tror, det er det, som dommerne har syntes om,” fortalte en glad og lettet Alan Bates.
Læs også Michelinanbefalet favoritrestaurant har søsat den perfekte forretningsfrokost
Et stærkt dommerpanel
Dommerne beskrev retten som et stort måltid i en lille servering – med masser af velsmag, originalitet og rigdom.
Dommerpanelet bestod af Helle Brønnum Carlsen, madkritiker på Weekendavisen og madanmelder for White Guide; Lærke Kløvedal, madanmelder på Politiken; Rasmus Palsgård, journalist på Feinschmeckeren og juryformand for den danske jury i den nordiske guide, 360eatguide; og Lisbeth Jacobsen, kok og restauratør fra den nu lukkede Restaurationen, og de holdt feltet af de ni restauranter på pinebænken med en næsten 30 minutter lang votering i enerum.
Andenpladsen gik til Anika Madsen og Lasse Villaume fra Fasangården mens den garvede konkurrencekok, Simon Thrane, fra CPH Gourmet indtog tredjepladsen.
Læs også Første af sin slags i København: Ny vegetarisk smørrebrøds-restaurant er åbnet
Moderne osteretter
De seks andre nominerede restauranter i konkurrencen var Restaurant Menéndez, Restaurant Moment, Restaurant Hærværk, Alchemist, Brace og Restaurant Nam, og også de høstede stort bifald og rosende dommerkommentarer for deres bud på, hvor god en osteret egentlig kan blive i landets højeste gastronomiske luftlag.
“For os i Arla Unika er det en kæmpe fornøjelse at se, hvordan landets bedste restauranter ikke bare har taget de danske specialoste til sig, men også at de formår at anvende dem med så enorm kreativitet og originalitet – og oven i købet er i stand til at præsentere dem med stor forståelse og præcision.
Det viser med al tydelighed, at mejeriernes tætte samarbejde med toprestauranterne bærer frugt, og at lokale danske oste spiller en vigtig rolle i det moderne nordiske køkken,” siger Søren Flaunø, gastronomisk ansvarlig hos Arla Unika.
Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram