Til alle ostefans: Her kan man smage de lækreste oste i næste uge

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mad&Vin i Magasin PR Foto
Mad&Vin i Magasin PR Foto

Ude i det ganske danske land findes en hardcore samling – de rigtige ostefans.

Det som elsker ost på alt og på alle tider af døgnet.

Copenhagen Cooking & Food Festival er pakket med fede madevents – også flere med ost i hovedrollen.

Well, den her guide er til jer. Slå jer løs i fondue, Michelinoste, råmælk og genial gedeost.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Ciderfestival OG Umuts ondeste oste-fondue

Fredag 30. august fejrer arrangørerne Holm Cider, Decideret Cider og Æblerov den gode danske cider sammen med 20 producenter og en række importører til Ciderfesten på Israels Plads.

De disker simpelthen op med gæret most i verdensklasse.

Og hvem andre end selveste Guldkroens sovsesherif og fyrsten af Fernet, mormormads-fænomenet Umut Sakarya, kunne man bede om at skabe fed og umamiintens balance til ciderens frugtige syrlighed?

Umut løser opgaven med et brag af en ostefondue, der viser nye sider af den klassiske tykflydende ostemad fra Ost & kos ostevogn.

Læg vejen forbi Mejeriforeningens Ost & ko, hvor Umut jonglerer ved Ostevognen med et udvalg af velsmagende oste fra nogle af Danmarks bedste ostemagere og forvandler dem til en nyfortolkning af den klassiske ostefondue, som spiller perfekt sammen med ciderens syrlighed.

Hen ad aftenen skruer Frugtfolkene op for dj-pulten og sørger for en rigtig ciderfest.

Hvad:
Ostefondue med Umut fra Guldkroen til ciderfestivalen på Israels Plads
Hvor:
 Copenhagen Cookings festivalplads, Israels Plads 1
Hvornår: Fredag d. 30 august kl. 15:00
Hvor meget: Kr. 89,- online eller til 99,- i døren
Hvordan: Læs mere her

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København


Michelin-ost

Eric fra Jordnær vandt prisen for årets bedste osteret og folder sig ud i ostens fantastiske verden til denne oste-middag.

Kom med til en helt særlig middag, når restaurant Jordnær i samarbejde med Ost & ko og Naturmælk hylder håndværket i de danske oste med ”Ostemagerens middag”, hvor du tages med på en suveræn tour de force i ostens verden for en aften – et ganske særligt og hemmeligt sted.

Eventet er egentlig udsolgt, men Migogkbh trækker to billetter blandt læsere, der kan svare rigtigt på, hvad Eric vandt sammen med prisen for Danmarks bedste osteret. Svar ovre i denne artikels kommentarfelt på Facebook.

Hvad:
Ostemagerens middag med Eric Vildgaard fra Jordnær
Hvor:
 Middagen bliver afholdt som en pop-up-restaurant et endnu hemmeligt sted.
Hvornår: Tirsdag 27. aug. 2019 kl. 19:00 – 22:00
Hvor meget: 500,-
Hvordan: Se mere her

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

 


Råmælk

Nogle af verdens bedste oste er i deres bedste versioner lavet af upasteuriseret mælk, eller råmælk, som den ofte kaldes.

Ostekendere værdsætter deres meget bredere, dybere og mere nuancerede smag. Råmælksost har en naturlig flora af mikrober, som ellers normalt bliver dræbt ved pasteuriseringen.

Marie Linea er kendt for sine klare holdninger til råmælksoste.

Hun er en af de prominente talere på talerstolen , når FREJA Symposium debatterer kvinder i gastronomi og billetprisen er for en hel dags ostesnak og en middag om aftenen.

Hvad:
”Aktivisme i ostebranchen” ved 26-årige ostemager Marie Linea Østergaard på Freja Symposium
Hvor:
 Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 16, 2500 Valby
Hvornår: Mandag 26. aug. 2019 kl. 09:00 – 20:00
Hvor meget: Kr. 650,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’


Gratis smagsprøver på genial gedeost

Copenhagen Goat Milk producerer ost med mælk fra egne geder.

Lørdag 24. august kan du smage deres hvidskimmelost, en cremet yoghurt lavet på gedemælk og gedefriskost med purløgsblomster, timian, hybenroser eller mælkebøtter.

Du kan naturligvis købe produkterne med hjem.

Hvad:
Kom og smag på dansk gedeost
Hvor:
 Farmers Market på Refshalevej
Hvornår: 24. august, 11-16
Hvor meget: Du møder bare op – pris afhænger af, hvor meget ost, du køber med hjem
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter