Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ting du bør vide når du bliver gift

Af Annoncør

Når man bliver gift eller vælger at flytte sammen med sin samlever, kan der være nogle praktiske ting man skal have styr på eller bør overveje. Et emne der specielt rejser sig når i flytter sammen eller bliver gift, er hvilke rettigheder man selv eller den anden har over boligen eller ejendommen, som man tilsammen vælger at bo i. Dette gælder også andre ting som økonomien for eksempel. Enten vælger i at dele alt, eller vælger at dele nogle ting op, så den ene får flere rettigheder end den anden. Der er altså nogle praktiske ting i bør forholde jer til, nu hvor i er eller skal til at blive gift. 

Annoncørbetalt indhold leveret af: Skøde Centret. 

I vælger at dele alt 

Når i bliver gift og vælger at dele alt, således at begge parter har de samme rettigheder, er der som sådan ikke noget i skal gøre. I får automatisk formuefællesskab, også kaldet delingsformue eller fælleseje. Det betyder, at i både får fællesøkonomi og dermed deler jeres formuer i tilfælde af en separation, skilsmisse eller død. Hvis i ikke ønsker at dele alt i jeres ægteskab, kan i også få oprettet et særeje. Her er det vigtigt at i husker at få tinglyst jeres særeje, så den er gyldig. Både hvis i er gift eller blot ønsker at flytte sammen som samlevere, er der nogle særlige regler for deling af en bolig. Hvis i ønsker de samme rettigheder i forbindelse med en bolig, skal i sørge for at få et ekstra navn på skødet. Ekstra navn på skøde betyder, at din ægtefælle eller samlever får overdraget en andel af boligen. På den måde deles i om den. Her skal der igen søges om en tinglysning af et nyt skøde. 

Tænk på navneændring

En anden ting i skal være opmærksomme på når i bliver gift, er navneændringen. Dette sker nemlig ikke automatisk hvis i bliver gift. Hvis i ønsker samme mellemnavn eller efternavn, skal i ansøge om en navneændring på borger.dk. For at få en gratis navneændring skal i sørge for at ansøge om dette senest tre måneder efter i er blevet gift. Hvis i skal nå at få det samme mellemnavn eller efternavn inden i bliver gift, skal i senest ansøge om dette 15 dage før i bliver gift. Det er ikke gratis at få en navneændring hvis i ikke når at ansøge om det inden for de tre måneder efter i er blevet gift. Derfor er det vigtigt at i tager en beslutning i god tid. 

 

Del artikel

Andre læser også