Ting du skal være opmærksomme på når du skal købe ny bil

Skrevet af: Redaktionen

Når man skal købe ny bil, er der mange ting man skal være bevidst om.

Hvis ikke man sætter sig ind i processen, kan bilforhandleren eller privatpersonen der sælger dig bilen ofte tage for meget for bilen.

Derfor er det vigtigt at man bruger lidt tid på at lave sin research inden man foretager købet. Man behøver ikke nødvendigvis at være ekspert, men det er vigtigt at kende til bilens værdi, og hvilken reel prisklasse den ligger i.

Hvis ikke man gør det, hænder det nemlig som nævnt, at forhandleren trykker dig i hånden med en pris, som faktisk kunne være en del lavere.

Og hvis ikke der kan pruttes om prisen, så er der altid lidt service eller vinter/sommerdæk som man kan forhandle med i prisen.

Er der stor forskel på forhandlere?

Det korte svar er NEJ – det er der ikke. Der er ikke stor forskel på priserne hos forhandlerne, da de følger diverse markedspriser.

Det betyder dog ikke, at der ikke er forskel. Og nogle gange er der faktisk betydelige summer at spare, hvis man holder øjnene åbne og kan finde ud af at forhandle.

Hvis en forhandler har købt en brugtvogn f.eks., og han har fået den til en god pris. Det kunne være i forbindelse med en byttehandel, hvor køberen fik en ny bil og byttede med sin gamle bil samt penge oveni.

I sådanne tilfælde vil privatpersonen ofte gerne have den gamle bil af vejen, uden at skulle bøvle for meget med at sælge den. Derfor går man ofte med til, at forhandleren tager bilen i bytte, og afskriver værdien af den gamle bil på prisen af den nye.

Dette betyder at forhandleren har fået en brugt bil til en fin pris, hvilket ofte tillader forhandleren at sælge bilen ret billigt.

De forsøger selvfølgelig altid at sælge til den absolut højeste pris muligt, men hvis du kender dine tricks til at forhandle, så kan det være at du kan presse prisen ned – så længe forhandleren bare tjener lidt på bilen.

Hvad kan du få for din bil?

Når man skal købe ny bil, så skal man ofte af med sin gamle. Ihvertfald hvis ikke det er ens første bil.

Som berørt i tidligere afsnit, er det nemmeste helt klart at give den i bytte til en forhandler.

Det er ikke altid at du får den højeste pris for bilen, ved at give den i bytte. Det kan måske være, at du er ligeglad med det, men ønsker man at sælge bilen til højeste pris, er det en god idé at sælge den privat.

Skal man sælge bilen privat, har du efterhånden mange muligheder. Med udviklingen af internettet og de mange sociale medieplatforme, er der mange udstillingsvinduer til at sælge sine private ejendele – herunder også biler!

Platforme som DBA, Bilbasen og faktisk også Facebook Marketplace, giver os private gode muligheder for at sælge brugte biler.

Hvis du vil sælge en lidt dyrere bil, er Facebook eller DBA, måske ikke vejen du skal gå. Her vil det være mest fordelagtigt at bruge Bilbasen, eller faktisk sælge den til en forhandler.

Men hvad kan jeg få for min bil tænker du måske? Det kan være svært at gennemskue. Derfor er det vigtigt at man forsøger at gennemskue markedet, og hvad andre biler i samme klasse med samme kilometer antal står til salg for.

På den måde kan du give en vurdering af din egen bils salgspris.