ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tips til dig, der skal flytte til København

Af Annoncør

Der er rigtigt mange, der drømmer om et liv i hovedstaden, hvor der er fuld fart på hverdagen. Hvis man vil leve det ultimative byliv i Danmarks hovedstad, er der dog en del ting man skal huske at tage højde for. Det er nemlig ikke altid lige simpelt og særligt ikke billigt at bo i Danmarks største by. Det kan måske endda blive nødvendigt at optage et lån, til at begynde med, hvis man vil flytte til København, ansøg på Savirum.dk. Det er ekstremt eftertragtet, og det kræver en indsats at finde et godt sted at bo. Her i artiklen finder du gode tips til, hvad du skal have i tankerne, hvis du skal flytte til hovedstaden.

Vær klar på det vilde københavnske boligmarked 

Det Københavnske boligmarked er rigtig dyrt, og det kan være svært at finde noget som udefrakommende, særligt hvis du ikke har nogle kontakter i København. Lejligheder bliver solgt ekstremt hurtigt, og ofte bliver de solgt og udlejet mellem folk, der kender hinanden. Derfor skal man altså ofte væbne sig med tålmodighed og være hurtig inde på boligsiderne. Ellers kan du alternativt bruge dit netværk på for eksempel Facebook. Ved at lave et opslag på Facebook, om at du gerne vil flytte til København og søger bolig, kan det være at nogle af dine venner kender nogen, som har gode kontakter. Det kan sagtens betale sig at række ud til sit netværk her. 

Tænk over hvilken bydel du vil bo i

København er kæmpestor og vokser stadig. Den er opdelt, som mange ved, i diverse bydele, der alle kan noget helt særligt og har en helt særlig stemning. Der er naturligvis også prisforskel i de forskellige bydele, da nogle er mere eftertragtede end andre. Afhængigt af hvor du arbejder eller måske studerer, kan du jo netop vælge ud fra hvilken beliggenhed, der passer bedst her, men det er klart, at midtbyen, Nørrebro, Frederiksberg osv. er de dyre bydele. Det kan dog være praktisk at vælge beliggenhed efter job eller studie, så du sparer penge på transport. 

Læg et nyt budget 

Ny boligsituation kræver også et nyt budget. Du får naturligvis en ny husleje og dermed også et nyt rådighedsbeløb. Derudover vil du også opleve, at det kan være ret dyrt at bo i byen og leve bylivet. Særligt hvis man skal ud ogs være social, da dette ofte gøres på caféer.

Husk alt det lavpraktiske 

Husk også at det er lovpligtigt at melde flytning til kommunen senest fem dage efter flytning. Her kan du samtidig skifte læge gratis, når du skifter kommune. Husk også den vigtige indboforsikring, så du er sikret erstatning for dine ting, hvis der skulle være brand eller indbrud.

Del artikel

Andre læser også