Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Musik og lækker mad: Tivoli fejrer Islands Nationaldag

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

I samarbejde med Den Islandske Ambassade, Icelandair og Visit Iceland kan Tivoli for første gang fejre Islands Nationaldag fredag den 17. juni.

På denne særlige dag vil Haven være spækket med alt det bedste fra vores nordiske naboer, og du kan hele dagen være med til at hylde den islandske kultur og musik.

Og så kigger en helt særlig køkkenchef forbi Det Japanske Tårn til en eksklusiv pop-up.

Strik, musik og en tur i det kreative hjørne

Der bliver masser af spændende ting at opleve, når vi allerede på fredag skal fejre Islands Nationaldag.

Frivillige strikkeentusiastister er lige nu i gang med at ligge sidste hånd på den længste guirlande Tivoli har haft med vimpler strikket af islandsk uld.

Målet var 1000 vimpler, men med deltagelse fra mænd, kvinder, unge og ældre fra Danmark, Sverige, Island, Færøerne og Tenerife er det blevet til intet mindre end 1900 vimpler.

På Orangeriet kan du gå i det kreative og kunstneriske hjørne, når den islandske tekstildesigner og kunstner, Ýrúrarí, afholder workshop og giver gode ideer til, hvordan man kan opfriske sin slidte sweater.

Det hele skydes dog i gang med en imponerende optræden fra et islandsk kor klokken 16.

Klokken 20 er det med komikken i fokus, når den islandske stand-up komiker, Vilhelm Neto, indtager Orangeriet.

Klokken 19 spiller det islandske soulband, Moses Hightower, på Plænen. Tina Dickow indtager Plænen, når hun går på kl. 22.00 som denne uges Fredagsrocknavn.

Bliver du lækkersulten undervejs, så kig forbi Cakenhagen, der har skabt en særlig cheesekage med islandsk skyr og naturens røde bær.

Der vil være smagsprøver på kagen fra kl. 16-17 ved Orangeriet, men der er kun et begrænset antal, så det er først til mølle.

Kagen kan købes den 16. 17. og 18. juni.

Det japanske tårn i Tivoli

Gastronomisk oplevelse i Det Japanske Tårn

I anledning af Islands Nationaldag er der også mulighed for at opleve en enestående islandsk spiseoplevelse i Det Japanske Tårn.

Islands største kokkenavn, Gunnar Gislason, har slået sig sammen med vinderen af Michelinguidens Young Chef Award, Christoffer Sørensen fra Studio, for sammen at skabe dansk/islandsk magi på tallerkenerne i anledningen af Nationaldagen.

Gíslason åbnede i 2009 restauranten Dill, som hurtigt blev kendt for dens nynordiske fokus på islandske råvarer og tilberedningsteknikker.

Senere rykkede Gíslason til New York, hvor han i 2016 sikrede en Michelinstjerne til Claus Meyers Michelinrestaurant Agern blot syv måneder efter åbningen.

Allerede året efter vendte Gíslason hjem til fødeøen og køkkenet på Dill, som samme år modtog Islands første michelinstjerne.

Dill. Foto PR

Udover retterne fra Dill og Gunnar Gíslason kommer Christoffer Sørensen til at forkæle gæsterne med formidable råvarer som invasive gigas-østers, dansk blæksprutte og andre af sæsonens bedste råvarer i form af verdens bedste asparges fra Søren Wiuff og danske jordbær med vanilje og hybenroser.

Menuen koster 2500 kr., og prisen inkluderer 10 serveringer, vinmenu samt kaffe og sødt.

Billetter kan købes her.

Fra den 1. august til 10. september rykker Dill ind i Det Japanske Tårn med en længerevarende pop-up, så den særlige middag i anledning af Islands Nationaldag er en fremragende mulighed for at få en lille forsmag inden da.

Hvad: Tivoli fejrer Islands Nationaldag
Hvor: Tivoli, København
Hvornår: Fredag d. 17. juni fra kl. 11
Hvor meget: Entré til Tivoli
Hvordan: Læs mere her

Del artikel

Andre læser også