Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Som nogle af de første steder: Experimentarium og Tivoli modtager særligt mærke

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk

Danske attraktioner kan nu få et særligt mærke, som har til formål at hjælpe både dem og deres gæster med den grønne omstilling.

Miljømærket hedder Green Attraction og er skabt af Horesta til dansk turisme som en søster-ordning til turismens internationale miljømærke Green Key.

De første fem steder i Danmark har netop modtaget mærket, og blandt dem er to her i københavnsområdet.

Det er Tivoli og Experimentarium, der sammen med Moesgaard Museum og Køn Gender Museum ved Aarhus samt Kunsten i Aalborg har modtaget anerkendelsen.

Skrappe miljøkrav

Alle fem attraktioner lever op til Green Attractions skrappe og målrettede miljøkrav for museer, forlystelsesparker, akvarier og zoologiske anlæg.

Hos Experimentarium i Hellerup sætter man pris på det nye mærke og forventer flere tiltag i fremtiden:

”Vi er glade for og stolte over anerkendelsen. Som science center ligger den grønne sag os naturligt på sinde, og udnævnelsen som Green Attraction ser vi som en anerkendelse af det arbejde, vi startede med ombygningen af Experimentarium i 2015-2017, hvor vi fra starten tænkte grønne initiativer som solceller på taget og genanvendelse af regnvand ind,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør for Experimentarium, og tilføjer:

”Dette er kun begyndelsen, og vi vil løbende udvide med flere og flere grønne tiltag og styrke vores formidling om bæredygtighed i udstillinger og digitale formater.”

Kravene til attraktionerne har været under udvikling i over to år og bygger på det internationale miljømærke Green Key, som findes i over 60 lande.

De mærkede attraktioner skal dokumentere, at de lever op til kriterierne, og de bliver  løbende kontrolleret og motiveret til nye grønne tiltag.

Del artikel

Andre læser også