To kinesiske pandaer er på vej til København

Skrevet af: Redaktionen
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

I 60 år har der været diplomatisk forbindelse mellem Danmark og Kina – en begivenhed som det asiatiske land har valgt at fejre ved at forære dronning Margrethe en gave.

En gave, som kommer alle Zoologisk Haves gæster til gode – to kinesiske pandaer.

Den kinesiske præsident Xi Jinping har, i anledning af 60-års dagen for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Kina, valgt at udlåne to pandaer til den danske dronning som et tegn på taknemmelighed.

Dronningen har dog ikke umiddelbart i tankerne at huse de to nuttede teddybjørne på Amalienborg, selvom hun sikkert ville have plads til det. I stedet er de blevet indlogeret i Zoologisk Have i København.

Inden de kunne indlogeres var det dog nødvendigt at bygge et sted, hvor de to gæster kunne bo. Resultatet er et 160 millioner kroner dyrt pandaanlæg.

Pandaerne er ankommet

Torsdag var det rejsedag for pandaerne, som måtte pakke deres sager og vende snuden mod det nordvestlige Europa.

Der ventede de to æresgæster en lang flyvning, da mere end 6.000 km skulle tilbagelægges i fly.

Og selvom det er den kinesiske præsident, der står bag, så var der ikke nødvendigvis meget luksus for de to pandabjørne, som en smule overraskende ikke fik en plads på business class med drinks, behagelige sæder og en hyggelig biopejs at fornøje sig ved.

I stedet fik bjørnene en tur i lastrummet på et ganske almindeligt rutefly fra SAS, som transporterede dem i de ni og en halv time, som rejsen tog.

Selvom det ikke lyder som nogen synderligt rar måde at rejse på, så har det næppe føltes som nogen rædselsfuld oplevelse, da pandaerne formentligt er blevet beroliget af mørket og den rumlen, som har været i lastrummet på flyet. Af den grund har de ikke fået noget beroligende medicin inden rejsen.

Der var desuden blevet pakket en ‘madpakke’ til de to vamsede flypassagerer, som bestemt ikke sultede.

Med i flyet var nemlig 500 kilo bambus, som dels skulle spises under flyvningen, men som især skal spises i deres nye hjem, så overgangen til deres nye kost bliver en smule lettere.

11. april kan du møde gaven fra Kina

Xing Er og Mao Sun, som de to pandaer hedder, er klar til at blive vist frem for offentligheden ganske kort tid efter, de er ankommet til deres nye hjem i Zoologisk Have.

Onsdag d. 10 april er der gallaåbning i det nye pandaanlæg, hvor dronningen deltager sammen med andre indbudte æresgæster. Dagen efter, d. 11 april, kan resten af den danske befolkning møde de to nye statsborgere i deres nye hjem.

Ikke første gang, der er pandaer på dansk grund

I 1958 var en østrigsk dyrehandler på turné rundt i verden med sin nyerhvervede panda Chi Chi. Danmark var et af stoppene på rejsen rundt på kloden, og her var der lagt op til det helt store arrangement, som blandt andet involverede en dansk fotomodel.

Ude foran Københavns Zoo var der stillet et stort badekar klar, som fotomodellen Bitten Danielsen lagde sig til rette i. Tanken var, at Bitten skulle nyde det dejlige skumbad, imens pandaen skulle kigge misundeligt på.

Det udviklede sig dog til, at pandaen Chi Chi skulle med i bad, hvilket gik fint til at begynde med. I hvert fald indtil pandaen gik til angreb på den letpåklædte model.

Vi krydser fingre for, at det kommer til at gå bedre for de to kinesiske pandaer, end det gjorde dengang i 1958. Denne gang er der hverken karbade eller letpåklædte fotomodeller involveret, så mon ikke det går.

Placeres i storbyer verden over: Mystiske pengebokse er også nået til København

Skrevet af: Redaktionen
Snoopos/Instagram
Snoopos/Instagram

Hvis du spotter en sort boks med en globus udenpå på gaden i København, så kan du være så heldig, at der ligger penge i den.

Lige nu breder historien om Snoopos-fænomenet sig som en steppebrand verden over. De mystiske sorte bokse bliver fundet i mange større byer i hele verden, og indholdet er den lokale valuta.

Snoopos er også kommet til København. Det viser et Instagram-opslag, hvor billedet sandsynligvis er taget fra en båd i Nyhavn.

“Hej fra Vikinge-landet. København er uden tvivl en de mest smukke byer på vores verdensomspændende mission. Hold øje og find vores Snoopos bokse,” står der i Instagram-opslaget.

To i København havde fundet bokse

Lørdag kunne man også via Snoopos’ Instagram story lagt fast under “Europe” se to i København, der havde fundet en boks hver.

Men søndag morgen er det slettet fra deres “faste” story over Europa ligesom en del andre “stories” fra Europa var blevet slettet.

Der var 200 kr. i Snoopos-boksene, der altså angiveligt var blevet fundet i København. Større internationale medier har også skrevet om de her bokse, der bliver fundet rundt omkring men uden afsender.

I boksene står der teksten;

“I dag slår lykken til. Du har været heldig nok til at finde denne boks. Du kan beholde boksen, og det der er inde i skatten,” står der.

I Boston kom der en del drama ud af fundet af et par bokse, hvor politiet blev tilkaldt for at sikre, at boksene ikke indeholdt noget farligt.

Ifølge Boston25News er boksene en del af et socialt eksperiment verden over for at se, hvordan folk reagerer, når de finder penge.

Det er ikke kun mystiske pengebokse, som folk kan undre sig over i København. I disse dage kan man spotte en sejlende bil rundt omkring i Københavns Havn. Det kan du læse mere om her.

Har du set den?: Derfor sejler der en bil rundt i Københavns Havn

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Linuspålinjen/Instagram
Foto: Linuspålinjen/Instagram

Hvis du er meget på Instagram, så har du helt sikkert set den.

Den sejlende bil i Københavns Havn alle mulige vegne. Den er her, der og alle steder. Bil-båden trender i den grad også på de sociale medier, og Instagram-kongen Anders Hemmingsen har naturligvis delt den.

Men hvad er det egentlig lige, der foregår med en sejlende bil? Det er komet-virksomheden GoMore, der har søsat en flydende bil som led i et klimaopråb – og nok også som et ret godt reklamefremstød.

Under fanen ’Share or Sink’ sejler derfor en elbil rundt i Københavns havn, hvor folk kan få et gratis lift – for selvfølgelig skal turen deles.

Foto: PR-foto

Det nye tiltag er sat i værk for at sætte fokus på, at vi skal blive bedre til at dele vores ressourcer, udtaler delebilstjenesten GoMore.

”Vi har smidt en bil i Københavns havn, fordi der simpelthen er for mange biler på vejene”, lyder det fra Matias Møl Dalsgaard, der er direktør og medstifter af GoMore.

I dag kører der over 2,5 millioner privatbiler rundt i landet, og en stor del af Danmarks samlede CO2-udslip kommer fra privatbilismen og transportsektoren. Det skriver GoMore i en pressemeddelelse.

Den flydende bil er en simpel løsning, der giver omgående effekt og derfor er bedre for klimaet.

En delt bil er en grønnere bil

Den grønne omstilling på transportområdet er ofte på den politiske dagsorden, men udsigterne til nogle reelle forbedringer kan virke lange.

Mens vi venter på, at elbiler bliver allemandseje, er delebilen en effektiv og enkel løsning til at nedsætte CO2-udslippet pr. person med omgående virkning.

“Hvis vi alle sammen bliver bedre til at dele biler med hinanden, vil færre have behov for at eje en. På den måde kan vi bremse den voksende bilpark i Danmark.

Deling af biler løser ikke hele problemet, men hvis vi ændrer vores bilvaner med de midler, vi allerede har, så tager vi et stort skridt for miljøet”, siger Matias Møl Dalsgaard.

Henover sensommeren vil den flydende bil blive sendt rundt i andre danske havnebyer, hvor alle, der har lyst, kan komme forbi og få et gratis lift.

Tredje Frankies i København: Madklubben åbner kæmpe pizzeria på kendt adresse

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

I maj 2007 åbnede Madklubben deres allerførste restaurant i København. Siden er de blevet en af de helt store spillere herhjemme.

For under et år siden præsenterede de dog et nyt koncept i deres voksende portefølje – nemlig pizza-restauranten Frankies.

Den første slog dørene op på Østerbro, snart efter fulgte Nørrebro og Aarhus – og nu er Madklubben klar til at sætte hidtil største pizza-pram i tomatsovs-søen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ikonisk adresse

Frankies Frederiksberg åbner tirsdag 3. september på det kendte hjørne lige overfor Frederiksberg Have, nemlig Allégade 2.

“Der bliver plads til 150 personer inde og 200 ude, så det bliver vores største medlem i Frankies-familien,” fortæller en af ejerne, Nils Petter.

“Gæsterne bliver mødt af et kuglerum med tusindvis af lyserøde kugler, en kæmpe solterrasse og selvfølgelig en masse lækre pizzaer og drinks, som skal være med til at gøre Frederiksberg en smule mere lyserød,” siger Nils Petter.

Sammen med partnerne Lars Bertelsen, Martin Alf, Christopher Haar og Anders Aaagard er han banden bag Frankies Pizza.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

Kendis pizza

“Jeg er virkelig blæst bagover over den modtagelse, Frankies har fået.

Jeg møder folk på gaden, som går rundt i vores Frankies merchandise, vi er netop blevet sponsor for et cykelhold i Aarhus,” siger Nils Petter, der også er begyndt at blive genkendt, når han bevæger sig rundt i bybilledet.

Årsagen er, at han én gang om måneden inviterer en kendt personlighed i ind i Frankies’ pizza-køkken for at kreere deres yndlingspizza, som bliver solgt på Frankies’ restauranter i en måned.

Det bliver filmet og efterfølgende delt på Frankies Facebook og Instagram.

For hver pizza, der bliver solgt går 25 kr. til et velgørenhedsprojekt, som manden eller kvinden bag månedens pizza, selv vælger.

“Vi har indtil nu samlet over 100.00 kroner ind til alt lige fra Kræftens Bekæmpelse til græske hunde, hvilket er kæmpe optur.

Det er også mega sjovt indhold at lave, og lige nu er der mange, der skriver til mig for at høre, om de må være næste måneds gæst,” siger Nils Petter, der i august har haft besøg af Mark le Fevre, hvis Nailed It pizza, lige nu, bliver solgt på Frankies restauranter.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Frankies Pizza Frederiksberg
Hvor: Allégade 2, Frederiksberg
Hvornår: Planlagt åbning tirsdag 3. september
Hvordan: Læs mere her

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto